Langkawi – Lomaparatiisi moneen makuun

Malesian Langkawi on lomaparatiisi moneen makuun, lapsiperheistä eläkeläisiin ja siltä väliltä. Majoitusta löytyy hostelleista överiluksukseen ja tekemistä vaikka useammaksi viikoksi. Langkawi on Malesian suosituin lomakohde, silti suosiosta huolimatta tunnelma on rauhallinen. Tässä vinkkejä ja kokemuksia Langkawin matkaa suunnittelevalle.

Vinkit Langkawille

Mitä tehdä Langkawilla

Mitä tehdä Langkawilla

Aktiviteettia löytyy Langkawilta loputtomasti. On vesiurheilua, sukellusta, golfia, tax free -shoppailua ja saarihyppelyretkiä. Langkawilta löytyy maailman jyrkin kaapelihissi ja Malesian suurin akvaario. Langkawin luonto on upea, täällä voit uida vesiputousten alla tai kiivetä vuoria. Eläinpuistot suosittelen skippaamaan eläinten elinolosuhteiden vuoksi.

Langkawi koostuu 99 saaresta, joten matkaan kannattaa sisällyttää saarihyppelyretki tai toinenkin. Tarjolla on pääasiassa kahta eri tyyppistä retkeä. Jos aikaa on, molemmat vaikuttavat tekemisen arvoisilta. Me nautimme retkestä Langkawin Unescon maailmanperintölistalla olevaan Kilim Karst Geoforest Parkiin, jossa nautimme hiljaisesta rannasta ja huikeista maisemista karstikivikallioineen.

Veneitä lähtee usein kymmenittäin samaan aikaan. Jos budjetti ei ole ongelma, kannattaa maksaa hiukan enemmän yksityisveneestä. Me maksoimme omasta veneestä 100e / 3h. Tällöin voit räätälöidä reittiä ja välttää ruuhkat. Saarihyppelyretken voi toteuttaa myös vesiskootterilla.

Langkawi nähtävyydet

Saarihyppelyiden lisäksi Langkawin matkaan kannattaa sisällyttää kaapelihissi Langkawin huipulle, jossa on pienestä lisämaksusta mahdollisuus tepastella futuristisella Skybridgellä. Varaudu jäätäviin turrelaumoihin, sillä paikka on varsinainen elämyspuisto. Lipun hintaan kuuluu myös esimerkiksi hauska 3D-museo.

Langkawin rannat

Kovin montaa rantaa Langkawiin ei mahdu, mutta silti jopa suosituimmalta rannalta Pantai Cenangilta löytyy rauhallista rantaviivaa pohjoispuolelta. Auringonlaskut ovat täällä upeita, ja niistä voi halutessaan nauttia cocktail kädessä.

Niemen toiselta puolelta Pantai Cenangia löytyy Pantai Tengah. Tengah on lyhyempi, mutta muuten yhtä kaunis ranta. Rantaravintoloita täältä ei löydy, mutta rakentaminen oli kovassa vauhdissa.

Monet rannat Langkawilla on varattu kokonaan luksusresorttien käyttöön, eikä ulkopuolisilla ole niille asiaa. Tällainen on esimerkiksi Datai Bayn ranta.

Langkawin Skull Beachiä (Pasir Tengkorak) on kutsuttu saaren salaiseksi rannaksi, mutta meidän täällä ollessamme se ei kovin salaiselta näyttänyt. Kaunis ranta kuitenkin.

Langkawin kaunein ranta on Tanjung Rhu. Tanjung Rhun lähistöltä löytyy muutama majapaikka ja pari simppeliä katuravintolaa. Luksusresorttien rantapätkät on varattu vain hotellivieraille, mutta osa rannasta on varattu julkiseen käyttöön.

Meidän suosikkirannaksemme muodostui palmujen reunustama pätkä Pantai Kokin rannalla. Näytti vähän siltä, että tulevaisuudessa tämäkin pätkä on todennäköisesti suljettu yksityiseen resorttikäyttöön.

Majoitus Langkawilla

Majoituksen hinta-laatusuhde ei ole Langkawilla Aasian parhainta, joten tottuneiden Kaakkois-Aasian matkaajien kannattaa laskea rimaa. Keskitason hotelleissa huoneet ovat usein parhaat päivänsä nähneitä.

