Chillailua Andamaaneilla – Havelock Island

Intian valtameressä sijaitsevat kaukaiset paratiisisaaret Andamaanit hurmasivat meidät täysin. Intiaan kuuluvan, koskemattomien palmurantojen Andamaanien saariston täytyy olla maan kaunein rantalomakohde.

Yli kuukauden jälkeen Intian hullunmyllyssä tauko tuli tarpeeseen. Otimme lomaa lomastamme ja suuntasimme Andamaanien syrjäisille palmurannoille lepäämään. Vietimme Andamaanien Havelock Islandilla ja hiljaisemmalla Neil Islandilla yhteensä 12 päivää.

Andamaanien ja Nikobaarien saariryhmä sijaitsee Intian Valtameressä, lähempänä Thaimaata ja Myanmaria kuin Intiaa. Andamaaneihin kuuluu reilusti yli 300 saarta, eli mikäs sen parempi paikka tulla etsimään omaa autiota hiekkarantaa, jolla toipua Intiasta.

Vain muutamalle Andamaanien saarista kuitenkin sallitaan vierailijoita. Saaristosta nimittäin löytyy vielä myös alueita, joilla elää eristyksissä ulkomaailmasta primitiivisiä alkuperäiskansoja.

IMG_6294 (800x600)

Kun laskeuduimme Andamaanien pääkaupunkiin Port Blairiin, en voinut uskoa, kuinka sujuvan jouhevasti luistaen ilman jonoja pääsimme pois kentältä ja suoraan lauttaan kohti palmusaaria. Aivan kuin Intiassa ei enää oltaisikaan.

Palmusaaria toisensa jälkeen lipui ohi, kun parin tunnin risteilyn jälkeen saavuimme Andamaanien suosituimmalle saarelle, Havelock Islandille. Toistakymmentä riksakuskia hyökkäsi kimppuun, ja totesimme, että olemme sittenkin edelleen Intiassa. Ahdistelu loppui kuitenkin siihen, ja loppuloman saimme olla täysin rauhassa.

Andamaanit oli kaukana siitä Intiasta, mihin olimme tottuneet.

 

Andamaanit sopii matkakohteeksi kaikille budjettireissaajista luksusmatkailijoihin. Me löysimme bambumajan vajaalla 20 eurolla per yö. Kalliimpaa kuin manner-Intiassa, mutta halpaa verrattuna moniin muihin maailman paratiisisaariin. Toisaalta jos lompakko pullistelee, niin tasokastakin majoitusta löytyy. Andamaanit onkin suosittu häämatkakohde intialaisille.

Mökistämme oli vaivainen 50 metrin matka läpi palmumetsän rannalle nimeltä Beach no. 5.  Havelock Islandin rannat ovat omaperäisesti numeroitu – kukaan ei kai jaksanut keksiä nimiä. Muutamia satunnaisia turisteja lukuunottamatta valkohiekkainen, palmujen reunustama ranta numero viisi oli meidän.

Viikko Havelock Islandilla meni hetkessä rantsussa levyttäen ja lämpimässä, kirkkaan turkoosissa vedessä lilluen. Seuranamme olivat vain rantahiekalla kipittävät pikkuruiset ravut kotiloissaan. Andamaanit tunnetaan sukellus- ja kalastusmahdollisuuksistaan, mutta niitä lukuunottamatta aktiviteettia ei kauheasti löydy. Me emme niitä kaivanneetkaan.

Päivät menivät nopeasti myös siksi, että intialaiset pitävät saarensa manner-Intian kanssa samassa ajassa, vaikka Andamaanien saaret ovat lähempänä Thaimaata kuin Intiaa. Näin ollen viideltä iltapäivällä oli jo pilkkopimeää.

Ranta numero kolme on Havelock Islandin vilkkain ranta-alue, mutta ei sielläkään rantahiekasta tapella tarvitse. Ranta numero viitosen lähistöltä löytyi kourallinen ravintoloita. Yhtään mainitsemisen arvoista ateriaa emme Andamaaneilla syöneet, mutta emme me tänne makuelämysten perässä tulleetkaan. Niistä olimme saaneet nauttia jo Intiassa. Kala oli kuitenkin ainakin tuoretta!

Kulkeminen saarella on helppoa. Voi hypätä joko moporiksan kyytiin tai vuokrata oman mopon. Liikenne on leppoisaa, eikä ajokorttien perään kysellä.

Toisella puolella Havelock Islandia sijaitsee Aasian kauneimmaksi rannaksikin jossakin nimetty biitsi, ranta numero seitsemän eli Beach no. 7. Luonnontilaisella rannalla ei ollut juurikaan turisteja, vaan saimme ihailla auringonlaskua lähes keskenämme. Havelock Islandin ranta numero seiskan läheisyydessä ei vielä ole ravintoloita ja vain pari majapaikkaa, mutta rakentaminen oli täydessä vauhdissa.