Koh Yao Yai – Ainutlaatuista luksusta Thaimaan paratiisisaarella

Sis. affiliatelinkkejä

Vain lyhyen venematkan päässä Phuketin turistikeskittymästä sijaitsevat ihanat Koh Yao -saaret. Täällä punaiset kaljamahat tai selfiekeppiarmeijat eivät häiritse merinäköalaasi, kun imeskelet kookospähkinää palmunlehvän alla. Me majoituimme näistä suuremmalla mutta hiljaisemmalla saarella Koh Yao Yailla, hyvin mahdollisesti huikeimmassa villassa, missä olemme tähän asti päässeet yöpymään.

Jos luulit, että Thaimaassa ei enää ole mahdollista nauttia paratiisisaarista ilman turistilaumoja, olet väärässä. Eikä niille edes tarvitse matkustaa kahta vuorokautta. Koh Yao Yai löytyy vaivaisen 20 minuutin venematkan päässä Phuketista, ja silti se on kuin toinen maailma.

hotelli koh yao yai

koh yao thaimaa

Kokonaan kehittymättömiä saaria Koh Yao -saaret eivät ole. Koh Yao Yain suosituimmalta Loh Paretin rannalta löytyy muutamia eri tasoisia majapaikkoja ja ravintoloita. Meri ei kuitenkaan muistuta turistikeittoa, rantabaarin jumputuksen sijaan voit kuunnella vain aaltojen loisketta, eikä kukaan tyrkytä mitään. Rannan kultaisen hiekan jaoimme vain muutaman hassun turistin kanssa. (Täytyy tosin muistaa, että olimme sadekauden aikaan liikkeellä.)

koh yao thaimaa

koh yao thaimaa

Santhiya Resort & Spa ylitti odotukset

Sisäänkirjautumisen yhteydessä tervetuliaisdrinkin lisäksi saimme hartiahieronnan. Virne venyi korvasta korvaan, kun astelimme villaamme koristeellisesti kaiverretun portin läpi. Totesin, että minut raahataan täältä pois sitten vaan väkisin. Koh Yao Yain viiden tähden Santhiya Resort & Spa* osoittautui upeammaksi kuin osasimme edes kuvien perusteella etukäteen kuvitella.

Suuri villamme kukkulan kielekkeellä oli koristeellisesti puusta kaiverrettu ja täynnä upeita yksityiskohtia, oli elefanttiovenkahvaa ja lintulamppua. Isosta yksityisestä äärettömästä uima-altaasta avautui näkymä merelle, jossa aurinko laski unenomaisen saaristomaiseman ylle. Omalla terassilla kelpasi nauttia huonepalvelun thaimaalaisista herkuista, ja terassin poreammeessa siemailla skumppaa samalla aavaa merta haikeasti tuijotellen. Valtava kylpyhuone oli puoliksi avoin niin, että suihkusta sai ihailla tähtitaivasta.

Jos omalta altaalta olisi viitsinyt jonnekin liikahtaa, olisi voinut lähteä pyöräilemään ympäri 25 kilometriä pitkää saarta, jossa elämä vielä pyörii pitkälti samalla tavalla kuin vuosikymmeniä sitten. Olisi voinut lähteä kajakoimaan, veneretkelle lähisaarille, kalastamaan, jooga- tai muay thai-tunnille tai resortin kylpylään hemmoteltavaksi.

koh yao yai

Jos oma allas ei riitä, resortista löytyy myös kaksi valtavaa uima-allasta. Ääretön uima-allas kukkulan huipulla, ja toinen vesiputouksella varustettu 1500 neliömetrin uima-allas.

koh yao yai

koh yao yai

koh yao yai

Resortilla riittää kokoa

Kartamme yleensä isoja resortteja ja niiden huvipuistomaista tunnelmaa. Yllätyimme, kuinka valtava Santhiya olikaan. Se olikin paikan ainoa pieni miinus. Aamupalalla riitti porukkaa, ja kulkeminen ympäriinsä vei aikaa.

Tunnelma oli kuitenkin niin seesteinen, että on vaikea uskoa, että paikasta löytyy 39 allashuvilaa ja 109 hotellihuonetta. Villat ovat levittäytyneet laajalle niin, että yksityisyys on taattu, ja ainoat äänet ympärillä ovat lintujen laulu, sirkkojen sirinä ja oman altaan liplatus.

