Lemmenlomailua Siquijorilla

Viimeinen kohteemme Filippiinien saarihyppelyreissulla oli rauhallinen Siquijorin saari. Lauttamatka Filippiinien Boholin saarelta viereiselle Siquijorille oli pitkä ja vaivalloinen, vaikka välimatkaa ei olekaan paljon. Boholin Alona Beachin venekundit olivat valmiita heittämään reissun parissa tunnissa suoraan hotellilta hotellille. Näin taifuunikauden aikaan, edelliset kokemukset huomioon ottaen emme halunneet kuitenkaan ottaa sitä riskiä, että pikku paatti ei selviä reissusta, joten teimme ylityksen pidemmän kaavan mukaan. Puuduttavan matkan aikana sandaalitkin hajosivat. Onneksi kenkiä ei näillä paratiisisaarilla tarvita. Sateesta litimärkinä ja aivan poikki saavuimme resorttiimme Coco Groveen, joka osoittautui varsinaiseksi  unelmaksi.

DSC_7353 (568x800)

DSC_7309 (2) (800x536)

Bambukattoinen Kookoslehto -resortti on kooltaan verrattain iso, mutta näin offikauden aikaan montaa muuta turankia meitä ei siellä häiritsemässä ollut. Resortti on suoraan rantsussa, ja sieltä löytyy parikin poolia, toinen allasbaarilla varustettuna. Päivät Siquijorin saarella vietettiin pääasiassa kuhertelun merkeissä, emme nimittäin ihanasta hotellistamme montaa kertaa ulos astuneet. Tuli vähän sellainen fiilis, ettemme ehkä halua lähteä pois ikinä.

DSC_7207 (800x531)

DSC_7202 (536x800)

Pulikointia meressä. Pari pina coladaa altaan reunalla. Riippukeinussa levyttämistä. Nahan ruskistamista. Pulikointia altaassa. Jne. Jne. Jne. Illalliset nautittiin varpaat hiekassa rakkausserenadien säestyksellä. Yhtenä iltana innostuimme maistelemaan cocktaileja enemmänkin, ja kun ilta alkoi muuttua aamuksi, baaritiskillä tehtiin matomuuvseja ja edellisen päivän bussikuskimme lauloi karaokea keila mikrofonina.

DSC_7219 (800x536)

DSC_7326 (560x800)

Coco Groven 55-vuotias aussiomistaja on johtanut resorttia jo uskomattomat 25 vuotta. Vaikea kuvitella, että täällä on silloin turisteja riittänyt, kun niitä ei kourallista enempää ollut nytkään. Ukko johtaa resorttia rautaisella otteella, palvelu oli nimittäin ainutlaatuista. Voisimme tulla Siquijorille takaisin ihan vain Coco Groven takia. Jos päätät vierailla Siquijorilla, Muuttolintu suosittelee!

Saimme itsemme irtautumaan hotellin altaasta sentään yhtenä päivänä kiertämään saarta. Lisää Siquijorin tunnelmia ensi kerralla!