Lohikäärmeveneessä Parfyymijokea pitkin
Huen kaupungissa Vietnamissa ei kannata missata risteilyä kaupungin läpi kulkevalla Parfyymijoella (Perfume River). Joki on saanut nimensä hyväntuoksuisista kukista ja kasveista, joita sen virta on kuljettanut vuosisatojen ajan. Matkalla joelle pysähdyimme ihailemaan paikallisia käsitöitä, kartiohattujen ja suitsukkeiden väsäämistä.

vietnamilaisia suitsukkeita Huessa

dsc_0519-1280x979

img_4212

Paattina oli tietenkin, ei yhtään vähempää kuin värikäs kuninkaallisia aluksia imitoiva lohikäärmevene. Veneretki oli rentouttava ja lähes romanttinen, ainakin jos hetkisen kuvittelimme olevamme matkassa kaksistaan. Joen penkoilla näkyi vesipuhveleita, ihmisiä arkiaskareissaan ja komeita maisemia.

img_4240

img_4238

Lohikäärmeveneessä Parfyymijoella Huessa Vietnamissa

img_4220

Lohikäärmeveneessä Parfyymijoella Huessa Vietnamissa

img_4211

Pysähdyimme tsekkaamaan Thien Mun eli taivaallisen naisen temppelin, jonka pagoda on Vietnamin korkein. Pytinki on yksi koko Vietnamin vanhimmista ja kuuluisimmista.

Legendan mukaan paikalliset näkivät usein näyn punaisiin pukeutuneesta naikkosesta, joka ennusti, että jonain päivänä suuri johtaja rakentaisi paikalle pagodan, joka toisi vaurauden Vietnamiin. Pagodaa vartioi kilpikonnapatsas, jonka silittämisen sanotaan tuovan onnea.

img_4237-480x640

img_4229

img_4233

Vietnamilaisille Hue symboloi romantiikkaa ja kauneutta, ja missään muualla sitä ei kyllä koe paremmin kuin Parfyymijoella!