Koska resortti on niin suuri, ympäri resorttia kuljetaan suloisella thaityylisellä minibussilla eli songthaewilla, joka sekin on puusta koristeellisesti kaiverrettu.

Resortista löytyy neljä erilaisia makuelämyksiä tarjoavaa ravintolaa, joissa järjestettiin myös teemaillallisia. Hotelli järjestää myös yksityisiä romanttisia rantaillallisia varpaat hiekassa. Aamupala oli huikean monipuolinen, ja siitä sai nauttia joko panoraamanäkymillä kukkulan laella tai rantaravintolassa.

Koh Yao Yai – Mene ennen kuin on liian myöhäistä…

Santhiya Resort* Koh Yao Yain saarella oli ainutlaatuinen kokemus, ja vakuutti minut siitä, että ennakkoluuloistani huolimatta tulen Thaimaahan vielä uudestaan. Santhiya on yksi harvoista resorteista maailmalla, mihin haluan palata takaisin. Mieluiten pian, kun Koh Yao Yai vielä on rauhan tyyssija.

Jos etsit täydellistä paikkaa hemmottelulomalle tai vaikka häämatkalle Thaimaassa, tasokasta hotellia, upeaa villaa omalla uima-altaalla tai muuten vaan pakopaikkaa Phuketin turistirysästä, Koh Yao Yai on sinun kohteesi! Allashuvilat alkavat 250 eurosta yöltä ja hotellihuoneet 75 eurosta.

*Muuttolintu on Booking.comin affiliatekumppani. Varaamalla linkkien kautta et maksa yhtään ylimääräistä, mutta Muuttolintu saa pienen komission. Kiitos, että tuet sivuston ylläpitoa.

Lue myös: Thaimaan Phuket yllätti!

KAIKKI POSTAUKSET THAIMAASTA


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-05-07T01:30:50+03:00tammikuu 27, 2018|Thaimaa|

7 Comments

 1. Ulla tammikuu 28, 2018 12:07 am - Vastaa

  Thaimaa ei ole koskaan jostain syystä vetänyt mua puoleensa, mutta nyt kyllä! Tuonne kelpaisi lähteä vaikka heti!! =) Wau! Pitääpäs näyttää kuvat miehellekin… 😉

  • Anna helmikuu 25, 2018 5:18 am - Vastaa

   Suosittelen, ihana paikka!

 2. Maaja tammikuu 28, 2018 1:41 am - Vastaa

  Kiitos vinkista!

 3. Sisko / Hieman_vino tammikuu 28, 2018 9:50 am - Vastaa

  On kyllä upean näköistä tuolla! En yhtään ihmettele jos ette halunneet poistua tuolta.. 🙂

 4. Tiina / Makuja ja seikkailuja tammikuu 31, 2018 8:33 pm - Vastaa

  Ensinnäkin, sivistyksessäni oli ammottava aukko, koska en ollut ollenkaan tietoinen näistä Ko Yao saarista (vaikka Thaimaan karttaa on jonkin verran tullut tutkittua juuri tuota suunnalta). Pakko oli mennä ensimmäisenä google mapsiin katsomaan että mitä.. Toisekseen, tämähän oli aivan mahtava vinkki! Olenkin usein miettinyt että minne sitä Thaimaassa menisi jos sinne matkustaisi. Viimeksi olimme Koh Lantalla ja aika paljon siellä oli turismia, tämä kuulostaa juuri ihanalta. Ja mitä tulee tuohon resortiin, näyttää ja kuulostaa upealta!

 5. Anne/ Matkahetket helmikuu 2, 2018 1:43 pm - Vastaa

  Onpa ihanan näköinen paikka! En ole ollut erityisen kiinnostunut Thaimaasta maana, mutta tuolla on kuviesi perusteella ihana tunnelma ja onpa kauniisti sisustettu majapaikka.

 6. Anna | TÄMÄ MATKA helmikuu 3, 2018 2:46 pm - Vastaa

  Mielenkiintoista. Itse loikoilin juuri 48 tuntia omassa Thaimaan paratiisissani 🙂
  Nyt ole Phuketin Katalla, ja tämä ei kyllä täytä paratiisin määritelmiä…

Jätä kommentti