Byron Baystä tunnin ajomatkan päässä sisämaassa, sateenkaaren päässä, onnellisten tähtien alla sijaitsee unelias Nimbin. Tämä pieni legendaarinen hippikylä on hyvin piilotettu ulkomaailmasta vehreiden kukkuloiden ja kukkaketojen ympäröimään laaksoon. Olimme olleet Nimbinissä ennenkin, mutta se nyt vaan on niin hurmaava paikka, että halusimme vierailla täällä uudestaan.

Matkalla Nimbiniin kuuntelimme kylän omaa radiokanavaa. Muuttolintu suosittelee! Syvällistä analyysiä universumin todellisesta luonteesta kissan naukuessa taustalla, ja kun hervoton hihitys lähtee hanskasta, aalloille isketään ‘Always Look on the Bright Side of Life’.

DIGITAL CAMERA

DSC_0090 (700x490)

Nimbinin täytyy olla Australian vaihtoehtoiselämäntyylin pääkaupunki. Nimbin on kuin katu suoraan Amsterdamista. Vierailimme hamppulähetystössä, hamppumuseossa ja -kahvilassa, sekä lukuisissa muissa Nimbinin ainutlaatuisissa sateenkaaren värisissä putiikeissa.

DSC_0094

IMG_2604 (700x525)

Täällä aika on pysähtynyt 1960-luvulle. Rauhallinen, ystävällinen tunnelma ja onnellisennäköisiä ihmisiä. Vuosittain Nimbinissä pidetään MardiGrass -festivaalit, joiden tavoitteena on edistää kannabiksen laillistamista Australiassa. Täällä järjestetään myös hamppuolympialaiset, joissa lajeina on mm. jointin rullaus.

IMG_2601 (700x471)

“Kuinka absurdi on laki, joka luokittelee kasvin rikokseksi, aivan kuin luonnossa olisi jotakin tuomittavan väärää.”

fb1 (422x700)

IMG_2624 (488x700)

Rauhallisen kylän pääkadulla vastaan tulee jos jonkinnäköistä puita halailevaa, kukkia viskelevää ikihippiä ja paikallista hörhöä. Jokunen kuiski korvaan tarjoten taikasieniä ja avaruuskeksejä. Nimbin on oiva mesta päästää se omainen sisäinen hippi valloilleen.

DSC_0116 (700x481)

DSC_0107 (540x700)

Valitettavasti näimme Nimbinissä myös mitä tämä elämäntyyli voi tehdä ihmiselle pitkällä aikavälillä vanhan aboriginaalinaisen muodossa, joka kovasti jutteli mielikuvitusystävilleen pohtien onko hän nainen vai mies.

IMG_2628 (700x526)

Jollakin oli vähän siistimpi relaxitaxi kuin meillä:

IMG_2596 (525x700)

DISCLAIMER: Muuttolintu ei tue, mainosta saati suosittele huumeita. Jos kuitenkin omalla vastuulla tällaisia laittomuuksia aiot harrastaa Nimbinissä, olemme kuulleet huhuja, että tavara on aika tujua…

IMG_2619 (700x525)

Happy hippy days! Nimbin on ainutlaatuinen mesta, jossa hippiys edelleen kukoistaa ja valtiovallalle näytetään keskisormea. Jätimme kuitenkin hörhöt popsimaan pipareitaan ja pössyttelemään yrttejään keskenänsä, ja jatkoimme matkaa kohti reissun viimeistä etappia, Sydneytä.

‘And in the end the love you take is equal to the love you make.’ The Beatles