Maailman valkoisimmalla hiekalla Australian Jervis Bayssä

Road tripin kovimmat odotukset kohdistuivat Jervis Bayhin, kenties koko Australian aliarvostetuimpaan rantaparatiisiin.

Jervis Bay täytti ja ylitti odotukset.

Lahtea reunustavat lukuisat unelmarannat, joiden vesi on niin turkoosia ja hiekka niin häikäisevän valkoista, että silmiä piti hieraista pariin otteeseen, jotta uskoi sen olevan totta. Guinnessin ennätysten kirjan mukaan Jervis Bayn Hyam’s Beachin hiekka on maailman valkoisinta.

Jos jostain olen vähän kateellinen sydneyläisille, se on Jervis Bay. Tänne nimittäin hurauttaa Sydneystä vajaassa kolmessa tunnissa, kun taas tässä vaiheessa rannikkoa pitkin Melbournesta me olimme ajaneet jo yli 13 tuntia.

Jervis Bay, Australia

Murray's Beach, Jervis Bay

Jervis Bay Australia

Jervis Bay, New South Wales

Jervis Bay

Jervis Bayssä kannattaa ehdottomasti viettää yö tai pari jollain Boodereen kansallispuiston kolmesta hiljaisesta leirintäalueesta. Paikka on syystäkin suosittu, joten varaa leiripaikka etukäteen. Vaikka luonnonhelmassa telttailu ei nappaisikaan, tänne kannattaa silti tehdä vähintään se päiväretki.

Kansallispuiston upeilla valkohiekkaisilla rannoilla puljaamisen, snorklauksen, surffauksen tai veneilyn lisäksi täältä löytyy mahtipontisia jyrkänteitä ja pitkiä rannikkopolkuja, joita pitkin patikoida.

Booderee National Park on upeaa Australian luontoa parhaimmillaan. Alue on tärkeä paikallisille aboriginaaleille, ja sana ‘booderee’ tarkoittaakin runsauden lahtea.

Jervis Bay

Jervis Bay

Jervis Bay

Jervis Bay ja maailman valkoisin hiekka

Jervis Bay ja maailman valkoisin hiekka

Jervis Bayn rannalla

Bunkkasimme Boodereessa yhden yön. Leirintäalue oli pieni ja hiljainen. Mieluusti olisimme kauemminkin viipyneet, kun suihkustakin tuli lämmintä vettä.

Kumosimme bisset auringonlaskussa rannalla varpaat vitivalkoisessa hiekassa. Montaa muuta sielua rannalla ei näkynyt. Vesi oli kristallinkirkasta ja aallot lähes olemattomia, ja koko lahti tuntui kuin jättimäiseltä uima-altaalta.

Booderee National Park, Jervis Bay

Green Patchin leirintäalue, Boodereen kansallispuisto

Bisseä auringonlaskussa Jervis Bayssä

Bisseä auringonlaskussa Jervis Bayssä

Auto oli parkissa pusikossa papukaijojen lennellessä ympärillä ja kookaburrien eli isonaurajien räkätyksen kaikuessa puiden katveessa. Kenguruita pomppi siellä täällä. Yöllä heräsimme kolinaan, kun opossumit rellestivät retkipöydällä epätoivoisesti evästä etsien.

Rannalta avautui uskomaton yötaivas. Meidän kameraskillsimme eivät sille tähtitaivaalle vielä tee oikeutta, mutta tässä paras yrityksemme.

Tähtitaivas Jervis Bay, Australia

Opossumeja yövarkaissa Australia

Toisen yön bunkkasimme leirintäalueella Jervis Bayssä. Alueelta löytyy myös hotelleja ja Airbnb -kämppiä, mutta ökyhotellit loistavat poissaolollaan, ja hyvä niin. Toivottavasti Jervis Bay onnistuu säilyttämään matalan profiilinsa.

Kahdessa päivässä emme ehtineet vierailla jokaisella Jervis Bayn rannalla. Paljon jäi näkemättä. Toinen päivä oli tarkoitus pyhittää snorklailulle, mutta haihavainto lahdessa sai meidät nynnyt jättämään snorklaamiset ensi kertaan.

