KOH YAO NOI – Idyllistä saarielämää ja unelmien puumaja

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Pieni mutta hurmaava Koh Yao Noi osoittautui täydelliseksi paikaksi lepolomalle Thaimaassa. Vietimme Koh Yao Noin saariparatiisissa rentouttavan viikon ehkä maailman ihanimmassa puumajassa.

Koh Yao Noi eli suomeksi pieni pitkä saari on Phuketin tuntumassa sijaitsevista rauhallisista Koh Yaon saarikaksosista hiukan pienempi, pykälää suositumpi, mutta silti leppoisan rauhallinen. Koh Yao Noille pääsee Phuketista vaivaisessa puolessa tunnissa ja Krabilta noin 40 minuutissa. Ja näihin vilkkaisiin turistikeskuksiin verrattuna Koh Yao Noi on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin.

Koh Yao Noi kokemuksia

Koh Yao Noilta et löydä rantabileitä tai edes kovin montaa kauppaa – ensimmäinen 7/11 avattiin vuonna 2018. Et löydä montaa baaria, mutta toki lomadrinksuista pääset nauttimaan ravintoloissa sekä resorteissa, vaikka muslimisaarella ollaankin. Koh Yao Noilla ei esiinny rikollisuutta – täällä kukaan ei lukitse pyöriään tai skoottereitaan. Ei kaupustelijoita, sisäänheittäjiä eikä aurinkotuolien ja ihmisten alleen peittämiä rantoja. Sen sijaan löydät uneliasta, pykälää autenttisempaa Thaimaan tunnelmaa, ystävällisiä ihmisiä, idyllistä saarielämää, rauhallista rantaviivaa ja komeita maisemia.

Koh Yao Noille tullaan ensisijaisesti uppoutumaan lomakoomaan ja nauttimaan thaimaalaisesta saarielämästä. Aktiviteetteja ja tekemistä ei tietenkään löydy yhtä paljon kuin isommista turistikeskuksista.

Parasta Koh Yao Noilla on skootterilla ympäriinsä kruisailu saaren hiljaisilla teillä, kylässä ja torilla vieraillen ja rannoilla pysähdellen. Koh Yao Noilla voit hyvinkin päästä nauttimaan kauniista rannasta vaikka kokonaan omassa seurassa – ainakin toistaiseksi. Saaren päästä päähän ajelee noin 40 minuutissa.

Mahdollisuuksia Koh Yao Noilla löytyy myös esimerkiksi kalliokiipeilyyn, joogaan ja snorklausretkiin.

Koh Yao Noi

Koh Yao -saaria ympäröi jylhien karstikivikallioiden täplittämä, säkenöivän kaunis Phang Ngan lahti, jolle kannattaa ehdottomasti tehdä veneretki. Me teimme Koh Yao Noin saarelta myös kajakkiretkiä lähiympäristöön.

Yhden parhaimman aamun Thaimaassa koimme melontaretkellä, kun pääsimme nauttimaan smaragdinvihreänä hehkuvasta laguunista viereisellä Koh Kudun saarella aivan kaksistaan ennen turistiveneiden lipumista paikalle.

Phang Nga -lahti

Koh Yao Noi – Puumajaunelmista totta

Koh Yao Noilla pääsimme toteuttamaan villeimmät puumajaunelmamme. Asustelimme viikon suloisessa puumajatyyliin rakennetussa Treehouse Villassa* Koh Yao Noin koillisrannikolla. Ihastuimme tähän luksuspuumajaamme niin syvästi, että mies alkoi puolitosissaan ottaa mittoja, jotta voimme rakentaa samanlaisen jonakin päivänä Australiaan.

Koh Yao Noi | Majoitus
Koh Yao Noi kokemuksia

Kaksikerroksisen “puumajan” alakerrasta löytyi pieni uima-allas, keinusohva, aurinkotuolit sekä ruokailutila. Yläkerrassa oli makuuhuone, parveke sekä ihastuttava kylpyhuone isolla kylpyammeella.

Komeiden kallioiden reunustama ranta hotellin edustalla kuuluu Koh Yao Noin kauneimpiin. Rannalla pääsee lojumaan aurinkotuolissa tai palmujen väliin ripustetussa riippumatossa. Rannalta löytyy pieni suloinen rantabaari ja rantaravintola, joissa pääsi nauttimaan saaren antimista varpaat hiekassa, palmupuunäkymillä. Mitä muuta sitä voi lomalta edes kaivata?

Koh Yao Noi | kokemuksia
Koh Yao Noi | ranta

Treehouse Villas jakaa saman yksityisen rannan toisen resortin, Paradise Koh Yaon* kanssa. Jos Treehouse Villassa majoittuminen ei mahdu budjettiin, Paradise Koh Yao on pykälää edullisempi, ja näytti myös oikein ihanalta! Itse asiassa useimpina iltoina söimme Paradise Koh Yaon ravintolassa, jossa ruoka oli ehkä hiukan maukkaampaa ja edullisempaa kuin viereisessä puumajaresortin ravintolassa.

Toisaalta jos budjetissa vain taivas on rajana, Koh Yao Noin maineikkain ja varmasti tasokkain hotelli on mainettakin niittänyt Six Senses*.

Koh Yao Noi

Mikään salaisuus Koh Yao Noi ei enää ole, mutta silti turisteja vilisevään Phuketiin tai Krabiin verrattuna rauhan tyyssija. Paikallinen muslimiväestö ei halua Koh Yao Noista monien muiden Thaimaan saarten kaltaista reppureissaajien täyttämää bilesaarta, joten toivon mukaan Koh Yao Noi pysyy rauhallisena pakopaikkana vielä pitkään. Eikä päiväretki Phuketista Koh Yao Noille ole muuten sitten tarpeeksi – me viivyimme viikon, ja olisimme viihtyneet kauemminkin.

Koh Yao Noin vierailuun kannattaa ehdottomasti yhdistää viereinen Koh Yao Yai, joka on vähintään yhtä ihana saari. Lue täältä kokemuksia Koh Yao Yaista.

LUE MYÖS:

Thaimaan Phuket yllätti!
Thaimaan Phuket tyylillä – Baba Beach Club