Sri Lankan Kalpitiya – Autioita rantoja ja villejä vesiaktiviteetteja

Vielä suhteellisen koskematon Sri Lankan Kalpitiya on syrjäisten rantojen palvojille, vesiaktiviteettien rakastajille ja uniikkien majoitusten ystäville. Löysimme täältä ihastuttavan ekoresortin, jossa vietimme rentouttavat kolme päivää autiolla rannalla loikoillen ja laguunissa suppaillen.

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Törmäsimme vielä monille melko tuntemattomaan Sri Lankan Kalpitiyaan etsiskellessämme tyylillemme uskollisena uniikkeja majoituksia Sri Lankasta. Kalpitiyasta löysimme nimittäin aivan ihanan, ainutlaatuisen ekoresortin suoraan rannalta. Heti saapuessamme näin, että tulisin viihtymään. Autio hiekkaranta jatkui silmänkantamattomiin, ja sen takana aluetta täplittivät hiekasta sojottavat palmupuut sekä suloiset bungalowit.

Kalpitiya

Sri Lankan Kalpitiyan niemimaa tunnetaan ensisijaisesti leijasurffauksesta sekä delfiiniretkistä. Molempiin Kalpitiyan sanotaan olevan Aasian parhaita kohteita.

Meitä alkoi kuitenkin turnausväsymys painaa kuukauden Sri Lankan kierroksen jälkeen. Siispä leijasurffaus ja muut villit vesiaktiviteetit saivat jäädä ja otimme rennosti rantaelämästä nauttien.

Aamuisin joogasimme rantahiekalla auringon noustessa palmupuiden siluettien takaa. Aamiaisen jälkeen tyhjyyttään ammottava hiekkaranta kutsui rojahtamaan aurinkotuoliin, joita rannalle on ripoteltu muutama.

Kävimme sentään päivittäin SUP-lautailemassa. Hotellin takana avautuva tyyni, palmujen reunustama Kappaladyn laguuni soveltuu siihen täydellisesti.

Kalpitiyan niemimaa on vielä melko koskematonta ja turismia on hyvin vähän. Pitkän rantaviivan ja palmupuiden lisäksi maisemaa dominoi perinteinen srilankalainen maaseutu.

Kalpitiya | ranta
Kalpitiya, Sri Lanka

Kalpitiya, Sri Lanka – Uniikki ekoresortti autiolla rannalla

*Elements Beach & Nature Resort on syrjäinen rantahotelli Sri Lankan Kalpitiyassa luonnon rauhassa. Resortti sijaitsee omalla yksityisellä ranta-alueella palmupuiden ympäröimänä. Resortin takana avautuu tyyni, palmupuiden reunustama Kappaladyn laguuni.

Täällä eivät tuktukit tööttäile eikä muita turisteja tarvitse väistellä. Kesyjä, suloisia aaseja ja lehmiä käyskentelee hotellin alueella enemmän kuin ihmisiä. Rauha on lähes korvia huumaavaa.

Kalpitiya

Elementsissä rakastuimme sen suloisiin, kolmion mallisiin bungaloweihin. Merinäköalalla varustettu mökkimme oli vasta valmistunut, ja saimme kunnian olla sen ensimmäiset vieraat.

Tykästyin täällä etenkin isoon avonaiseen kylpyhuoneeseen, jonka keskellä kasvaa palmu, ja jossa suihkussa saa käydä taivasalla. Toinen mökin kohokohta on parvekkeelle rakennettu verkko, jossa kelpaa kölliskellä auringonlaskun räiskyviä värejä ihaillen.

Rantahotelli | Sri Lanka
Kalpitiya

Ateriat nautittiin ravintolassa varpaat hiekassa. Buffetillallinen koostui hotellin oman puutarhan luomuaineksista valmistetuista srilalankalaisista herkuista.

Ympäristöystävällisyys otetaan hotellissa vakavasti. Resortti pyörii esimerkiksi pääosin aurinkovoimalla, muovia ei käytetä, ja missä mahdollista, moottorit korvataan härkäkärryillä.

Thalawilan kylään on muutama kilometri, vaikka kovin paljon tarjottavaa sillä ei turistille ole. Elementsissä majoittuessa kannattaa siis varautua siihen, että ateriat tulee syötyä useimmiten hotellilla, eikä tekemistä ole loputtomiin. Mutta jos karsastat turistirysiä, arvostat täydellistä rauhaa ja vietät mielelläsi aikaa vesiaktiviteettien parissa, tämä on sinun paikkasi.

Sup-lautailu | Sri Lanka

Sri Lankan Kalpitiya – Leijasurffausta ja delfiiniretkiä

Paras aika leijasurffaukseen Kalpitiyassa on toukokuusta syyskuuhun, jolloin alueella puhaltavat navakat tuulet. Leijalautailusta Kalpitiyassa voit lukea lisää huimapää Eveliinan Korkkarit rinkassa -blogista. Leijasurffauksen ja suppilautailun lisäksi vesiaktiviteetteja löytyy snorklauksesta ja sukelluksesta kalastukseen. Sukellukseen otollisinta aikaa on marras-maaliskuu. Maakravut voivat vaikkapa vuokrata pyöriä lähialueisiin tutustumiseen.

Leijasurffauksen ohella Sri Lankan Kalpitiya houkuttelee turisteja delfiiniretkillä. Kalpitiyan väitetään itse asiassa olevan yksi maailman parhaita paikkoja bongata pyöriäisdelfiinejä. Jopa yli sadan delfiinin parvia nähdään usein. Aluetta asuttavat myös sinivalaat ja kaskelotit. Delfiini- ja valasretkiä järjestetään marraskuusta maaliskuuhun.

Miten sinne pääsee?

Colombon kansainväliseltä lentokentältä Kalpitiyaan matkaa tulee kaksi ja puoli tuntia, eli suurin piirtein saman verran kuin eteläisen Sri Lankan suosituimpiin kohteisiin. Me järjestimme saapuessamme kentältä kyydin.

LUE MYÖS:

Sri Lankan Tangalle on palmurantojen rakastajan taivas
Sri Lankan Kalkudah – Unelmien palmuparatiisi!
Sigiriya – Sri Lankan majesteettinen leijonan kivi