Jervis Bay, Australia

värikkäitä kallioita, Jervis Bay, Australia

värikkäitä kallioita, Jervis Bay, Australia

värikkäitä kallioita, Jervis Bay, Australia

Australian upeimmat rantaparatiisit eivät aina ole niitä kuuluisimpia. Kaikki tuntevat Gold Coastin, Byron Bayn ja Whitsundaysin, mutta Jervis Bay ei nimenä ole yhtä tunnettu, vaikka omasta mielestäni pieksee ainakin kaksi ensimmäistä mennen tullen.

Tee itsellesi palvelus ja näiden sijaan ota nokka kohti Jervis Baytä, ennen kuin kaikki muutkin löytävät tänne.

Jervis Bay, Australia

Australian rannikolta löytyy yli 10 000 rantaa. Pitkät koskemattomat hiekkarannat eivät siis ole mitään ihmeellistä. Jotkut paikat ovat kuitenkin ainutlaatuisia ja erottuvat joukosta. Jervis Bay on paljon enemmän kuin taas yksi ranta. Ehdottomasti yksi Australian helmiä!

Melbourne-Sydney -road tripin alkuun pääset tästä.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-11-25T15:47:48+03:00elokuu 20, 2016|Australia, New South Wales|

49 Comments

 1. Sonja | FIFTYFIFTY elokuu 20, 2016 2:32 pm - Vastaa

  Vau, onpa ihanan näköistä! Mä oon aina luullut, että hiekka on valkoisinta Whitsundaysilla. 🙂 Kiva tietää, että lähempänäkin Sydneytä löytyy tällainen mesta!

  • Anna elokuu 21, 2016 1:31 am - Vastaa

   Whitehavenin hiekka on kyllä kans tosi valkoista. Omaan silmään aika lailla samanlaista 🙂 Tänne on kyllä tosiaan verrattuna Whitsundaysiin vähän vaivattomampi päästä!

 2. Ida elokuu 20, 2016 5:06 pm - Vastaa

  Tuota hiekan valkoisuutta ei meinaa oikein käsittää ^^ Tosi mielenkiintoista lukea tällasista vähemmän tunnetuista paikoista; niitä ei osaisi muuten varmaan lähteä edes etsimään 🙂

  • Anna elokuu 21, 2016 1:32 am - Vastaa

   Varmaan monet, jotka on Australiassa vaan lyhyemmällä visiitillä, ei tästäkään paikasta ole kuulleet. No nyt olen paljastanut salaisuuden, älkää kertoko kaikille, ettei siellä ole kohta kaikki 😀

 3. Teija / Lähdetään taas elokuu 21, 2016 1:16 pm - Vastaa

  Ihan käsittämättömiä nuo Australian välimatkat. Joskin mielelläni minäkin ajaisin vain 13 tuntia tuollaiselle rannalle. Täältä Helsingistä ei riitä edes tuon mittainen lentomatka sinne 😀

  • Anna elokuu 23, 2016 7:14 am - Vastaa

   Jep, valtava maa! Toisaalta kauhean kauas ei tarvitse ajaa melkein missään saapuakseen mahtaviin paikkoihin, esimerkkinä tämä Jervis Bay lähellä Sydneytä. Samoin Melbournen läheltä löytyy yhtä lailla myös lukemattomia hienoja paikkoja.

 4. UPEAN näköistä <3 Ja mikä mieletön tähtitaivas!

  • Anna elokuu 23, 2016 7:16 am - Vastaa

   Kiitos Erja! Tähtitaivas on kyllä täällä yksi niistä asioista, mitä hämmästelin ekana vuotena Australiassa ja vieläkin jaksan ihmetellä. Vielä kun jaksaisi opetella ottamaan siitä kunnon kuvia, jotka tekisivät sille paremmin oikeutta.

 5. Noora elokuu 21, 2016 7:05 pm - Vastaa

  Oi vitsi näyttää niin täydelliseltä!! Pakko päästä jossain vaiheessa käymään tuollaki! Sun blogi on mun ehdoton lemppari! Jatka samaan malliin typy! Ihania postauksia kaikki!<3

  • Anna elokuu 23, 2016 7:17 am - Vastaa

   Kiitos Noora 🙂 <3 <3 <3 Kannattaa ehdottomasti joskus käydä, ihana paikka!

