Outbackin pääkaupunki Alice Springs

Australian Alice Springs tunnetaan maailmalla Australian punaisen erämaan pääkaupunkina. Pienikokoisella Alice Springsin kylällä on ehkä hieman rosoinen maine, mutta pullokauppojen hurjaa meininkiä lukuunottamatta kyseessä on kiehtova paikka. Alice Springsissä on vapauden ja seikkailun tuntu.

IMG_3420 (700x494)

Alice Springs tai tuttavallisemmin ‘Alice’ sijaitsee aika lailla Australian maantieteellisessä keskustassa. Matkaa sekä Adelaidesta että Darwinista tulee suurin piirtein 1500 kilometriä. Alice Springsiä asuttaa vaivaiset 24 000 asukasta, mutta se on silti Pohjoisen Territorion suurimpia kaupunkeja.

Niin kuin liian monet muutkin, myös me sivuutimme Alice Springsin matkalla läpi Outbackin liian nopeasti. Alice Springsin sanotaan usein olevan Australian Outbackin todellinen sydän ja sielu.

Ennakko-odotuksissamme kaupunki oli kuiva ja punaisen pölyn peittämä, jonka pubeissa tuopit lentävät iltaisin. Mutta ehdimme nähdä myös nättejä puistoja, historiallisia rakennuksia ja myös niitä todellisia, kuvauksellisia Outback-pubeja. Alice Springs on myös loistava paikka tutustua Australian aboriginaalien kulttuuriin ja taiteeseen.

Näin jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt tutustua vähän syvemmin tähän Outbackin kehtoon, mutta kenties joskus palaamme.

IMG_3489 (700x393)

Alice Springs on Australian paras paikka ihailla aboriginaalien taidetta. Täällä taidegallerioita riittää enemmän kuin missään muualla maassa.

Paikallinen Arrernte -aboriginaalikansa on asunut alueella ainakin viimeiset 50 000 vuotta, ja Alice Springs onkin oiva paikka tutustua aboriginaalien historiaan ja kulttuuriin.

Paikallinen kuuluisuus, mieletön didgeridoon soittaja pitää kaupassaan Alice Springsissä ilmaisia didgeridoon soittotunteja myös turisteille. Didgeridoon soittaminen on muuten vaikeampaa kuin miltä se näyttää. Naurun pidättely teki hommasta entistä haastavampaa, kun sylki lensi ympäri kauppaa.

IMG_3499 (525x700)

Useimmat yhdistävät Alice Springsin Ulurun eli Ayers Rockin matkaan. Mutta lähistöltä löytyy muitakin upeita paikkoja. Vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Alice Springsistä sijaitsee upeiden kanjonien West MacDonnell National Park. Vahva suositus!

Älkää tehkö samaa virhettä kuin me, ja viettäkää Alice Springsissä edes se pari päivää. Ja tulkaa sitten tänne kommentoimaan, minkälaista oli!

Lue myös: 

Pohjoisen Territorion parhaat palat