KOH LANTA on chilliä rantaelämää

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Lämpenin Koh Lantalle hitaasti. Otti aikansa, ennen kuin pääsin jyvälle siitä, missä saaren salaisuus piilee. Miksi Koh Lanta onnistuu vetämään puoleensa niin paljon vuosi toisensa jälkeen palaavia turisteja reppureissaajista perheisiin, ja miksi niin monet päättävät jäädä.

Koh Lanta | Muuttolintu -blogi

Krabin henkeäsalpaavien maisemien jälkeen Koh Lantan maisemat eivät onnistuneet tekemään vaikutusta. Rannat olivat ihan mukiinmeneviä, mutta on sitä parempiakin nähty.

Viivyimme Koh Lantalla kymmenen päivää. Ja vasta viimeisinä päivinä ymmärsin Koh Lantan viehätyksen. Koh Lantalla ei ole uskomattomia maisemia tarjottavanaan tai kovin kummoisia nähtävyyksiä. Mutta siinä se juju onkin. Kun vihdoin viimein antauduin tekemättömyyden suloiseen autuuteen, huomasin, etten halua lähteä pois. Useamman viikon lomasuorittamisen jälkeen olin vihdoin alkanut oikeasti rentoutua.

Söimme hitaita aamiaisia kissoja paijaillen. Kruisailimme skootterilla edestakaisin rantatietä ja ympäriämpäri saarta rauhallisia rantoja metsästäen. Nautimme thaimaalaisia herkkuja usein huikeilla merinäköaloilla. Auringon laskiessa makoilimme jossakin Koh Lantan lukemattomista viihtyisistä rantabaareista, mojitoa siemaillen ja tietenkin taas kissoja paijaillen. Auringon laskettua ihailimme paikallisten poikien näyttävää tulishowta. Koh Lanta on rentoa Thaimaan rantaelämää parhaimmillaan.

Loy kratong -festivaalin humua

Satuimme Koh Lantalle buddhalaisen loy kratong -valofestivaalin aikaan. Koh Lantan asukkaista valtaosa on muslimeja, joten isoja juhlallisuuksia saarelta ei löydy. Pääsimme silti menoon mukaan Koh Lantan vanhassakaupungissa ja hotellin omissa pippaloissa.

Koh Lanta | loy kratong

Loy Kratong (tai loy krathong) -festivaalin perinteisiin kuuluu pienen suitsukkeella ja kynttilällä koristetun lautan laskeminen veteen. Samalla on tapana toivoa jotakin, ja jos liekki ei sammu ennen lautan katoamista näkyvistä, toive toteutuu.

loy kratong

Koh Lantan rannat

Koh Lanta osoittautui suuremmaksi saareksi kuin mitä odotimme. Saaren pohjoisesta etelään köröttelee reippaasti yli tunnin. Majoitus ja rantaelämä on keskittynyt saaren länsipuolelle. Perussääntönä mitä etelämmäs liikkuu, sitä hiljaisemmaksi rannat muuttuvat.

Yllätyimme, miten rauhallisia Koh Lantan suosituimmatkin rannat ovat. Rantaviivaa on niin loputtomasti, että hiekkaa riittää kaikille. Koh Lantan vetovoima taitaakin perustua pitkälti sen kauniisiin, puhtaisiin, hiljaisiin rantoihin. Tässä muutama tsekkaamisen arvoinen ranta:

Khlong Dao

Kolme ja puoli kilometriä pitkä Klong Dao on Koh Lantan suosituimpia rantoja. Matala, tyyni rantavesi vetoaa etenkin lapsiperheisiin. Palveluita löytyy yllin kyllin, silti porukkaa ei ole liikaa.

Phra Ae, “Long Beach”

Lähemmäs neljä kilometriä pitkä Long Beach on Koh Lantan parhaimpia rantoja. Rannalla vesi on kirkasta ja tyyntä ja syvenee hiukan nopeammin kuin Khlong Daolla. Pohjoispäässä ranta muuttuu kivikkoisemmaksi. Rannalta löytyy hiljaisia alueita kuin myös vilkkaampia rantaravintoloineen.

Khlong Khong

Suurin piirtein keskellä Koh Lantan länsirannikkoa sijaitseva Klong Khong on ehkä pykälää enemmän reppureissaajien suosiossa. Ranta ei sovellu uimiseen yhtä hyvin kuin monet muut Koh Lantan rannat, mutta fiilis on rento lukuisine rantabaareineen ja -ravintoloineen.

Koh Lanta | rannat

Khlong Nin

Rauhallinen Khlong Nin -ranta on parhaimmillaan auringon laskiessa. Rantaa reunustavat lukuisat rantabaarit ja -ravintolat, joissa voi kölliä rennosti tuoretta kookosta tai cocktailia siemaillen.

Koh Lanta kokemuksia

Kantiang Bay

Kantiang Bay oli meidän tukikohtamme Koh Lantalla. Sitä on sanottu yhdeksi Koh Lantan kauneimmista rannoista. Rannan läheisyydestä löytyy muutamia hotelleita ja useita ravintoloita upeilla merimaisemilla. Kantiang Baystä löydät myös ihanan Why Not -rantabaarin.

Koh Lanta | Rannat

Bamboo Beach & Nui Bay

Bamboo Beach on yksi Koh Lantan rauhallisimpia rantoja. Vaikkakin kaunis, meidän harmiksemme rannalta löytyi paljon roskaa. Hieman pohjoisempaa löytyy pieni suloinen poukama Nui Bay.