 6. Anna 270 Degrees elokuu 21, 2016 7:33 pm - Vastaa

  Vitsi sä olet nainen upea! Ja niin on kyllä nuo maisematkin. Nyt kun meidän reissulla ei kohta pariin kuukauteen ole tällaista kunnon paratiisiuimarantaa ollut saatavilla, niin kylläpä taas houkuttelisikin päästä vähän meriveteen pulikoimaan. Ja tuo tähtitaivas nyt ei edes sanoja kaipaa <3

  • Anna elokuu 23, 2016 7:20 am - Vastaa

   Kiitos Anna <3 Tämä oli kyllä täydellinen paikka pulikoida meressä, siitä ei vesi enää paljon kirkkaammaksi muutu <3

 7. Anne elokuu 22, 2016 11:18 am - Vastaa

  En muista mihin aiempaan sun postaukseen laitoin kysymyksen road tripistä Australiassa joten kysynpä uudelleen. 🙂 Jos ekakertalaisena lähtee road tripille Australiaan, niin minne kannattais suunnata? Ajatuksena olis asuntoauton vuokraus.
  Ja kai siellä se kuukausi vähintään kannattaa olla, kun sinne saakka tulee 🙂

 8. Anne elokuu 22, 2016 11:38 am - Vastaa

  Löysinkin nyt sen mun kysymyksen ja sun vastauksen, kiitos siitä 🙂
  Tämä blogi on kyllä valaissut mun tietämystä Australiasta enemmän kuin mikään muu tietolähde. Ihan huikeita kuvia ja tosi kiva kun kerrot niistä paikoista enemmänkin kuin vain kuvalla.
  Entistä vakuttuneemmaksi olen tullut siitä, että kyllä meidän sinne road tripille Australiaan pitää lähteä .

  • Anna elokuu 23, 2016 7:22 am - Vastaa

   Kiitos Anne, hyvä että löytyi! Jos on tosiaan aikaa se kuukausi tai enemmän niin kannattaa ehdottomasti lähteä! 🙂 Jos vaan tulee lisää kysyttävää mieleen, niin anna tulla vaan!

 9. Hanneli / duunireissaaja elokuu 22, 2016 7:42 pm - Vastaa

  Tuollaiset hiekkarannat on kyllä vähän toista kuin turistirysät. Kaunista!

  • Anna elokuu 27, 2016 2:02 am - Vastaa

   Jep, onhan se ihan eri, kun paikkaa ei tarvitse jakaa satojen tai kymmenienkään muiden kanssa <3

 10. salaine elokuu 22, 2016 8:56 pm - Vastaa

  Kaunista ja kaunis on myös tähtitaivas, jonka kameraanne olette onnistuneet saamaan.

  • Anna elokuu 27, 2016 2:03 am - Vastaa

   Kuva ei ollenkaan tee oikeutta sen tähtitaivaan upeudelle, mutta hyvä yritys kai, kun ei olla ennen juuri tähtitaivaita kuvattu.

 11. En kestä kun tämä sun blogi pursuaa aina näitä ihania biitsikuvia, ja sä näytät niissä aina niin tyylikkäältä! 😀 Itellä on kaikissa rantakuvissa tyyliin märkä tukka otsalle liimautuneena ja nenä auringosta punainen, hahah. Ja nuo opossumit! <3 Mikä syyllinen ilme tuolla vasemmanpuoleisella.

