Man vs. Fly Kalbarrin kansallispuistossa

Kalbarri on yksi niistä mielettömistä mestoista Australiassa, joista monet eivät ole kuulleetkaan. Länsi-Australia se vaan jatkaa yllättämistään.

Vietimme päivän samoillen Kalbarrin kansallispuiston rotkoissa, ja punaisten kivimuodostelmien ympäröimässä jokilaaksossa. Täällä pääsimme myös haastamaan jälleen kerran kärsivällisyytemme, kun otimme toisen erän taistelussa kärpäsiä vastaan.

DSC_5608_stitch (1280x505)

nature's window, kalbarri

Ennen Kalbarrin kansallispuistoa pidimme muutaman päivän hengähdystauon Geraldtonin kaupungissa, joka ei kohdellut meitä hyvin. Ensin leirintäalueella harakka hyökkäsi päähäni. Puistossa kastelulaitteet hyökkäsivät päällemme. Sheriffit vaanivat reppureissaajia joka kadunkulmassa, ja meidät heitettiin pihalle KIRJASTOSTA. On meikäläinen baarista joskus heitetty ulos, mutta että kirjastosta!

kalbarri, länsi-australia

DSC_5648 (800x536)

kalbarrin kansallispuistossa

Kalbarri sijaitsee Western Australian korallirannikolla, noin 600 kilsaa Perthistä pohjoiseen. Varsinainen kansallispuisto on hieman pikkuruisen Kalbarrin kylän ulkopuolella. Yhdeksän kilometrin The Loop -kävelyreitti oli haastava keskipäivän polttavassa kuumuudessa ilman surisevia paholaisiakin, kun reitti muistutti välillä enemmänkin kalliokiipeilyä. Maisemat olivat sentään hulppeat!

DSC_5626 (800x568)

DSC_5700 (800x553)

Kuumuus voi täällä nousta välillä tähtitieteellisiin lukemiin, ja silloin on turvallisempaa olla neljän seinän sisällä ilmastointilaitteen alla. Onneksi pääsimme välillä vainoavia kärpäsiä sekä tsunamihikeä pakoon pulahtamalla viilentävään jokeen. Tämä toi helpotusta tilanteeseen noin minuutiksi.

kalbarri national park

kalbarri national park

kalbarri national park

Itsevarmasti, tai kenties tyhmänrohkeasti, lähdin taisteluun pelkkä kärpäsverkko haarniskana, ilman kaasunaamaria, laskettelulaseja, tai edes hattua. Virhe, josta jouduin maksamaan. Ikään kuin tästä olisi mitään vastusta näille lentäville perkeleille.

IMG_7844 (600x800)

Kärpästen herra vei voiton tässä taistelussa, ja me katkerasti nielimme tappiomme. Puolustukseksemme, kärpäset eivät tapelleet reilusti, vaan osa niistä perkeleistä puree! Eikä muuten ole mitä tahansa hyttysenpuremia. Janoten kostoa, ensi kerralla taisteluun lähdetään väkevimmin asein (sähkökärpäslätkät, vaahtosammutin, kranaatteja jne).

kalbarrin rannikkoa western australiassa

Upean kansallispuiston lisäksi myös pieni Kalbarrin kylä teki meihin ison vaikutuksen. Upeita rantoja, ja komeita kalliojyrkänteitä! Tämä on epäilemättä yksi parhaista paikoista Australiassa olla road tripillä!