MALEDIIVIEN FULHADHOO – PAIKALLISSAARTEN TIMANTTI

Sis. affiliatelinkkejä

Fulhadhoo on Malediivien kauneimpia paikallissaaria. Sen rantaa on usein kutsuttu paikallissaarten parhaaksi. Kaiken kukkuraksi täällä rannalla loikkii vielä toistaiseksi enemmän pupuja kuin turisteja. 

Malediivien Fulhadhoon, Fehendhoon ja Goidhoon saariryhmä on yksi niitä matkojen helmiä, joiden olemassaolo teki mieli pitää salaisuutena. Haluaisin, että se säilyisi juuri tällaisena.

Epäilemättä kehitystä ei voi estää, ja tällaisten salaisten timanttien maine kiirii matkalaisten keskuudessa varmasti nopeasti. Niin klisee kuin se alkaakin matkablogeissa olla – mene ennen kuin on liian myöhäistä.

Malediivit budjetti

Fulhadhoo on rantojen rakastajan nirvana

Fulhadhoon kohokohta on sen leveä ja pitkä hiekkaranta, joka avautuu saaren länsipäässä suureksi hiekkasärkäksi. Saimme nauttia siitä monta kertaa kaikessa rauhassa. Siitä huolimatta, että oli helmikuu eli turistisesonki lähes kuumimmillaan. Joskus rannalla loikki kaneja enemmän kuin ihmisiä.

Kuten naapurisaarilla, hiekka on täälläkin häikäisevän valkoista. Niin valkoista, että sain Instastoryyn täältä monta kommenttia katsojilta, jotka luulivat hiekkaa ensinäkemältä lumeksi.

Fulhadhoo

Fulhadhoon vedenalainen maailma jäi meillä täällä näkemättä, kun aika loppui kesken. Majatalosta kuitenkin kerrottiin, että riutan muodostamassa laguunissa voi bongata ainakin kilpikonnia. Baa-atollissa elää myös esimerkiksi delfiinejä, rauskuja ja valashaita.

Turismi on näillä saarilla sen verran vähäistä, että Malediivien ihmeelliset vesieläimet eivät täällä osaa pelätä ihmisiä.

Turismi on Fulhadhoolla tuore ilmiö. Saarelta löytyy vain neljä majataloa. Turisteja oli kourallinen, pitkin poikin kilometrin pituista rantaa levittäytyneenä niin, että tuntuu silti kuin olisi yksin. Puhtaana pidetyllä rannalla on muutama rantatuoli siellä täällä.

Fulhadhoolla ei voi olla törmäämättä saarta asuttaviin pieniin kaneihin. Hieraisin silmiäni, kun ensimmäisenä päivänä polulla loikki ensimmäinen pupu vastaan.

Majatalosta saaren toiseen päähän saa tallustella lähemmäs puoli tuntia, mutta pitkin rantaviivaa tai vaihtoehtoisesti kaunista palmujen reunustamaa viidakkopolkua tallustellessa aika menee nopeasti.

Fulhadhoo

Fulhadhoo on autioita hiekkasärkkiä

Fulhadhoota, kuten viereistä Fehendhoota, ympäröivät lukuisat hiekkasärkät. Laskuvesi paljastaa lisää hiekkasärkkiä, ja niistä joillekin voi kahlata rannasta. Itsevarmat uimarit voivat uida niistä isoimmalle, mutta virta on voimakas.

Hiekkasärkkiä löytyy Fulhadhoon kupeesta jopa viitisentoista, joten aution hiekkapläntin löytämisen ei luulisi olevan ongelma, vaikka turismi tästä hiukan vielä kasvaisikin.

Malediivien paikallissaaria ei yleensä voi verrata yksityisiin kalliisiin resorttisaariin, mutta Fulhadhoo liippaa kauneudellaan hyvin läheltä.

Fulhadhoo on täydellinen paikallissaari, jos Malediiveilta tulee hakemaan niitä unelmien autioita hiekkasärkkiä, mutta budjetti ei riitä yksityiseen resortsaareen.

Fulhadhoo

malediivit hintataso

Suurin piirtein puolet Fulhadhoon rantaviivasta on aluetta, jossa bikineissä saa hypellä vapaasti. Kylä, jossa asuu vajaa parisataa paikallista, sijaitsee itäpuolella. Täällä tulee pukeutua peittävästi, ja välttää esimerkiksi hellyydenosoituksia pariskuntien kesken.

Jos jotakin negatiivista täytyy saaresta keksiä, niin tälläkään saarella emme juuri saaneet paljon kosketusta paikalliseen elämänmenoon. Ehkä siihenkin olisi mahdollisuus auennut, jos olisimme sitä majatalosta kysyneet.

