MacDonnell Ranges – Alice Springsin kaalimatovuoret

Usein reissuilla paikkoja, joista ei ikinä ole kuullutkaan, muistelee jälkeenpäin niinä parhaimpina suosikkimestoina. Australian Alice Springsin kupeessa sijaitseva MacDonnell Ranges on yksi sellainen.

MacDonnell Ranges on monen sadan kilometrin pituinen vuorijono, joka sijaitsee Alice Springsin molemmin puolin. Koska meillä ei ollut koko elämää aikaa, päätimme tsekata tällä kertaa vain sen länsipuolen, West MacDonnell Ranges, joka sijaitsee vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Alice Springsistä.

IMG_3446 (800x450)

Alice Springsin perinteiset maanomistajat uskovat vuorijonon olleen aikojen alussa jättimäinen tuhatjalkainen, joka tuli tähän maailmaan yhdestä alueen isoista kanjoneista. Kieltämättä kaukaa katsottuna vuoriston voi hyvin kuvitella muistuttavan isoa kaalimatoa.

DSC_1048 (800x536)

Australian sisämaahan saavuttuamme kelit olivat muuttuneet. Karulle erämaalle tyypilliseen tapaan päivällä oli täydelliset kesäkelit ja 25 astetta, mutta yöllä lämpötila putosi huimasti.

DSC_0961_stitch (800x267)

IMG_3441 (650x800)

MacDonnell Ranges – Täällä sielu lepää

Vietimme pari yötä MacDonnells -vuoriston Ormiston Gorgen leirintäalueella. Teimme sieltä reippailuretkiä lähiympäristöön. Maisemat olivat paitsi valtavat, myös valtavan kauniit. Polun varrella kasvoi villejä vesimeloneita. Yksi kävelyreiteistä päättyi syvään lammikkoon, jonka läpi meidän oli uitava, kengät jalassa ja kaikki. Vesi oli jäätävää!

IMG_3470 (800x600)

IMG_3482 (450x800)

Tsekkaamisen arvoisia mestoja olivat ainakin Ellery Creek Big Hole, suuri lammikko, jota ympäröivät punaiset korkeat jyrkänteet ja eukalyptuspuut.

Ochre Pit oli värikäs kallio, jossa paljastui kaikki okran värit. Aboriginaalit käyttävät okraa moniin tarkoituksiin aina lääkkeistä maalaamiseen.

MacDonnell Ranges

MacDonnell Ranges

Auringonlaskua varten kipusimme kauniin Serpentine Gorgen huipulle, josta oli upeat panoraamamaisemat joka suuntaan. Aurinko kultasi puut, ympärillä oli täysi hiljaisuus ja rauhallisuus. Levollisempaa tunnelmaa saa hakea – voin kertoa, että meillä ei ollut täällä huolen häivääkään.

DSC_1006_stitch

Innokkaat vaeltajat huomio! Täällä kulkee yksi Australian parhaimmista ja kuuluisimmista vaellusreiteistä, 223 kilometriä pitkä Larapinta Trail.

MacDonnell Ranges

On helppo kuvitella, miksi vuoristoalueella syvä merkitys alueen aboriginaaleille. Upeat maisemat, kaunis luonto ja valtava hiljaisuus ympärillä. Täällä ei montaa sielua vastaan tule. Vain me kaksi, ja vuoret.

West MacDonnell Ranges

Reissatessa helposti tulee vain ruksittua bucket listalta paikkoja. Sankolista on toki usein koettava, sillä siellä on ne paikat, mistä on pitkään haaveiltu. Mutta jos mitenkään mahdollista, järjestäkää aikaa paikkojen löytämiseen, joista kukaan ei ole kuullutkaan. Ne usein yllättävät positiivisesti. Turistien kansoittamien nähtävyyksien sijaan täältä jälkeenpäin mietittynä tulevat usein ne ikimuistoisimmat ja mieleenpainuvimmat hetket ja kokemukset.

Lue myös:

Pohjoisen Territorion parhaat palat