Koh Lanta | Rannat
Koh Lanta | rannat

Koh Lanta – Vinkit

Koh Lanta sopii kaikenlaisille matkaajille perheistä reppureissaajiin. Reppureissaajat ihastuvat sen chilliin, hipahtavaan tunnelmaan. Rentoja rantabaareja riittää, mutta mikään varsinainen bilesaari Koh Lanta ei ole. Saaren matalat, tyynet rantavedet vetoavat perheisiin ja romanttiset auringonlaskut, no, kukapa niistä ei pitäisi. Aktiviteettejakin riittää joogasta veneretkiin, sukellukseen, snorklaamiseen, ja melomiseen ja siltä väliltä. Tässä muutamat kootut vinkit Koh Lantalle:

1. Vuokraa skootteri

Skootterilla huristelu ympäri saarta on Koh Lantan matkan kohokohtia, ja halvin tapa liikkua. Liikenne on rauhallista ja tiet hyvässä kunnossa. Huomaa, että virallisesti Thaimaassa tarvitsee A-kortin ja kansainvälisen ajokortin.

2. Koh Lanta Old Town

Koh Lantan länsipuolella sijaitseva Koh Lantan vanhakaupunki on kuvauksellinen pikkukylä. Meren rantaa reunustavat täällä sympaattiset vetten päälle rakennetut kodit, kaupat ja ravintolat.

Koh Lanta vinkit

3. Koh Lanta Animal Welfare

Karvaisten otuksien ystävien kannattaa tehdä visiitti Koh Lanta Animal Welfare -järjestöön. Koh Lanta Animal Welfare tekee tuikitärkeää työtä Thaimaa koirien, kissojen ja myös muiden eläinten hyväksi. Vierailulla paitsi tuet järjestön toimintaa, pääset myös paijaamaan kissoja sekä tutustumaan monien pelastettujen eläinten liikuttaviin kohtaloihin.

Koh Lanta vinkit | Animal rescue

4. Diamond Cliff -ravintola

Diamond Cliff on suosittu ravintola Koh Lantalla upeilla merinäkymillä. Ruoka ja maisemat ovat sen arvoisia, että tänne voi ajella kauempaakin. Tähtää auringonlaskuun! Vierestä löytyy kaunis ranta, joka oli aina vieraillessamme autio.

Koh Lanta | vinkit

5. Mu Ko -kansallispuisto

En ole ihan varma vieläkään, oliko Koh Lantan Mu Ko -kansallispuisto 200 bahtin sisäänpääsymaksun arvoinen, mutta sieltä löytynyt autio ranta majakoineen oli kyllä kaunis näky.

6. Why Not -rantabaari

Ihana Kantiang Bayn Why Not -rantabaari on leppoisa illanviettopaikka, jonne kannattaa lähteä kauempaakin. Baarissa on livemusiikkia ja rannalla tulishow joka ilta. Viereisessä ravintolassa on myös ihan kelpo murkinat – punainen katkarapucurry sulaa suuhun.

Koh Lanta | vinkit

7. Vieraile lähisaarilla

Koh Lantalla on tarjolla jos jonkinlaista saariretkeä ympäristöön. Yksi vaihtoehto on yhdistää Koh Lantan matkaan lähellä sijaitsevia Trangin saaria, kuten Koh Ngai, Koh Muk tai Koh Kradan.

Koh Lanta – Majoitus

Missä Koh Lantalla kannattaa majoittua riippuu siitä, minkälaisella kokoonpanolla on liikkeellä ja mitä lomalta kaipaa. Tässä muutama hotellivinkki Koh Lantalle joka budjetille:

Pimalai Resort & Spa* on Koh Lantan hulppeimpia hotelleja lähellä kaunista Kantiang Baytä. €€€

Layana Koh Lanta* on lapsivapaa, tasokas hotelli suoraan Long Beachin rannalla. €€€

Srilanta Resort & Spa on rauhallinen hotelli Klong Ninin rannalla. €€

Twin Lotus* on adults only -hotelli Klong Daon rannalla. €€

Koh Lanta

Long Beach Chalet* tarjoaa edullista majoitusta suoraan Long Beachin rannalla. €

Lanta Castaway Beach Resort* on toinen edullinen hotelli Long Beachin eteläpäässä. €

Southern Lanta* on edullinen hotelli Klong Daon rannalla. €

Koh Lanta kokemuksia

Miten Koh Lantalle pääsee?

Lähin lentokenttä löytyy Krabilta. Suosituin tapa jatkaa matkaa Krabilta Koh Lantalle on minibussi tai lautta. Molemmilla matka kestää 2-3 tuntia. Lautat kulkevat väliä marraskuusta huhtikuuhun. Minibussit tungetaan usein täyteen, mutta toisaalta ne vievät yleensä hotellille asti. Matkan voi järjestää lentokentälle saapuessa. Mukavimmin matka Krabilta Koh Lantalle sujuu taksilla, mutta tästä saa pulittaa 60 eurosta ylöspäin.

Lue myös:

Thaimaan Krabi ihastutti ja ärsytti

Thaimaan Phuket yllätti!

*Booking.com -linkin kautta varaamalla Muuttolintu saa pienen komission, mutta itse et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, että tuet sivuston ylläpitoa!