Thaimaan Phuket yllätti!

Syyskuussa löysimme itsemme Thaimaan turistirysäksikin haukutusta Phuketista. Miten tässä nyt näin kävi? Normaalisti kiertäisin näin turistiset paikat kaukaa. Tällä kertaa Phuket kuitenkin yllätti meidät positiivisesti, eikä sadekausikaan onnistunut pilaamaan matkaa. Tässä viimeisimpiä kokemuksia Thaimaan Phuketista – mukana majoitusvinkki!

Phuket majoitus

Kun kävin ensimmäistä kertaa Phuketissa vuosia sitten, vannoin että kokemus sai jäädä viimeiseksi. Patong Beachin alue ei varsinaisesti turistisuudellaan ja likaisuudellaan hurmannut. Mutta kun ennakkoasenne on tämä, suunta ei voi olla kuin ylöspäin.

Tällä kertaa annoimme olosuhteiden pakosta Phuketille toisen mahdollisuuden. Thaimaa oli meille vain välipysäkki matkalla kotiin Bhutanista. Olin antanut miehelle vapaat kädet, olihan tämä hänen synttärireissunsa, ja hän valitsi Phuketin puhtaasti majoitustarjonnan perusteella. Ja onhan Phuket mahtava kohde, jos kriteerinä on tasokas majoitus.

Syyskuu on täälläpäin Thaimaata kaikkein sateisin kuukausi, mutta päätimme ottaa riskin, sillä majoitus irtosi halvemmalla kuin normaalisti.

Phuket on paljon muutakin kuin turistirysä

Monet, mukaanlukien itseni, eivät hoksaa miten iso saari Phuket onkaan. Se on itse asiassa kooltaan Singaporen kokoinen. Pohjoisesta etelään ajaa reilusti yli tunnin. Turisteja kyllä riittää niillä tietyillä alueilla ahdistukseen saakka, ja ehkä niitä perinteisimpiä thaimaalaisia maalaismaisemia Phuketista ei niin löydy. MUTTA. Phuketin saareen mahtuu yli 30 rantaa, ja sopii siksi matkakohteeksi myös rauhaa rakastaville. Phuketin leimaaminen pelkäksi turistirysäksi olisi siis väärin. Itse asiassa olen alkanut inhota koko turistirysä -sanaa.

Rauhallinen majoitus Phuketissa

*Affiliatelinkki, eli Muuttolintu saa varauksesta pienen komission. Kiitos, että tuet sivuston toimintaa!

Andaman White Beach Resort* sijaitsee pienellä omalla yksityisellä hiekkarannalla. Palmujen reunustama ranta on kaunis, ja rantaa siivotaan joka aamu. Meidän täällä ollessamme oli sadekausi, ja meri aallokkoinen, mutta toiseen aikaan vuodesta ranta on tyyni.

Jokaisesta thaityyliin sisustetusta huoneesta on panoraamanäkymät merelle. Joissakin huoneissa on oma poreallas tai uima-allas. Me olimme valinneet majoituksen yksityisellä uima-altaalla aivan rannan tuntumassa.

Resortista löytyy 40-metrinen ulkouima-allas, hotellistandardein hyvä kuntosali ja spa, jossa Rohan kävi synttärilahjanaan nauttimassa suklaahieronnasta.

Ihastuimme Andaman White Beachiin siinä määrin, että palasimme samaan hotelliin pari vuotta myöhemmin.

Ruoka oli loistavaa, joskin hintavaa, mutta sitä osasimme tällaisessa resortissa odottaakin. Drinksut olivat esimerkiksi melkein samoissa hinnoissa kuin Suomessa.

Resortin ulkopuolellakaan Phuket ei ole sitä halvinta Thaimaata, mutta jos Aasiassa ei ole paljon matkaillut, voivat hinnat silti Suomeen verrattuna tuntua halvoilta.

Phuket hotelli

Thaimaa syyskuussa

Puitteet olivat siis kohdillaan, mutta neljän päivän aikana emme nähneet aurinkoa juuri ollenkaan. Ulkona myrskysi ja vettä tuli lähes vaakatasossa. Valehtelisin jos väittäisin, ettei sää olisi vaikuttanut fiilikseen. Pieni sade ei haittaa, mutta myrskytuulessa ei tehnyt mieli edes altaalle. Rannallakin kävimme vain pyörähtämässä.

Jos siis suuntaisin Thaimaahan syyskuussa uudestaan, suuntaisin kuivemmille laitumille, kuten Thaimaan itäpuolen saarille. Vaikka onhan sadekaudella reissaamisessa puolensa, resortti oli todella hiljainen ja hinnat halvempia.

hotellivinkki phuket

Säästä huolimatta toinen kerta Phuketissa oli positiivinen yllätys. Sillä saattoi olla osuutta asiaan, ettemme edes poistuneet ihanasta resortistamme. Joka tapauksessa en pistäisi hanttiin, vaikka suuntaisimme Phuketiin toistekin, ainakin jos emme hae lomalta muuta kuin täydellistä rentoutumista tasokkaassa resortissa.

Andaman White Beach Resort oli rauhaa ja laadukasta majoitusta rakastaville oiva valinta.

KAIKKI POSTAUKSET THAIMAASTA