Koh Kradan on rauhallinen pakopaikka Trangin saaristossa

Koh Kradan oli Thaimaan saarihyppelymme viimeinen kohde. Syrjäisellä ja luonnonkauniilla saarella tuntuu välillä kuin olisi autiosaarella. Tässä kokemuksia ja kootut vinkit Koh Kradanille.

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Seikkailimme Thaimaan Trangin saaristossa juuri ennen kuin korona pysäytti maailman. Koh Ngain ja Koh Mookin jälkeen siirryimme kenties vieläkin rauhallisemmalle Koh Kradanin saarelle.

Kuten Koh Ngailla, Koh Kradanin saarelta ei löydy teitä eikä liikenteen möykkää, ei kyliä, kauppoja tai automaatteja saati pysyvää asutusta. Pelkkä pitkälle ympäri saarta kietoutuva valkohiekkainen ranta ja muutama hassu hotelli, joiden yhteydestä löytyy ravintola. Suurin osa saaresta on kansallispuistoa.

Akvamariinin sävyisenä hehkuva vesi on juuri niin kirkasta, mitä Thaimaan matkalta voi toivoa. Horisontissa häämöttää Thaimaan jylhiä karstisaaria. Rantapuiden varjossa pehmeällä hiekalla kelpaa köllötellä vaikka koko päivän, välillä lämpimässä vedessä lilluen. Saari on vielä suhteellisen koskematon, ja hiljaiseen aikaan päivästä Koh Kradanilla tuntuu melkein kuin olisi autiolla paratiisisaarella.

Periaatteessa puitteet olivat siis kohdillaan. Miksi Koh Kradan ei sitten valloittanut?

Koh Kradan kokemuksia

Koh Kradan – Kokemuksia

Ennen matkaa olin lukenut Koh Kradanista monta saarta ylistävää artikkelia. Ehkä odotukset olivat yksinkertaisesti liian korkeat. Ei aika Koh Kradanilla mitään kärsimystä suinkaan ollut, älä käsitä väärin. Paremmissa olosuhteissa olisin jopa saattanut liittyä saaren ylistyskuoroon.

Tässä vaiheessa matkaa reissuväsymys ja jatkuva liikkuminen kuitenkin alkoi puskea päälle. Emme enää jaksaneet innostua taas yhdestä Thaimaan rannasta samalla tavalla kuin reissun alkumetreillä.

Ehkä paikoin pilvinen sää oli myös pilaamassa fiilistä. Harmaassa säässä kaukaisella saarella tulee helposti tylsää. Hikiset, kuumassa mökissä kierien ja valvoen vietetyt yöt vaikuttivat varmasti myös kokemukseen.

Emme saaneet täällä yhtään maistuvaa ateriaa, toki kovin montaa emme ehtineet kokeillakaan. Hintataso on myös Thaimaan standardeissa korkea, tosin syrjäisellä saarella osasimme sitä odottaakin. Päiväretkeläisten vallatessa rannan keskipäivällä autiosaaren tuntu myös katosi nopeasti.

Näin kyllä pilkahduksia siitä, miksi Koh Kradania usein niin ylistetään. Itse viihdyin tällä kertaa paremmin muilla saarilla.

Koh Kradan blogi

Koh Kradan – Tekemistä

Koh Kradanilla pääsee snorklaamaan suoraan rannalta, ja saaren edustalta löytyvää riuttaa tullaan ihmettelemään muilta saarilta asti. Päiväretkeläisiä ilmestyykin rannalle aamukymmenen ja iltapäiväkahden välillä muutaman venelastin verran, jolloin rannalla käy vilinä.

Rantakoomailun, snorklaamisen ja meressä pulikoimisen ohella tekemistä on niukasti. Auringonlaskua voi ihailla saaren toisella rannalla Sunset Beachillä, jonne kulkee päärannalta viidakkopolku.

Koh Kradan soveltuukin parhaiten rauhaa kaipaaville pariskunnille tai perheille. Itse en viettäisi kuitenkaan täällä koko lomaa. Parhaimmillaan Koh Kradan on saarihyppelyn varrella Trangin saarelta toiselle, yhdistettynä esimerkiksi viereisiin Koh Ngaihin ja Koh Mookiin.

Koh Kradan – Majoitus

Koh Kradanilla on vain kourallinen majoituspaikkoja. Siksi majoitus kannattaa varata ajoissa. Meidän matkallamme ainoa vapaana oleva vaihtoehto oli *Kradan Beach Resort. Henkilökunta oli työhönsä tympääntynyttä ja ruoka mautonta. Maksoimme alkeellisesta mökistä noin 70 euroa.

*The Reef Resort on laadukas, suosittu hotelli uima-altaalla rannan hiljaisessa päässä. Jos olisin voinut valita, olisin yöpynyt täällä.

Uudehko *Mali Kradan on toinen Koh Kradanin laadukkaimpia hotelleja. Moderneista mutta trooppisen suloisista bungaloweista on vain muutama askel kauniille rannalle.

*The Sevenseas on myös viihtyisän näköinen majoitus. Majoituimme lähellä ja kateellisena kuikuilin rannalta hotellin viihtyisää allasaluetta.

Kradan Beach Resort, Koh Kradan

Miten sinne pääsee?

Nykyään Koh Kradanille järjestetään Suomesta jopa pakettimatkoja. Lähin lentokenttä on Trangin lentokenttä, jonne pääsee maan sisäisillä lennoilla. Koh Kradanille pääsee myös suhteellisen helposti Krabin ja Phuketin lentokentiltä. Pikavene- ja lauttayhteyksiä riittää lähisaarilta kuten Koh Ngailta, Koh Mookilta ja Koh Lantalta.

Koh Ngai ja Koh Mook sijaitsevat vain noin 30 minuutin päässä, ja matkan voi taittaa myös pitkähäntäveneellä. Phuketista matkaa tulee noin kolme ja puoli tuntia.

Koh Kradan kokemuksia

LUE MYÖS:

Koh Ngai – Levollista laiskottelua paratiisirannalla
Koh Mook – Idyllistä saarielämää Trangin saarilla
Krabi ihastutti ja ärsytti

Koh Lanta on chilliä rantaelämää
Koh Yao Yai – Rauhan rakastajan saari lähellä Phuketia
Koh Yao Noi – Idyllistä saarielämää ja unelmien puumaja