Luksustelttailua ja kamelisafari Jaisalmerin aavikolla

Intian Rajasthan on kuuluisa kamelisafareistaan Tharin aavikolle, joita tyrkytetään Jaisalmerin aavikkokaupungissa joka käänteessä. Haaveilimme kamelisafarista aavikolla, romanttisesta glamping -yöstä luksusteltassa, illallistamisesta nuotion ääressä ja tähdenlentojen ihailusta vällyjen välissä. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin piti.

Kamelisafareita on Jaisalmerissa tarjolla jos jonkinnäköisiä kymmenen minuutin auringonlaskujolkottelusta useamman viikon safariin. Jos taivasalla makuupussissa nukkuminen ei nappaa, Rajasthanin aavikko on myös suosittu kohde glampingiin eli majoittumiseen luksusteltassa kaikilla mukavuuksilla aavikolla.

Kamelisafari Rajasthanissa

Meillä oli vain yksi yö aikaa, ja arpomisen jälkeen kallistuimme luksusteltan puoleen maharadjojen tyyliin, häämatkalla kun kerran oltiin. Pohdimme, että meille ehkä riittää lyhyempikin safari. Rohan on nimittäin ollut täällä ennenkin keinumassa kyttyrän kyydissä, ja vinkkasi ettei kamelikyyti parin tunnin jälkeen ole enää kovinkaan mukavaa menoa. Varsinkaan, jos olet mies.

Aavikkoreissun piti olla Rajasthanin kierroksen kohokohta, sen sijaan siitä tuli koko häämatkan pohjanoteeraus, ja oiva esimerkki siitä, minkälaisiin vastoinkäymisiin Intian reissulla saa varautua. Mikä sitten meni pieleen?


Kamelisafari Jaisalmer

Luksusteltta Rajasthanin aavikolla

Luksustelttailua suoraan painajaisista

Odotukset olivat korkealla. Näitä luksusleireiksi kutsuttuja telttakyliä löytyy Rajasthanista kymmeniä. Valitsimme Tharin aavikon Samin hiekkadyynien kupeessa sijaitsevan Prince Desert Campin (70e/yö) Rohanin tuttavan suosituksen perusteella.

Kun iltapäivällä kurvasimme telttakylään, se näytti autiolta ja hylätyltä. Ihmettelimme hetken, ollaanko tässä edes oikeassa mestassa ollenkaan. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt paeta vielä kun meillä oli mahdollisuus.

Hiekka pöllysi, kun nousimme ilmastoidusta autosta autiomaan läkähdyttävään yli 40 asteen kuumuuteen. Vieressä nousivat hiekkadyynit, mutta muuten ympäristö oli kitukasvuista pusikkoa.

Aavikkoretki Rajasthan

Telttoja kutsutaan luksusteltoiksi, koska niistä löytyy sänky ja oma kylppäri. Siihen loppuikin luksus ainakin tämän teltan kohdalla. Teltta oli kuin uuni aavikon polttavassa auringossa. Teltan vieressä oli jonkin sortin rakennustyömaa, jossa ravasi jengiä yötä päivää. Ympäristössä lojui roskia siellä täällä. Kylmä bisse olisi voinut lieventää pettymystä, mutta sekin tarjoiltiin lämpimänä.

luksusteltta intia

Pettymysten kamelisafari

Parin tunnin kamelisafari auringonlaskussa hiekkadyyneillä osoittautui viiden minuutin löntystelyksi lähimmän hiekkadyynin huipulle. Kamelikuskimme Ali dumppasi meidät ja Rocket -nimisen kamelin hiekkakasalle ja häippäsi kauemmas turisemaan sussulleen kännykässään.

Jaisalmerissa kuulimme huhuja, että kamelikuskit olivat lakkoilleet monta viikkoa, ja lakko oli juuri saatu sovittua ennen meidän tänne saapumistamme. Kenties Ali vieläkin tykkäsi kyttyrää hommastaan, ja siksi meidän kyytimme loppui tänään lyhyeen. Kehtasi kuitenkin kinuta tippiä.

Kamelisafarilla Jaisalmerissa

Jaisalmer kamelisafari

jaisalmer aavikkoretki

…Ja pettymykset jatkuvat…

Safarin jälkeen luvassa oli rajasthanilaista kansantanssia ja -musiikkia nuotion ympärillä.

Murjottavat esiintyjät näyttivät yhtä kyllästyneiltä touhuun kuin katsojat. Kokemusta ei varmasti parantanut ötököiden oma show lyhtyjen valossa; joka puolelta syliin hyppivät koppakuoriaiset, isot heinäsirkat, sekä ötököiden houkuttelemat sammakot.

Esitystä säestivät meikäläisen kauhunkiljahdukset, ja lopulta lähdimme kävelemään kesken shown. Illallinen syötiin askeettisessa harmaassa betonihökkelissä, ja kaiken lisäksi pimeässä, kun sähköt katkesivat kesken ruokailun. En voinut myöskään olla huomaamatta, että intialaisperheille tarjoiltiin eri ruoat, meille länkkäreille tietysti laimennettuja mauttomia versioita.

jaisalmer aavikkoretki

Rajasthanilaista kansantanssia

Unohtumaton yö Jaisalmerin aavikolla – ei hyvässä mielessä

Aavikolla kun ollaan, sitä olisi voinut kuvitella, että lämpötila olisi pudonnut yöllä. Ei muuten tippunut ainakaan Tharin aavikolla lokakuussa. Teltta oli edelleen kuuma kuin sauna, kiuas vain puuttui. Tuuletin ei paljon lohtua tuonut jatkuvien sähkökatkojen vuoksi. Tässä vaiheessa erektiomaisen vitutuskäyrän sai loivenemaan vain tilaamalla ginipullon siinä toivossa, että sen avulla saisimme edes vähän unta palloon.

Jaisalmer aavikko

Kamelisafarilla Jaisalmerissa

Vessassa käynnistä tuli kuumottavaa toimintaa, kun teltan kylppäristä tuli yöllä ötököiden valtakunta. Teltan valot houkuttelivat kaikki aavikon jättiläishyönteiset meidän seuraksi. Pöntöllä on kiva istua, kun jättiläiskuoriaisia ja heinäsirkkoja hyppelee kasvoille ja vaatteiden sisään.

Koska kuoriaisissa ja sirkoissa ei vielä ollut tarpeeksi… Seinältä meitä tuijotti kahdeksalla silmällään 15 sentin läpimittainen kamelihämähäkki. Ai mikä hitto on kamelihämähäkki? Jotakin skorpionin ja hämähäkin väliltä eli suoraan kauhuleffoista!

Varsinaista luksustelttailua, Intian tyyliin! Happy honeymoon!

IMG_2826 (800x533)

IMG_2851 (533x800)

Jos nyt jotakin positiivista tästä kauhujen yöstä on kerrottava, niin tähtitaivas oli aavikolla upea.

Älä anna meidän painajaismaisen kokemuksemme pelotella itseäsi lähtemästä Tharin aavikolle; glamping-mestoja ja kamelisafareita on Jaisalmerista tarjolla joka lähtöön. Ne kaikki eivät voi olla yhtä paskoja kuin meidän kokemuksemme, eli mukaan mahtuu varmasti myös hyviä!

Hiekkaisilla, hikisillä ja väsyneillä häämatkalaisilla oli kuitenkin aamulla aika kova kiire pakata kimpsut, etsiä autokuski ja lähteä liitämään lähimpään oikeaan luksushotelliin.