Huom. Linkit ovat affiliate-linkkejä, eli varauksesta Muuttolintu saa pienen komission.

Jos kaipaat valinnanvaraa ravintoloiden suhteen, suosittelen yöpymään Pantai Cenangin läheisyydessä. Lyhyen kävelymatkan päässä Pantai Cenangin rannasta ja ravintoloista sijaitseva Aseania on varustettu isolla uima-altaalla, jota koristaa vesiputous ja vesiliukumäki. Huoneet alkavat n. 60 eurosta yöltä.

Langkawin pääkaupungissa Kuahissa sijaitseva Langkawi Seaview Hotel sopii erityisesti niille, jotka aikovat vuokrata auton. Hotellista löytyy pieni uima-allas ja useista huoneista upeat merimaisemat. Huone irtoaa n. 40 eurolla.

Jos kaipaat laadukkaampaa majoitusta, näiden perään kuolasin – Tanjung Rhun ihanalla rannalla sijaitseva Tanjung Rhu Resort, Pantai Kokin rannalla sijaitseva Berjaya Langkawi Resort tai Pantai Cenangin hiljaisella pätkällä sijaitseva Meritus Pelangi Beach Resort.

Ravintolavinkkejä Langkawille

Ravintoloita löytyy Langkawilta jokaiseen makuun fine diningista katukojuihin, joista ateria irtoaa alle eurolla. Tässä muutama hyväksi testattu pulju.

Rauhallisesta ateriasta keskellä riisiterassien rauhaa saa nauttia idyllisessä Seashells -ravintolassa. Seashells erikoistuu näyttäviin malesialaisiin nasi campur -lautasiin.

Tanjung Rhu -rannan kupeessa sijaitseva Scarborough Fish & Chips tarjoilee hiljaisella rannalla loistavia cocktaileja ja saaren parhaat fish & chipsit, joista voi nauttia vaikka rantahiekalla auringonlaskussa.

Auringonlaskudrinkeille oivia paikkoja Pantai Cenangilla ovat jonkinlaisen maineenkin niittäneet suloinen Kalut -baari ja helposti tunnistettava Yellow Cafe.

Pantai Kokin rantaa lähellä sijaitsevasta kompleksista löytyy syötävän suloinen tapasravintola Tapaz. Sangria ja tapakset ovat loistavia, vaikkakin hinnat hiukan suolaisempia kuin monessa muussa paikassa.

Muslimienemmistö näkyy Malesiassa esimerkiksi possun ja alkoholin tarjonnassa, mutta Langkawilla sitä ei niin huomaa, ja alkoholi on halvempaa kuin muualla Malesiassa. Jos mielit törppöä illallisen kylkeen, kannattaa silti tarkistaa, että listalta löytyy janojuomaa.

Auton vuokraaminen Langkawilla

Auton vuokraaminen Langkawilla vaikka vain päiväksi on hyvä idea. Liikenne on vasemmanpuoleista, mutta tiet rauhallisia. Me maksoimme autosta 30e päivältä. Saaren ympäri ajaa parissa tunnissa, mutta vesiputouksilla ja rannoilla pysähdellessä matkaan menee koko päivä.

Pukeutuminen Langkawilla

Malesian muslimit ovat suvaitsevaista kansaa eivätkä yleensä piittaa siitä miten pukeudut. Silti henkilökohtaisesti jättäisin pienimmät kesämekot rannalle, sillä en tuntisi oloani kotoisaksi puolialasti kaikkien huntujen keskellä. Niin kuin useimmiten Kaakkois-Aasiassa, yläosattomissa hillumista ei hyvällä katsota.

Milloin Langkawille

Paras aika matkustaa Langkawille sään kannalta on joulu-helmikuussa. Touko-lokakuussa meressä vaanii meduusoita. Kiinalaisen uuden vuoden aikaan varaa ajoissa ja varaudu kalliimpaan majoitukseen.

Ihanaa matkaa!

Täällä meidän kokemuksia Langkawilta. 

Pyörähdätkö myös Kuala Lumpurissa?