  • Anna elokuu 27, 2016 2:06 am - Vastaa

   Hahhah, hyvä jos oon jossain onnistunut näyttämään tyylikkäältä 😀 Oikeastihan näitä otoksia otetaan joku miljoona, ja 99% niistä on just niitä punainen nenä -otoksia, jotka ei koskaan näe päivänvaloa 🙂 Siihen on siis syynsä, miksi monet kuvat on takaapäin otettuja… 😀 Opossumit on ihania, pieksee söpöydellään ehkä jopa koalat 🙂

 12. Laura / Laura's Itinerary elokuu 23, 2016 1:08 pm - Vastaa

  On kyllä upeannäköistä! eikä näy olevan tungosta??? Mahtuisikohan tuolla vierailu mun tulevalle agendalle mitenkään…
  PS. Nainen, sä näytät upeelle myös! 😀

  • Anna elokuu 27, 2016 2:07 am - Vastaa

   Kiitti Laura! <3 Tuolla ei aurinkotuolista tai rantapläntistäkään tosiaan tarvitse tapella. Joku ranta saatiin ihan kokonaan itsellemmekin! Ihana paikka <3

 13. Pirkko / Meriharakka elokuu 23, 2016 2:08 pm - Vastaa

  Me olimme aikoinaan joulukuussa mm. Port Douglasissa Australiassa ja siellä kaikilla hiekkarannoilla oli ne meduusavaroitukset ja parin sadan metrin välein etikkakannut, jos nyt kuitenkin joku mereen olisi mennyt ja olisi meduusa osunut kohdalle.
  Tunsimme itsemme vähän petetyiksi, kun sitäkin matkaa silloin oli mainostettu juuri hiekkarantojen kuvilla ja sitten niiltä ei suositeltu edes uimaan menemään!

  • Anna elokuu 27, 2016 2:10 am - Vastaa

   Niin, pohjoisessa tosiaan ei kesäaikaan oikein voi uida. Taitaahan siellä jossain olla verkkoja, mutta kuitenkin. Talviaikaan sielläkin pääsee uimaan. Onhan se vähän turhauttavaa kun sieltä pohjoisesta löytyy ne kaikista kuvauksellisimmat palmurannat! Täällä etelämpänä ei onneksi ole tuota ongelmaa.

 14. Kohteena maailma / Rami elokuu 23, 2016 9:28 pm - Vastaa

  Aika hyvä myyntivaltti paikalle, “maailman valkoisin hiekka”!

  Yötaivas tuollaisella paikalla on varmasti upea kokemus! Itse muistan yöt Krugerin kansallispuistossa, missä ei ollut mitään valosaastetta pilaamassa eteläisen pallonpuoliskon taivasta. Siinä sitä olisi juonut olutta ja katsellut taivasta selällään koko yön, mutta oli pakko nukkua, että jaksoi aamusta bongaamaan eläimiä 🙂

  • Anna elokuu 27, 2016 2:13 am - Vastaa

   Se on hyvä myyntivaltti, tosin ei sitä kauheasti mainosteta. Itse en tiennyt tästä ennen reissua. Toisaalta ihan hyvä, ettei mainosteta.. 🙂 Ja tähän eteläiseen tähtitaivaaseen en kyllästy ikinä! Se on yksi parhaita asioita telttailussa, kun pääsee kauas valosaasteesta ihailemaan tähtiä.

 15. Annika - Tarinoita Maailmalta elokuu 24, 2016 4:03 am - Vastaa

  Wauu mikä paikka! Se ihana juttu Australiassa on, että sieltä ei ihanat rannat lopu! Voi vitja, olispa ihana palata Australiaan. Jos ei olis kamalan karvaista koiraa, niin muuttaisin takaisin!

  • Anna elokuu 27, 2016 2:13 am - Vastaa

   Ei lopu! Voihan sen koiran ottaa mukaan, vaikka ymmärrän kyllä, ei se yksinkertaista ole…

 16. Stacy Siivonen elokuu 24, 2016 10:12 am - Vastaa

  Olisi varmaan aika jännää kuunnella isonaurajaa luonnossa, kun sitä on kuullut elokuvien taustatipinä kaikissa niissä paikoissa, jossa se EI esiinny (niin kuin esimerkiksi siinä, kun Indiana Jones oli Etelä-Amerikan viidakoissa).
  Mun on vaikea ymmärtää Australian mittasuhteita, kun ajattelen, että Sydney ja Melbourne, nehän ovat ihan samalla rannikolla. Niin varmasti ajattelee moni muukin.
  Mitä tulee itse hiekkarantaan, niin se on juuri unelmista tehty.

