Thaimaan Phuket yllätti!

Syyskuussa löysimme itsemme Thaimaan suurimmasta turistirysästä Phuketista. Miten tässä nyt näin kävi? Normaalisti kiertäisin tämänkaltaiset paikat kaukaa. Kun kävin ensimmäistä kertaa Phuketissa vuosia sitten, vannoin että kokemus sai jäädä viimeiseksi.

Mielessä kävi myös, onko Thaimaa syyskuussa, keskellä sadekautta yleensäkään kovin hyvä idea?

Thaimaan Phuket valikoitui matkakohteeksi täysin käytännön syistä. Thaimaa oli meille vain välipysäkki matkalla kotiin Bhutanista (siitä lisää myöhemmin). Olin antanut miehelle vapaat kädet, olihan tämä hänen synttärireissunsa, ja hän valitsi Phuketin puhtaasti majoitustarjonnan perusteella. Ja onhan Phuket mahtava kohde, jos kriteerinä on tasokas majoitus.

Syyskuu on täälläpäin Thaimaata kaikkein sateisin kuukausi, mutta päätimme ottaa riskin, sillä majoitus irtosi halvemmalla kuin normaalisti.

Lentokoneessa jo mutisin, että mitähän tästä tulee, varmaan paska reissu. Phuketissa olin liikkunut pääasiassa roskaisen Patong Beachin ja Bangla Roadin humalaisturistien, ladyboyden ja ilotyttöjen alueella, joten ei ihmekään, ettei Phuket varsinaisesti ollut valloittanut.

Mutta kun ennakkoasenne on tämä, suuntahan ei voi olla kuin ylöspäin!

Sitä paitsi Phuket on iso paikka, itse asiassa kooltaan Singaporen kokoinen. Turisteja riittää, mutta saareen mahtuu yli 30 rantaa.

Andaman White Beach Resort sijaitsee pienellä omalla yksityisellä hiekkarannalla. Palmujen reunustama ranta oli kaunis, mutta muoviroskaa näkyi valitettavan paljon täälläkin. Merivirroilla saattoi olla osuutta asiaan, toiseen aikaan vuodesta meri on täällä aivan tyyni.

Jokaisesta thaityyliin sisustetusta huoneesta on panoraamanäkymät merelle. Joissakin huoneissa on oma poreallas tai uima-allas. Me olimme valinneet majoituksen yksityisellä uima-altaalla aivan rannan tuntumassa.

Resortista löytyy 40-metrinen ulkouima-allas, hotellistandardein hyvä kuntosali ja spa, jossa Rohan kävi synttärilahjanaan nauttimassa suklaahieronnasta.

Ruoka oli loistavaa, joskin erittäin hinnakasta, mutta sitä osasimme tällaisessa resortissa odottaakin. Drinksut olivat esimerkiksi samoissa hinnoissa kuin Australiassa.

Resortin ulkopuolellakaan Phuket ei ole sitä halvinta Thaimaata, mutta jos Aasiassa ei ole paljon matkaillut, voivat hinnat silti Suomeen verrattuna tuntua halvoilta.

Puitteet olivat siis kohdillaan, mutta neljän päivän aikana emme nähneet aurinkoa juuri ollenkaan. Ulkona myrskysi ja vettä tuli lähes vaakatasossa. Valehtelisin jos väittäisin, ettei sää olisi vaikuttanut fiilikseen. Pieni sade ei haittaa, mutta myrskytuulessa ei tehnyt mieli edes altaalle. Rannallakin kävimme vain pyörähtämässä.

Jos siis suuntaisin Thaimaahan syyskuussa uudestaan, suuntaisin kuivemmille laitumille, kuten Thaimaan itäpuolen saarille. Vaikka onhan sadekaudella reissaamisessa puolensa, resortti oli todella hiljainen ja hinnat halvempia.

Säästä huolimatta toinen kerta Phuketissa oli positiivinen yllätys. Sillä saattoi olla osuutta asiaan, ettemme edes poistuneet ihanasta resortistamme. Joka tapauksessa en pistäisi hanttiin, vaikka suuntaisimme Phuketiin toistekin, ainakin jos emme hae lomalta muuta kuin täydellistä rentoutumista tasokkaassa resortissa. Andaman White Beach Resort oli rauhaa ja laadukasta majoitusta rakastaville oiva valinta. Yöt alkavat 190 eurosta.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2017-12-10T10:01:29+00:00joulukuu 9, 2017|Thaimaa|

18 Comments

 1. Laura / Irtiottoja maailmalle joulukuu 9, 2017 3:53 pm - Vastaa

  Heh, mulla on aina ollut ihan järjettömät ennakkoluulot Phuketia kohtaan, itseasiassa niin pahat, että koko Thaimaassa asumisen aikana en sinne suostunut menemään, niinkun en muillakaan Thaimaan reissuilla. Mulla on tammikuussa taas edessä Thaimaan rannat ja tällä kertaa tulee pyörähdettyä ensimmäistä kertaa myös Phuketissa, joten saa nähdä onko mullakin samanlaisen ennakkoasenteen edessä sitten yhtä mukava yllättyminen edessä.. 😀 Harmi että kelit oli teillä tuollaiset, mutta onneksi puitteet kuitenkin näytti olevan muuten enemmän kun kunnossa!

