MALEDIIVIT EDULLISESTI – HINTATASO JA BUDJETTI

Millainen hintataso on Malediivien paikallissaarilla? Malediiveilla on perinteisesti ollut maine kalliina luksuskohteena. Paikallisten saarilla matkustaakseen ei kuitenkaan tarvitse uida rahassa, vaan nykyään Malediiveilla voi lomailla myös edullisesti. Aasian halvimpiin kohteisiin Malediivit ei kuitenkaan kuulu. Tässä osviittaa budjettiin ja hintatasoon Malediivien paikallissaarilla. Mitä Malediivien matka maksaa?

Malediivien matkasta voi nykyään selvitä huomattavasti halvemmalla kuin mitä useimmat kuvittelisivat.

Tässä meidän kustannuksia 11 päivältä Malediiveilla. Lentoja ei ole laskettu mukaan. Reissun lopuksi hemmottelimme itseämme myös visiitillä yksityiselle resortsaarelle vesitasolentoineen – sen kustannuksia en myöskään laskenut mukaan.

Malediivit budjetti

Malediivit – Hintataso

Ihan kengännauhabudjetilla Malediiveilla ei pärjää. Thaimaasta tai Balilta löytyviä viiden euron majoituksia on turha kuvitella löytävänsä. Paikallissaarilla hyvä, perustasoinen majoitus irtoaa keskimäärin 40-100 eurolla yöltä.

Tässä postauksessa keskitytään Malediivien hintatasoon paikallissaarilla, yksityiset resortsaaret ovat asia erikseen. Sellaisen voi löytää 200 eurosta yöltä ylöspäin aina tähtitieteellisiin summiin saakka. Kuuluisan veden päälle rakennetun villan saattaa hyvällä onnella löytää 400 eurolla yöltä. Yleensä niistäkin saa maksaa huomattavasti enemmän. Jos raha ei ole ongelma, Malediiveilla voi toteuttaa villeimmät luksusunelmat.

Malediivien hintataso vaihtelee hiukan saarten välillä. Me majoituimme syrjäisillä Goidhoon, Fulhadhoon ja Fehendhoon paikallissaarilla. Täällä turismia on vielä hyvin vähän, eikä majoitusten suhteen juuri valinnanvaraa. Suositummilla saarilla matkasta voi epäilemättä selvitä halvemmalla.

Saarivaltiossa kun ollaan, liikkuminen saarelta toiselle voi olla saaresta riippuen isokin menoerä.

Mitä suositumpi saari ja mitä lähempänä pääkaupunkia Malea se sijaitsee, sitä pienemmällä budjetilla matkasta selviää.

Budjettia suunnitellessa kannattaa huomata, että hintoihin Malediiveilla lisätään kaiken maailman veroja ja muita maksuja perään, joten esillä oleva hinta on harvoin se lopullinen hinta.

Paikallissaarten hintataso – Majoitus

Majoituksen suhteen Malediivien hintataso voi olla monille positiivinen yllätys, sillä monien mielikuvat Malediiveista ovat kalliita resortteja. Maksoimme majoituksesta paikallissaarilla keskimäärin 40 euroa yöltä. Tällä sai mukavan, tilavan huoneen ilmastoinnilla ja aamupalalla. Kaksi kolmesta majatalosta oli vasta avattu ja uutuuttaan kiiltävä.

Malediivien pääkaupungissa Malessa joutuu usein olosuhteiden pakosta viettämään yön tai pari Malediiveille saapuessa tai sieltä lähtiessä. Kannattaa varata majoitus ajoissa, sillä hinta-laatusuhteeltaan parhaat katoavat nopeasti. Me olimme Malessa kaksi yötä, ja maksoimme 70 euroa yöltä pikkuruisesta, ikkunattomasta kopista.

9 päivän majoitukset kolmella eri saarella, suurin piirtein samantasoisissa majataloissa maksoivat yhteensä noin 410 euroa.

