Täydellinen päivä Sydneyssä

Eeppinen road trip Australian ympäri lähestyi loppuaan. Viimeinen reissupäivä alkoi aikaisella aamulenkillä lähellä Sydneytä meren rannalla sijaitsevalla leirintäalueella. Leirintäalueen olivat valloittaneet ruohoa mussuttavat ystävälliset kengurut. Jopa äitikenguru vauva pussissaan päästi meidät lähelleen käpälöimään.

Kenguruita leirintäalueella

Kenguruita leirintäalueella

Päivä meni nopeasti kylmässä tuulisessa Sydneyssä shoppaillen ja satamassa pyörien. Sanokaa mitä sanotte, mutta ihana Circular Quay, jossa siis sijaitsee ikoniset oopperatalo sekä Harbour Bridge, on epäilemättä yksi maailman kauneimmista satamista, jos ei kaunein. Se on yksi meikäläiden lempipaikoista koko Australiassa, enkä kyllästy siihen ikinä.

Sydneyn oopperatalo

Sydney Harbour Bridge

Sydneyn oopperatalo

Sydney Harbour Bridge

Kylmästä viimasta huolimatta jengi istuskeli ulkoterassilla vinkkua siemaillen lämmittimien varjossa. Me, Suomen pakkasiin ja jäähän tottuneet sen sijaan haimme tuulensuojaa pubin lämmöstä mukulakivikatujen reunustamalta, Sydneyn vanhalta The Rocks –alueelta. Pubin lämmössä nautittiin mansikkasiideristä ja livemusiikista.

The Rocks, Sydney

Circular Quay, Sydney

Täydellisen viimeisen reissupäivän päättää pitkän kaavan illallinen yhdessä kimaltelevan Darling Harbourin ravintoloista.

Darling Harbour, Sydney

Seuraavan päivänä lähdimme aikaisin aamulla liikenteeseen ja hurautimme matkan viimeiset 900 kilometriä. New South Walesin osavaltiossa olisi ollut paljon muutakin nähtävää – kuten viinitiloja ja vesiputouksia – mutta meillä oli kova hinku päästä kotiin. Funtsimme, että tänne ehtii pian uudelleen. Lähtöruutuun palaamisen tunnelmia ensi kerralla!