Nusa Dua, Uluwatu ja kecak -tanssiesitys

Eteläisen Balin Uluwatu tunnetaan etenkin maailmanluokan surffirannoista ja komeista auringonlaskuista. Teimme Balin reissulla päiväretken ympäri Uluwatua, yhdistäen reissuun Nusa Duan rantaparatiisin ja päättäen päivän Uluwatun temppelin luona pidettävään jokailtaiseen kecak -tanssiesitykseen auringonlaskussa.

Nusa Dua

Nusa Dua – Balin kaunein ranta

Hommasimme siis auton kuskeineen päivineen päiväksi ja laitoimme nokat kohti etelää. Skootterit olisivat varmaan olleet parempi ratkaisu, sillä liikennettä Balilla tunnetusti riittää, mutta eipähän tarvinnut stressata ajamisesta.

Ensimmäinen stoppi oli Nusa Dua Balin kaakkoisrannikolla. Nusa Duan alue (nusa = saari, dua = kaksi) rakennettiin aikoinaan luksushotellien alueeksi, ja paikalliset pakotettiin myymään maansa.

Matkalla Nusa Duaan autot pysäytettiin turvatarkastukseen. Turistit nähdessään vartija kuitenkin viittoi meidät jatkamaan.

Balin reissu

Nusa Duan rannat ovat varmaan Balin parhaimpia, hiekkaa riittää ja vesi on kirkasta. Mutta alue on keinotekoisen oloinen. Todellista Balia, kulttuuria ja perinteitä, täältä on turha tulla etsimään.

nusa dua kokemuksia

Nusa Dua, Bali

Green Bowl – Rauhallinen ranta Uluwatulla

Matka jatkui. Useimmat Uluwatun rannat soveltuvat enemmän surffaamiseen kuin uimiseen. Tällä kertaa missiona Uluwatulla oli löytää mahdollisimman hiljainen hiekkaranta pulikoimiseen. Löytyykö Balilta sellaisia?

Löysimme kuin löysimmekin kuvauksellisen luolien täplittämän hiljaisen rannan. Green Bowlin rannalla oli vain kourallinen ihmisiä, ja saimme pitkän kaistaleen kokonaan itsellemme.

Green Bowl, Bali

Green Bowl Beach, Bali

Uluwatun temppeli ja kecak -esitys

Auringon laskiessa suuntasimme kohti Uluwatun temppeliä kuten niin monet muutkin turistit. Korkealla kallionkielekkeellä sijaitseva Pura Luhur Uluwatun temppeli suojelee Balin saarta pahuudelta. Temppeliä vartioivat härskit varastelevat apinat. Temppeli ei ole Balin upeimpia, mutta sijainti on komea.

Uluwatun temppeli

uluwatun temppeli

Hyvän ja pahan välisestä taistelusta kertovassa Uluwatun kecak -tanssiesityksessä on ainekset mahtavaan showhun, eikä sitä kannata skipata.

Esityksen järjestämisessä oli kuitenkin parantamisen varaa. Istuimme katsomossa kuin sillit suolassa. Turisteja päästettiin sisään vielä shown alettua, ja jengiä pyöri esiintyjien ympärillä häiritsevästi. Puolet showsta jouduimme myös katsomaan toisten ihmisten kameroiden läpi.

Uluwatun auringonlasku

kecak tanssiesitys balin uluwatulla

Silti, hindulaisuuden Ramayana -teosta tulkitseva esitys on ainutlaatuinen. Puitteet ovat mahtavat auringon laskiessa taustalla. Kaikesta musiikista vastaava hypnoottisesti säksättävä mieskuoro on huikea, ja koko show kaikenkaikkiaan viihdyttävä.

kecak bali

kecak tanssiesitys balin uluwatulla

kecak bali

Loppupeleissä yksi päivä sekä Nusa Duan että Uluwatun tsekkaamiseen ei riittänyt. Ainakaan, jos haluaa yhtään myös viettää aikaa rannoilla. Onneksi tämä ei varmasti ollut viimeinen kerta, kun täällä päin liikutaan, sillä näitä auringonlaskuja haluan nähdä lisää.

Alla maistiainen kecak -esityksestä.

Auto ja kuski päiväksi kustansi 30e.

Temppeli + tanssiesitys 8e/hlö.

Muut Balin reissaajat, mikä on ollut suosikkipaikkanne Balilla?

MATKAOPAS: BALI