Majoituksia varatessa ota huomioon, sisältääkö hinta verot ja muut maksut.

Yhteensä 11 päivän majoitukset maksoivat siis noin 550 euroa.

malediivit hintataso

Ateriat:

Maksoimme aterioista keskimäärin 10 euroa per ateria. Aamupala kuului majoitusten hintaan.

Huomaa, että vedestä täytyy joskus maksaa erikseen. Esimerkiksi Goidhoon saarella vesi tarjoiltiin kaiken kukkuraksi pienissä muovipulloissa. Fulhadhoolla majoituksesta löytyi vesifiltteri.

Suosittelen vahvasti tuomaan oman filtteröivän vesipullon mukana matkalle. Näin et ole ainakaan omalta osaltasi osana Malediivien jäteongelmaa ja merten muoviongelmaa.

11 päivän ateriat maksoivat yhteensä noin 400 euroa kahdelta. 

Malediivien hintataso – Liikkuminen

Liikkumisen kustannukset saattavat tulla Malediiveilla ikävänä yllätyksenä, jos ei ota niistä etukäteen selvää. Ota siis tarkkaan selvää jo ennen majoitusten varaamista, miten sinne pääsee, ja mitä matka maksaa.

Useimmille paikallissaarille pääsee lautalla. Lauttamatkat kustantavat vain pari hassua euroa. Lautta on kuitenkin hidas tapa matkustaa. Kaukana sijaitseville saarille voi joutua matkustamaan koko päivän. Jos siis saari on kaukana, pikavene on parempi vaihtoehto. Kaikille saarille lautat eivät myöskään kulje joka päivä, joten ota aikataulusta selvää ennen matkaa.

Meillä ainoa vaihtoehto oli pikavene. Pikavenematkojen hinnat vaihtelevat paljon, joten tarkista se ennen majoituksen varaamista.

Joillekin saarille pääsee myös sisäisellä lennolla tai vesitasolla, mutta jos matkustat budjetilla, tämä ei ole vaihtoehto.

Me maksoimme pikaveneestä Malesta Baa-atollille ja takaisin 90 euroa per henkilö.

Saaret sijaitsivat vain 10 minuutin venekyydin päässä toisistaan. Majatalot järjestivät meille venekyydit. Matka saarelta toiselle maksoi majatalosta riippuen 10-20 euroa.

Yhteensä matkat tulivat maksamaan 210 euroa.

malediivit budjetti

Aktiviteetit

Malediiveilla ykkösaktiviteetti on lomakooma palmun alla. Saaresta riippuen tarjolla voi olla myös vesiaktiviteettia kuten sukellusta, snorklausta, surffausta, kalastusta ja esimerkiksi retkiä hiekkasärkille. Monet saaret järjestävät myös päivävierailuja yksityisille resortsaarille. Ne alkavat noin 100 eurosta ylöspäin, resortista paljon riippuen. Tässä meidän kustannuksia:

Kolmen ruokalajin illallinen auringonlaskussa yksityisellä rannalla kahdelle: 70 euroa

Retki hiekkasärkälle kahdelta: 40 euroa

Puolen päivän snorklausretki ja vierailu hiekkasärkällä kahdelta: 70 euroa

Retket yhteensä 180 euroa.

Muihin ylimääräisiin kustannuksiin upposi vielä noin satanen. Sim-korteista maksoimme 30 euroa per pää, halvempiakin olisi ehkä löytynyt. Ostoksia emme tehneet. Malediivit ei ole kovin kummoinen kohde shoppailuun, ja kaupoissa hintataso on Suomen kaltainen tai jopa korkeampi.

KOKO MATKA YHTEENSÄ: 1440 euroa

Lue myös: Malediivit budjetilla – Saarihyppely Malediivien paikallissaarilla
Malediivien Fulhadhoo on paikallissaarten timantti
Fehendhoo on salainen pakopaikka Malediiveilla