Majoitus Fulhadhoolla

Meillä Fulhadhoo meinasi melkein jäädä pois matkaohjelmasta, sillä saaren majoitukset olivat täynnä. Kuin ihmeen kaupalla onnistuimme saamaan saaren viimeisen huoneen, vaikka ensin meille ilmoitettiin, ettei vapaata ollut.

Majoituimme Azoush Guesthousessa. Pinkkien seinien koristama huone oli todella tilava ja mukava. Henkilökunta oli herttaista, mutta harmittavan usein kadoksissa, kun heitä kaipasimme. Iso plussa majatalossa oli vesifiltteri, jossa sai vapaasti käydä täyttämässä vesipulloa. Saarelta ei löydy ravintoloita, joten söimme kaikki ateriat majatalossa. Ruoan sai tilata listalta tai vaihtoehtoisesti maksaa buffetpaketista. Ei malediivilaisen ruoan parasta antia, mutta mukiinmenevää. Majatalon pienet puutteet korvasi halpa hinta, vain noin 30 euroa yöltä.

Fulhadhoo

Suhteellisen eristyksissä sijaitsevan Malediivien Baa-atollin Goidhoon, Fehendhoon ja Fulhadhoon saariryhmä on vielä säilynyt hyvin hiljaisena. Rauhaa rakastaville tämä on täydellinen kohde saarihyppelyyn Malediivien paikallissaarilla.

Matka Fulhadhoolle kestää pääkaupungista Malesta kaksi tuntia. Me järjestimme kuljetukset majoituksen kautta. Varmista veneiden aikataulut ennen varaamista, sillä ne eivät kulje joka päivä.

Paikallissaarten matkaan kannattaa yhdistää vierailu yksityisellä resortsaarella, jos lompakko antaa myöten. Kätevästi vain lyhyen venematkan päässä tästä saariryhmästä sijaitsevat Coco Palm ja Finolhu -resortit. Majatalo voi järjestää kuljetuksen pienellä veneellä.

Lue myös:

MALEDIIVIT BUDJETILLA – VINKIT SAARIHYPPELYYN PAIKALLISSAARILLA

MALEDIIVIT EDULLISESTI – BUDJETTI JA HINTATASO
HÄÄMATKA MALEDIIVEILLA – RESORTSAARI MEERU

Kaikki postaukset Malediiveilta

2019-04-17T08:30:15+03:00huhtikuu 17, 2019|Malediivit|

6 Comments

 1. Iida In Translation huhtikuu 17, 2019 5:19 pm - Vastaa

  Wow, mitkä rannat!! <3 Tämä postaus ei kyllä taas tippaakaan helpottanut omaa Malediivit-matkakuumettani 😀 Näyttää aivan upealta!

 2. Emilia/Merkintöjä maailmasta huhtikuu 21, 2019 12:37 pm - Vastaa

  Ihan uskomattoman näköistä! Huh. Kiva lukea Malediiveilta paikoista, jonne ei tarvitse valtavaa budjettia. Hauska ajatus, että tuolla keskellä merta paratiisisaarella asustaa noin paljon pupuja.

 3. Mirka / Reason for Season huhtikuu 21, 2019 1:03 pm - Vastaa

  Oi tämä on juuri sellainen paikka, jonka haluaisin Malediiveilla joku päivä nähdä <3. Täytyypä tutkia kohdetta tarkemmin. Mulle riittäisi oikeastaan tuo ranta ja se, että saisin välillä jotain ruokaa :p. Niin kaunista!

 4. Wau wau ja taas wau! Tää näyttää niin uskomattomalle paratiisille! Ja ihanan halpa majoitus. 🙂 kyllä minä vielä joku päivä tuonnekin haluan! 😀

 5. Tiina Johanna / Kookospalmun alla huhtikuu 23, 2019 11:05 am - Vastaa

  Upeita kuvia ja ihana turkoosin meren ja valkoisen hiekan keidas! 🙂 Kyllä menee bucket listille, erityisesti siksi, että meinasi sydän pakahtua kun kirjoitit kaneista <3 En keksi mitään ihanampaa, kuin makoilla rannalla ja kaneja pomppii ympärillä. Voisin varata matkani jo pelkästään näiden kanien vuoksi! Toki on myös ihana saada lukea näistä paikallissaarista monipuolista kertomusta, koska itseäni ei taas resort saaret niinkään kiinnosta (ehkä kokemuksen kannalta, en tiedä). 🙂

  Tiina
  http://www.kookospalmunalla.fi

 6. souliina huhtikuu 23, 2019 4:43 pm - Vastaa

  Siis en kestä kuinka upea paikka oikea unelma <3
  Onneksi saitte vielä kuitenkin huoneen ja saitte yöpyä myös täällä. Tuo pupu on jotenkin hasuka, ei sitä itsekkään ensimmäisenä kuvittelisi, että jänö siellä rantahietikolla vastaan tulisi.
  Oikein aurinkoista viikkoa!

Jätä kommentti