  • Anna joulukuu 12, 2017 12:38 pm - Vastaa

   En ihmettele yhtään, että on ollut ennakkoluuloja, aika samat fiilikset! Vaikea Phuketista on varmaan mitään oikeata Thaimaata löytää, mutta tosiaan jos lomalta ei sen kummempaa kaipaa kuin peruslöhölomaa, niin siihen se sopii. Varsinkin jos ei kaihda muita turisteja. Ja tuntuuhan sieltä näitä hiukan hiljaisempiakin rantoja löytyvän 🙂

 2. Teija / Lähdetään Taas joulukuu 10, 2017 12:48 pm - Vastaa

  Me oltiin pari vuotta sitten Phuketissa. Ensimmäinen viikko oltiin Kata Beachillä ja toinen ihan pohjoisessa Mai Khao Beachillä. Kohteet olivat kuin yö ja päivä. Onneksi olimme ensin Kata Beachillä turistivilinässä, niin ei jäänyt huono maku Phuketista kokonaisuudessaan. Siellä kun on noita tosi rauhallisia rantoja myös. Mai Khao Beach oli myös aika kallis alue, mutta täysin sen arvoinen 🙂

  • Anna joulukuu 12, 2017 12:40 pm - Vastaa

   Joo, kiva että sieltä näitä hiljaisempiakin paikkoja löytyy, vaikka ei halvimmasta päästä olekaan.

 3. Niko / Finnoytravel joulukuu 10, 2017 12:48 pm - Vastaa

  Sadekaudella matkustamisessa on riskinsä. Itse olen ollut Balilla sadekaudella, ja itse asiassa joka päivä oli riittävästi aurinkoa ja vain loppuiltapäivät satoivat. Phuketissa sadekausi saattaa olla toisenlainen.

  • Anna joulukuu 12, 2017 12:43 pm - Vastaa

   Se on riski! Itse oon myös ollut Balilla sadekaudella joulukuussa, ja vettä tuli hulluna joka päivä. Mutta siitä nyt on jo yli 10 vuotta. Riippuu tosiaan varmaan aika paljon kohteestakin, minkälaisia ne sateet ovat. Ja tietysti tuurista! Toisaalta hinnat on usein sadekaudella halvempia, ja esimerkiksi täällä resortti oli todella hiljainen.

 4. Anna-Katri / Adalmina's Adventures joulukuu 10, 2017 1:49 pm - Vastaa

  Olin Phuketissa yhden yön Thaimaan saarihyppelyn lopuksi, ja valitsin suosiolla majapaikan ylhäältä kukkuloilta omasta rauhastaan, sillä ehkäpä minullakin oli jonkinlaisia ennakkoluuloja Phuketin päärantoja ja -katuja kohtaan. Hienolta vaikuttaa tuo teidän paikka, vaikka varmasti tunnelma olisi ollut ihan erilainen aurinkoisella säällä!

 5. Suunnaton joulukuu 10, 2017 2:59 pm - Vastaa

  Voi kun mä odotan Bhutan-postauksia! Hyvä kuulla, ettei Phuket (tai varmaan muukaan Thaimaan länsiosa) ole ihan parhaimmillaan syksyllä. Mut kyllä tuollaisessa resortissa kelpaisi köllötellä 🙂

 6. Jenna / Huge passion for life joulukuu 10, 2017 9:50 pm - Vastaa

  Puitteet ovat olleet kyllä kohdillaan! Olen ollut Phuketissa kaksi kertaa ja onhan se paikka niin iso, ettei suurimmille turistirannoille tarvitse edes mennä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin. En ehkä itsekään suuntaisi Phuketiin, jollei kätevästi sattuisi matkan varrelle, mutta toisaalta pari päivää siellä varmaan menisi ihan kivasti loikoillen.

 7. Sandra /Terveiset päiväntasaajalta joulukuu 12, 2017 10:25 pm - Vastaa

  Varmaan viihtyisin Phuketissa jos saisin majottautua samanlaisissa hulppeissa hotelleissa 😀 muuten tuskin ollenkaan 🙂 kerran olimme neljä päivää Pattayalla, jonka jälkeen en oo suostunut ajattelemaankaan enään näitä Thaimaam turistirysiä 😀 Aivan ihana toi allas!! ❤

 8. Terhi /Fammo matkalla joulukuu 14, 2017 9:54 pm - Vastaa

  Olen viime aikoina lukenut monta huonoa arvostelua Phuketista tyyliin, Phuket on niin pilattu ja surkea joten olen todella iloinen, että sieltä löytää hyviäkin kohteita.