  • Anna elokuu 27, 2016 2:16 am - Vastaa

   Se on ihana lintu, paitsi silloin kun sen räkätykseen herää aikaisin aamulla, ja silloin kun se varastaa pihvin nenän edestä.. 🙂 Jep, kartalla Melbourne ja Sydney on hyvin lähellä toisiaan, mutta nopeaa reittiäkin saa ajaa kokonaisen päivän. Sen kun muistaa niin on helpompi alkaa käsittää maan valtavaa kokoa.

 17. Maarit Johanna elokuu 24, 2016 9:35 pm - Vastaa

  Mulla harmittaa edelleen, koska en Perthissä nähnyt yötaivasta kunnolla! Ihan surkiaa. Onneksi Cottesloessa ja Fremantlessa oli hiekka myös smoothia ja valkoista. Tämä paikka vaikuttaa kyllä aika upealle. Ei ristin sielua missään!!
  Sie se osaat poseerata. Sovit kyllä noihin kuviin ihan täydellisesti <3 Australian Huippumalli haussa seuraavaksi? ^^

  • Anna elokuu 27, 2016 2:20 am - Vastaa

   Hahhah, kerron salaisuuden, en oikeasti osaa poseerata. Oon niin kuin Frendien Chandler, kameran edessä naama vääntyy aina irvistykseen. Tänne blogiin päätyy vaan se onnistunut 1%. 🙂 Vähän sitä täytyy ajaa pois kaupungeista että sen tähtitaivaan näkee koko komeudessaan. Perthin rannat on myös upeita, niin kuin kaikkialla Ausseissa. Jervis Bayssä varmasti loma-aikaan on enemmän turisteja, nyt oli aika hiljaista. Yksi ranta saatiin ihan kokonaan itsellemme <3

 18. Noora | Kerran poistuin kotoa elokuu 25, 2016 5:56 pm - Vastaa

  Tuossa kyllä silmä lepää. En ole rantaihminen siinä mielessä, että jaksaisin lojua tuntikausia rannalla, mutta tuolla varmasti viihtyisin. Niin hiljaisen ja tunnelmallisen näköistä! Mua ahdistaa, jos ranta on täynnä ihmisiä ja varsinkin kaupustelijoita. Ne pilaa fiiliksen ihan sekunnissa. Ihanaa, että Australiastakin löytyy tuollaisia helmiä, jotka eivät ole vielä kokeneet turismin pahimpia lieveilmiöitä 🙂

  • Anna elokuu 27, 2016 2:23 am - Vastaa

   Meidät on niin hemmoteltu pilalle autioilla rannoilla täällä Australiassa, että meistä on tullut rantojen suhteen nirsoja. Jos on parikymmentäkin ihmistä rannalla se alkaa olla jo meille tungosta 😀 Vaikka onhan täälläkin suosituimmilla rannoilla kesälomien aikaan tungosta, mutta silti niitä tyhjiäkin aina löytyy.

 19. Kaisa elokuu 26, 2016 1:32 am - Vastaa

  Upeat kuvat ja fiilikset!

 20. Tanja/Levoton Matkailija elokuu 26, 2016 10:53 am - Vastaa

  Näyttää kuvissakin todella valkoiselta! Ekalla Australian matkalla kävin juurikin Whitsundaysilla, ja sen valkoisempaa hiekkaa en ole nähnyt missään muualla. Ja aivan upean näköinen tähtitaivas! Jossain Ulurun tienoilla nähtiin aivan uskomaton tähtitaivas + linnunrata. Kuvaa en saanut, mutta vieläkin mielessäni voin sen nähdä. Missään en aikaisemmin ollut linnunrataa nähnyt.

  • Anna elokuu 27, 2016 2:25 am - Vastaa

   Jep, täällä se näkyy <3 Whitsundays on kyllä ihan upea paikka. Oon käynyt kahdesti, ja vielä haluan lähteä uudestaan. Whitehavenin hiekka on omaan silmään yhtä valkoista kuin Jervis Bayssä.

