Fehendhoo on salainen pakopaikka Malediiveilla

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Syrjäinen Fehendhoo on varma valinta, jos kaipaat Malediivien paikallissaarilta rauhaa ja hiljaisuutta. Fehendhoolla tuntuu kuin olisi rantautunut yksin autiolle paratiisisaarelle. 

Fehendhoo

Fehendhoo

Fehendhoo on täydellinen kohde lepolomalle

Meille tärkeä kriteeri Malediivien paikallissaaria valitessa oli rauha. Baa-atollin Goidhoon, Fehendhoon ja Fulhadhoon saariryhmä on Malediivien paikallissaarten hiljaisimpia.

Sri Lankassa olimme tottuneet eksoottisiin viidakon ääniin, ainaiseen liikenteen pärinään ja koirien haukkumiseen. Malediivien paikallissaarten hiljaisuus tuntui sen jälkeen uskomattomalta. Fehendhoolta ei löydy mopoja tai autoja. Matkat taitetaan jalan tai pyörällä.

Tuntui kuin maailmasta olisivat äänet kadonneet, ja olisi astunut jonkinlaiseen unimaailmaan. Miellyttävään sellaiseen.

Ei liikenteen möykkää, ei juurikaan ihmisiä, pelkkiä autioita valkoisia poukamia ja villiä viidakkoa. Ei kiekuvia kukkoja, haukkuvia koiria, tai juurikaan edes lintujen liverrystä. Levollinen tunnelma suorastaan kutsuu nukahtamaan palmun alle.

Fehendhoolta löytyy neljä majataloa. Turisteja oli kourallinen. Saari on niin hiljainen, että paikallisessa koulussa on vain yksi oppilas. Vanhemmat oppilaat käyvät koulua viereisellä Goidhoon saarella.

Saaren asukkaat tuntuivat suhtautuvan tuoreeseen turismiin suopeasti. He pitävät etäisyytensä, mutta vienoja hymyjä vastaanotimme silloin tällöin. Rysäyttäessämme dronen romumme viidakkoon paikalliset uteliaina auttoivat etsintöjä.

Fehendhoolta löytyy pari pikku kauppaa välttämättömyystarvikkeisiin ja yksi ravintola. Me söimme kaikki ateriat majapaikassamme, sen verran tyytyväisiä olimme hotellin kokkiin.

Yksi Fehendhoon kohokohtia oli majatalomme järjestämä romanttinen yllätysillallinen auringonlaskussa autiolla rannalla ystävänpäivän kunniaksi.

Fehendhoon bikiniranta jakautuu pieniin poukamiin

Puikulamainen Fehendhoo on 2,5 kilometriä pitkä ja 200 metriä leveä. Keskellä kulkee saaren päätie; palmujen reunustama hiekkapolku.

Fehendhoo

Pitkä pätkä Fehendhoon rannasta on bikinirantaa, missä turistit saavat hillua huoletta bikineissä. Bikiniranta jakautuu lukemattomiin pieniin pusikoiden suojaamiin poukamiin, joissa saa nauttia valkoisesta hiekasta ja kirkkaana välkehtivästä vedestä suojassa muiden katseilta. Pisintä kaistaletta koristavat muutamat rantatuolit ja pari palmua. Toiselta puolelta saarta löytyy kaunis hiekkasärkkä, joka on myös suosittu paikka auringonlasku ihailuun.

Fehendhoo

Fehendhoo on täydellinen pakopaikka maailmasta

Fehendhoolle tullaan ensisijaisesti uppoutumaan rantakoomaan palmun alle. Imeskelemään kookospähkinää tyynen veden liplatusta kuunnellen. Lukemaan kirjaa, seuraamaan pikkuruisen ravun seikkailuja rantahiekalla, kellumaan kirkkaassa vedessä.

Fehendhoo

Malediivien paikallissaaret

Toki voit lähteä kalastamaan, snorklaamaan tai vaikka seikkailemaan ympäri saarta. Fehendhoon kupeesta löytyy myös lukuisia autioita hiekkasärkkiä. Ympäristöstä löytyy kauniita koralleja, rauskuja, haita ja kilpikonnia, mutta parhaimmille pelipaikoille täytyy ottaa vene alle. Saarelta löytyy myös sukelluskoulu.

Fehendhoo

Fehendhoo on täydellinen pakopaikka maailmasta, missä lepuuttaa hermojaan. Täällä kiire ja stressi tuntuvat oudoilta käsitteiltä, ja arkielämän oravanpyörä on kaukainen muisto vain.

Fehendhoo blogi

Fehendhoo

Matka Fehendhoolle kestää parisen tuntia pääkaupungista Malesta, ja saatat joutua vaihtamaan venettä Goidhoon saarella. Me varasimme kuljetukset majoituksen kautta. On hyvä idea yhdistää Fehendhoon saareen lähisaaret Goidhoo ja Fulhadhoo, ja kokea näin erilaisia paikallissaaria.

White Lagoon on vasta avattu, uutuuttaan kiiltävä hotelli Fehendhoolla. Huone oli siisti ja tilava, ruoka halpaa ja herkullista, ja henkilökunta sydämellistä. Vahva suositus!

Jos budjetti antaa myöten, paikallissaariin on hyvä idea yhdistää vierailu yksityisellä resortsaarella. Kätevästi vain lyhyen venematkan päässä näistä saarista sijaitsevat Coco Palm ja Finolhu -resortit. Majatalo tai resortti voi järjestää kuljetuksen pienellä veneellä.

Lue myös:

MALEDIIVIT BUDJETILLA – VINKIT SAARIHYPPELYYN PAIKALLISSAARILLA

MALEDIIVIT EDULLISESTI – BUDJETTI JA HINTATASO
HÄÄMATKA MALEDIIVEILLA – RESORTSAARI MEERU

Kaikki postaukset Malediiveilta