  • Anna joulukuu 15, 2017 7:26 pm - Vastaa

   Jep, riippuu ihan varmasti odotuksista ja minkälaiselle reissulle on lähtenyt. Itse osasin odottaa turistirysää ja kalliita hintoja. Mutta just tällaiseen peruslöhölomaan se kyllä toimii, etenkin jos avainsana on tasokas majoitus, ja ainakin näin sadekaudella hyvä hinta-laatusuhde.

 9. Teppo/Tämä matka joulukuu 16, 2017 12:14 pm - Vastaa

  Hyvältä näytti synttärikämppä. Phuket on yhteyksien puolesta hyvä kohde. Useita lentoja päivässä Bangkokista ja Sporesta ja suoralento Helsingistä. Jos Phuketin ruuhkat riittää niin auto alle ja pohjoisen kautta hiljaisemmille rannoille. Koh Lantakin on rauhallisempi ja edullisempi.

 10. Outi / Maa Quzuu joulukuu 16, 2017 2:15 pm - Vastaa

  Voi ei, mälsää että sattui huonot kelit! Tuollaisissa rantakohteissa se kyllö laskee fiilistä ja paljon! Samanlainen kokemus Panamasta, minkä vuoksi koko paikasta jäi vähän mälsä fiilis.

 11. Rosita - Matkaopas Vapauteen joulukuu 17, 2017 2:03 am - Vastaa

  Tottahan se on, että Phuketiin on vaikea ottaa hyvää asennetta, kun on nähnyt sitä viehättävämpääkin Thaimaata. Aina kantsii kuitenkin antaa niitä uusia mahdollisuuksia eri kohteille. Eka kerralla päätin ettei ikinä enää, mutta sitten oli tosiaan tilaisuus olla vähän aikaa hommissa Karonilla niin tuli vähän laajempaa perspektiiviä ja löytyyhän sitä variaatiota tuon kokoiselta saarelta sentään. Jokin erityinen syy tosin pitäisi olla, että sinne taasen lähtisi. Huonoilla keleillä tuommoinen tasokas majoitus ja chillailu resortilla on varmaan just se paras ratkaisu! Missäpäin saarta tämä mesta muuten oli?

 12. Elina Marjaana Travel Blog joulukuu 17, 2017 8:49 am - Vastaa

  Sää vaikuttaa kyllä todella paljon ainakin omalla kohdalla reissufiilikseen ja siihen, miten kivana paikan näkee. Olin vuosia sitten Phuketissa, tosin keväällä ja sadekauden viimeisinä hetkinä ja sen huomasi myös muutamasta pilvisestä päivästä ja sateesta. Parin viikon aikana se ei kuitenkaan haitannut. Olimme Cape Panwassa, joka oli kiva ja rauhallinen paikka noin 14 km päästä keskustasta, joten se sopi erittäin hyvin rauhallista lomailua kaipaavalle.

 13. Marithai heinäkuu 3, 2018 10:03 pm - Vastaa

  Phuketiakin on kovin monenlaista, riippuu ihan siitä, mille kulmalle menee. Liikkumiseen koko saari on nykyään raivostuttavan ruuhkainen, mutta rauhallisen kulman löytää. Pieni Kata Noi Beach on kaunis ja rauhallinen, koska se on käytännössä kahden hotellin hallitsema. Äänestetty yhdeksi Thaimaan parhaista rannoistakin. Panwan niemellä on pari saaren parasta hotellia, kuten Sri Panwa ja huikeat maisemat. Muuten Cape Panwa on jopa liiankin rauhallinen. Ehkä suunnataan seuraavaksi länsirannikon Lagunaan. Kho Yao Noilla olen poikennut, hurmaavat maisemat ympärillä. Päivät merellä ovat aina olleet hienoja. Viime talvena katamaraanilla, sellainen päiväksi omaan käyttöön omavalintaisella ohjelmalla olisi luksusta.

  • Anna heinäkuu 4, 2018 3:22 am - Vastaa

   Kiitos kommentista! Tää on ihan totta, Phuketilla on turistirysän maine niin kuin vaikka Balillakin, mutta molemmista löytyy vielä rauhallisiakin kolkkia, kun tietää minne menee. Kiitos vinkeistä, täytyy tsekata nämä ensi kerralla! Mehän poikettiin Phuketin jälkeen Koh Yao Yailla, ja se oli aivan ihana, sinne täytyy lähteä uudestaan. Oma katamaraani päiväksi kuulostaa täydelliseltä!

Jätä kommentti