Jervis Bay – Maailman valkoisimmalla hiekalla

Road tripin kovimmat odotukset kohdistuivat Jervis Bayhin, kenties koko Australian aliarvostetuimpaan rantaparatiisiin.

Jervis Bay täytti ja ylitti odotukset.

Lahtea reunustavat lukuisat unelmarannat, joiden vesi on niin turkoosia ja hiekka niin häikäisevän valkoista, että silmiä piti hieraista pariin otteeseen, jotta uskoi sen olevan totta. Guinnessin ennätysten kirjan mukaan Jervis Bayn Hyam’s Beachin hiekka on maailman valkoisinta.

Jos jostain olen vähän kateellinen sydneyläisille, se on Jervis Bay. Tänne nimittäin hurauttaa Sydneystä vajaassa kolmessa tunnissa, kun taas tässä vaiheessa rannikkoa pitkin Melbournesta me olimme ajaneet jo yli 13 tuntia.

Jervis Bay, Australia

Murray's Beach, Jervis Bay

Jervis Bay Australia

Jervis Bay, New South Wales

Jervis Bay

Jervis Bayssä kannattaa ehdottomasti viettää yö tai pari jollain Boodereen kansallispuiston kolmesta hiljaisesta leirintäalueesta. Paikka on syystäkin suosittu, joten varaa leiripaikka etukäteen. Vaikka luonnonhelmassa telttailu ei nappaisikaan, tänne kannattaa silti tehdä vähintään se päiväretki.

Kansallispuiston upeilla valkohiekkaisilla rannoilla puljaamisen, snorklauksen, surffauksen tai veneilyn lisäksi täältä löytyy mahtipontisia jyrkänteitä ja pitkiä rannikkopolkuja, joita pitkin patikoida.

Booderee National Park on upeaa Australian luontoa parhaimmillaan. Alue on tärkeä paikallisille aboriginaaleille, ja sana ‘booderee’ tarkoittaakin runsauden lahtea.

Jervis Bay

Jervis Bay

Jervis Bay

Jervis Bay ja maailman valkoisin hiekka

Jervis Bay ja maailman valkoisin hiekka

Jervis Bayn rannalla

Bunkkasimme Boodereessa yhden yön. Leirintäalue oli pieni ja hiljainen. Mieluusti olisimme kauemminkin viipyneet, kun suihkustakin tuli lämmintä vettä.

Kumosimme bisset auringonlaskussa rannalla varpaat vitivalkoisessa hiekassa. Montaa muuta sielua rannalla ei näkynyt. Vesi oli kristallinkirkasta ja aallot lähes olemattomia, ja koko lahti tuntui kuin jättimäiseltä uima-altaalta.

Booderee National Park, Jervis Bay

Green Patchin leirintäalue, Boodereen kansallispuisto

Bisseä auringonlaskussa Jervis Bayssä

Bisseä auringonlaskussa Jervis Bayssä

Auto oli parkissa pusikossa papukaijojen lennellessä ympärillä ja kookaburrien eli isonaurajien räkätyksen kaikuessa puiden katveessa. Kenguruita pomppi siellä täällä. Yöllä heräsimme kolinaan, kun opossumit rellestivät retkipöydällä epätoivoisesti evästä etsien.

Rannalta avautui uskomaton yötaivas. Meidän kameraskillsimme eivät sille tähtitaivaalle vielä tee oikeutta, mutta tässä paras yrityksemme.

Tähtitaivas Jervis Bay, Australia

Opossumeja yövarkaissa Australia

Toisen yön bunkkasimme leirintäalueella Jervis Bayssä. Alueelta löytyy myös hotelleja ja Airbnb -kämppiä, mutta ökyhotellit loistavat poissaolollaan, ja hyvä niin. Toivottavasti Jervis Bay onnistuu säilyttämään matalan profiilinsa.

Kahdessa päivässä emme ehtineet vierailla jokaisella Jervis Bayn rannalla. Paljon jäi näkemättä. Toinen päivä oli tarkoitus pyhittää snorklailulle, mutta haihavainto lahdessa sai meidät nynnyt jättämään snorklaamiset ensi kertaan.

Jervis Bay, Australia

värikkäitä kallioita, Jervis Bay, Australia

värikkäitä kallioita, Jervis Bay, Australia

värikkäitä kallioita, Jervis Bay, Australia

Australian upeimmat rantaparatiisit eivät aina ole niitä kuuluisimpia. Kaikki tuntevat Gold Coastin, Byron Bayn ja Whitsundaysin, mutta Jervis Bay ei nimenä ole yhtä tunnettu, vaikka omasta mielestäni pieksee ainakin kaksi ensimmäistä mennen tullen.

Tee itsellesi palvelus ja näiden sijaan ota nokka kohti Jervis Baytä, ennen kuin kaikki muutkin löytävät tänne.

Jervis Bay, Australia

Australian rannikolta löytyy yli 10 000 rantaa. Pitkät koskemattomat hiekkarannat eivät siis ole mitään ihmeellistä. Jotkut paikat ovat kuitenkin ainutlaatuisia ja erottuvat joukosta. Jervis Bay on paljon enemmän kuin taas yksi ranta. Ehdottomasti yksi Australian helmiä!

Melbourne-Sydney -road tripin alkuun pääset tästä.