 21. Merja / Merjan matkassa elokuu 26, 2016 4:29 pm - Vastaa

  Ihania kuvia! Australia on maa, jonne ehdottomasti haluan päästä. Alustavia suunnitelmia on tehty, mutta ne toteutuvat todennäköisesti vasta muutaman vuoden päästä. Upea myös tuo tähtitaivas sekä kuvien malli 🙂

  • Anna elokuu 27, 2016 2:26 am - Vastaa

   Kiitos Merja! Toivottavasti suunnitelmat toteutuu. Australian reissu on iso matka Suomesta toteutettavaksi, joten ihan joka vuosi sieltä ei tosiaan tänne oikein voi lähteä.

 22. Anna | TÄMÄ MATKA elokuu 27, 2016 9:08 am - Vastaa

  IIh <3 Opossumi : )

  Tuo tähtitaivas on kyllä aivan mieletön. Me pääsimme hieman tuollaisen tähtimaiseman makuun Filippiineillä, El Nidossa. vaikea on mennä nukkumaan, kun haluaisi vain tuijotella taivaalle.

 23. Meri / Syö Matkusta Rakasta elokuu 27, 2016 10:07 am - Vastaa

  Oiii miten KAUNISTA! Todellakin uskomaton paratiisiranta, ja toivotaan, että myös pysyy sellaisena, eikä tule liian kehittynyttä. Uskaltaako tällaisia edes toivoa nykymaailmassa?

 24. Lotta | Watia.fi elokuu 27, 2016 11:15 am - Vastaa

  Miksei noin upealla biitsillä ole melkein ketään?? Haluan tuonne! Voi tosiaan olla, että ei ole kauaa hiljainen… :-p

 25. Liza in London elokuu 27, 2016 3:09 pm - Vastaa

  No huh huh noita maisemia! Onneksi olen itse juuri matkalla rannalle, tosin voi olla, ettei Englannin etelärannikko kaikessa ihanuudessaankaan voi kilpailla Aussien kanssa ainakaan hiekan valkoisuudessa heheh 😛 Mutta apua tota haijavaintoa! Menittekö siis kuitenkin sinä päivänä uimaan, vaikka snorklailu jäikin välistä, vai pysyittekö visusti rannalla?

 26. Paula - Viinilaakson viemää elokuu 28, 2016 1:36 am - Vastaa

  Mielettömän näköinen ranta, jälleen kerran. Kyllä kelpaa reissata noissa maisemissa ei voi muuta sanoa. Nuo opossumit näyttää jotenkin erilaisilta kuin täällä Kaliforniassa, ehkä niitäkin on montaa erilaista rotua?

  • Anna elokuu 28, 2016 5:40 am - Vastaa

   Jos nyt tarkkoja ollaan, niin nämä ei kai oikealta nimeltään ole opossumeja vaan lajista riippuen kettukusuja tai pussioravia. Kuvassa taitaa olla kettukusu. Mutta koska ne on englanniksi ‘possum’, kaikki kutsuu niitä opossumeiksi. 🙂 Täällä olinkin kirjoittanut asiasta vähän lisää: https://muuttolintu.com/2016/07/02/australian-lutuisimmat-elaimet/

 27. Aaargh…mä en ole ikinä eläissäni ollut tommosella ihanalla valkoisella hiekkarannalla, jossa turkoosi meri hohtaa silmänkantamattomiin..tarkoitan nyt tälläisiä paratiisirantoja hiukan eksoottisemmissa maissa ja kohteissa. Tahtoo myös semmosen kokemuksen! 🙂

 28. Miraorvokki/Pöndekengissä elokuu 29, 2016 9:05 am - Vastaa

  WOU mikä kohde!! Mä näitä sinun kuvia katselin Instagramista ja melkein meinasi itku tulla kun oli hiekka niin vaaleaa ja meri niin sinistä. Minäkin haluan tuonne! Jos reissua Sydneyn suuntaan pukkaa, niin pitää muistaa tämä. Melbournesta ajelee vähän kauemman, mutta varmasti siltikin tämä kohde on sen 13 tunnin väärti 🙂

Jätä kommentti