Harva tietää, että Australian sisältä löytyy toinen pikkuvaltio. Ja niin Australian valtion haluaakin asian pitää.

Olimme road tripillämme Länsi-Australiassa Kalbarrin kylässä, kun saimme tarpeeksemme vesisateista, ja parempien kelien toivossa päätimme tehdä reissun ulkomaille.

Hutt Riverin ruhtinaskunnan, eli Principality of Hutt Riverin prinssi Leonardilla paloi käpy, joten äijä erosi Australiasta ja perusti oman valtion. Eipä tarvitse paljon enää veroja maksella. Peliliike?!

Luonnollisesti täältä löytyy oma lippu, valuutta, postimerkit, omat puolustusvoimat, kirkko ja kaikki muut asiaankuuluvuudet. Kooltaan Hutt River on verrattavissa Hong Kongiin. Rajalla luonnollisesti saimme leimat passeihin sekä parilla dollarilla viisumit.

hutt riverin ruhtinaskunta

Meillä oli suuri kunnia tavata itse hänen majesteettinsa prinssi Leonard, joka briiffasi meitä itsenäisyystaistelusta. Kyseessä ei ole monien epäilyistä huolimatta seinähullu veronkiertäjä, vaan helvetin fiksu ukkeli, joka lakipykälien porsaanreikiä hyväksikäyttämällä onnistui perustamaan oman valtion, ja näin pelastamaan perheensä elinkeinon.

Kaikki alkoi Australian hallituksen toimeenpanemista viljantuottokiintiöistä syntyneestä kiistasta. Lyhyestä virsi kaunis, pitkän ja piinallisen taistelun jälkeen prinssi Leonard julisti sodan Australiaa vastaan, joka otettiin hallituksessa ja lehdistössä vastaan lähinnä vitsinä. Pari päivää myöhemmin prinssi julisti Hutt Riverin voittajaksi. Kansainvälisten lakien mukaan valtiolla on seurauksena oikeus autonomiaan, ja Hutt River itsenäistyi vuonna 1970.

hutt riverin ruhtinaskunta

Kostotoimenpiteinä Australia on mm. poistanut Hutt Riverille vievät tienviitat sekä katkaissut sähköt. Aika lapsellista.

Leonard esitteli meille mielenkiintoisen kirjeen hallitukselta, jossa myönnettiin Hutt Riverin oikeudet, mutta pyydettiin vastapalveluksena hiljaisuutta, jotta ihmiset eivät innostuisi apinoimaan miestä.

Australian hallitus toivoo koko sotkun katoavan sen myötä, kun prinssi potkaisee tyhjää. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että jälkeläisillä on samaa taistelutahtoa kuin isällään!

Hutt River

Hutt Riverin ruhtinaskunnasta ei juuri kirkkoa ja kärpäsiä kummempia nähtävyyksiä löytynyt, mutta valtio oli visiitin arvoinen jo ihan vaan sen vuoksi, että pääsimme kerrankin tapaamaan valtionpäämiehiä! Ja Leonard on niiden kärkikastia, jos meiltä kysytään.

Mietin, että riittäisiköhän meikäläisen Australian viisumin uusimiseen visiitti Hutt Riverillä, mutta koska Australian puolella rajaa viranomaisia ei näkynyt, en taida luottaa tähän strategiaan. Anyway, nostakaamme hattua Hutt Riverin prinssille! Hmm… Miltä kuulostaisi Kookostanian kuningatar, Ponilaakson Prinsessa tai Söpölandian Sulttaanitar Anna? Tai ehkä voisin olla dianamaisen kaunis Delfiinidynastian Diktaattori?