Thaimaan Phuket yllätti!

Syyskuussa löysimme itsemme Thaimaan suurimmasta turistirysästä Phuketista. Miten tässä nyt näin kävi? Normaalisti kiertäisin tämänkaltaiset paikat kaukaa. Kun kävin ensimmäistä kertaa Phuketissa vuosia sitten, vannoin että kokemus sai jäädä viimeiseksi.

Mielessä kävi myös, onko Thaimaa syyskuussa, keskellä sadekautta yleensäkään kovin hyvä idea?

Phuket majoitus

Thaimaan Phuket valikoitui matkakohteeksi täysin käytännön syistä. Thaimaa oli meille vain välipysäkki matkalla kotiin Bhutanista (siitä lisää myöhemmin). Olin antanut miehelle vapaat kädet, olihan tämä hänen synttärireissunsa, ja hän valitsi Phuketin puhtaasti majoitustarjonnan perusteella. Ja onhan Phuket mahtava kohde, jos kriteerinä on tasokas majoitus.

Syyskuu on täälläpäin Thaimaata kaikkein sateisin kuukausi, mutta päätimme ottaa riskin, sillä majoitus irtosi halvemmalla kuin normaalisti.

Lentokoneessa jo mutisin, että mitähän tästä tulee, varmaan paska reissu. Phuketissa olin liikkunut pääasiassa roskaisen Patong Beachin ja Bangla Roadin humalaisturistien, ladyboyden ja ilotyttöjen alueella, joten ei ihmekään, ettei Phuket varsinaisesti ollut valloittanut.

Mutta kun ennakkoasenne on tämä, suuntahan ei voi olla kuin ylöspäin!

Sitä paitsi Phuket on iso paikka, itse asiassa kooltaan Singaporen kokoinen. Turisteja riittää, mutta saareen mahtuu yli 30 rantaa. Phuketin leimaaminen pelkäksi turistirysäksi olisi väärin.

Rauhallinen majoitus Phuketissa

*Affiliatelinkki, eli Muuttolintu saa varauksesta pienen komission. Kiitos, että tuet sivuston toimintaa!

Andaman White Beach Resort* sijaitsee pienellä omalla yksityisellä hiekkarannalla. Palmujen reunustama ranta oli kaunis, mutta muoviroskaa näkyi valitettavan paljon täälläkin. Merivirroilla saattoi olla osuutta asiaan, toiseen aikaan vuodesta meri on täällä aivan tyyni.

Jokaisesta thaityyliin sisustetusta huoneesta on panoraamanäkymät merelle. Joissakin huoneissa on oma poreallas tai uima-allas. Me olimme valinneet majoituksen yksityisellä uima-altaalla aivan rannan tuntumassa.

Resortista löytyy 40-metrinen ulkouima-allas, hotellistandardein hyvä kuntosali ja spa, jossa Rohan kävi synttärilahjanaan nauttimassa suklaahieronnasta.

Ruoka oli loistavaa, joskin erittäin hinnakasta, mutta sitä osasimme tällaisessa resortissa odottaakin. Drinksut olivat esimerkiksi samoissa hinnoissa kuin Australiassa.

Resortin ulkopuolellakaan Phuket ei ole sitä halvinta Thaimaata, mutta jos Aasiassa ei ole paljon matkaillut, voivat hinnat silti Suomeen verrattuna tuntua halvoilta.

Phuket hotelli

Thaimaa syyskuussa

Puitteet olivat siis kohdillaan, mutta neljän päivän aikana emme nähneet aurinkoa juuri ollenkaan. Ulkona myrskysi ja vettä tuli lähes vaakatasossa. Valehtelisin jos väittäisin, ettei sää olisi vaikuttanut fiilikseen. Pieni sade ei haittaa, mutta myrskytuulessa ei tehnyt mieli edes altaalle. Rannallakin kävimme vain pyörähtämässä.

Jos siis suuntaisin Thaimaahan syyskuussa uudestaan, suuntaisin kuivemmille laitumille, kuten Thaimaan itäpuolen saarille. Vaikka onhan sadekaudella reissaamisessa puolensa, resortti oli todella hiljainen ja hinnat halvempia.

hotellivinkki phuket

Säästä huolimatta toinen kerta Phuketissa oli positiivinen yllätys. Sillä saattoi olla osuutta asiaan, ettemme edes poistuneet ihanasta resortistamme. Joka tapauksessa en pistäisi hanttiin, vaikka suuntaisimme Phuketiin toistekin, ainakin jos emme hae lomalta muuta kuin täydellistä rentoutumista tasokkaassa resortissa. Andaman White Beach Resort oli rauhaa ja laadukasta majoitusta rakastaville oiva valinta. Yöt alkavat 190 eurosta.

KAIKKI POSTAUKSET THAIMAASTA


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.