Reissuja Melbournesta: Viikonloppuloma Daylesfordissa

Viime artikkelista onkin jo aikaa, blogi ei tahdo pysyä reissujen perässä! En tiedä onko siellä ruudun toisella puolella enää ketään, mutta meinasin nyt joka tapauksessa jatkaa yksinpuhelua reissuaiheiden merkeissä. Tänään meinasin kertoa viimeisimmästä viikonloppulomastamme.

Melbournessa on ollut historiallisen kylmä talvi (Australian asteikolla), joka ei ilmeisesti meinaa loppua ikinä. Siispä kun viime sunnuntaina satoi rakeita, mitta tuli täyteen ja buukkasimme ah niin romanttisen hemmotteluviikonlopun Daylesfordin pikku kyläpahasesta noin tunnin ajomatkan päässä Melbsistä.

Daylesford kokemuksia

Daylesford on söpö pikku kylä täynnä viehättäviä vanhoja rakennuksia ja mielenkiintoisia putiikkeja. Daylesfordin ja viereisen Hepburn Springsin kylät tunnetaan erityisesti luonnon lähteistään. Näitä lammikoita on siellä täällä ja niiden mineraalivedellä sanotaan olevan paljon positiivisia terveysvaikutuksia. Poikkesimme maistamaan muutamaa, ja maku oli vaihteleva. Näissä lähteissä pääsee myös pulikoimaan Hepburn Springsin kymmenissä kylpylöissä.

Kylpyläloman lisäksi tänne suunnataan hyvän ruoan ja viinin perässä. Jos on paksu lompakko, kannattaa poiketa järven rannalla sijaitsevaan Lake Houseen kunnon murkinalle. Meidän budjetilla tyydyimme seuraamaan vierestä kun kyseisen mestan kokit viskoivat ruoantähteitä hanhille. Onnekkaita ankkoja. Sijoitimme pykälää vaatimattomampaan Daylesfordin paikallisia herkkuja tarjoilevaan ravintolaan Larderiin, ja jokainen suupala oli sen arvoinen.

Daylesford on lähellä Macedon Ranges –viinialuetta, jossa tuotetaan Aussilan parhaimpia viinejä mukaan lukien maailmanluokan skumppaa. Matkalla viinitilalle pysähdyimme Trentham Falls -vesiputouksella, joka taitaa olla yksi Victorian korkeimmista. Passing Clouds -viinitilalla poika kaatoi tyypilliseen tapaan maistiaisia toisensa jälkeen ja kuvaili niitä kuvioiduiksi ja vaikka miksi. Meistä ne olivat joko ihan hyviä, tai sitten tosi hyviä.

Buukkasimme täältä luksusmökin yhdeksi yöksi. Siispä budjettiin ei enää mahtunut kylpylöimistä tällä kertaa. Mutta sehän ei meitä haitannut. Mökissä oli poreamme, jossa pidimme yksityisvaahtobileitä skumppalasit kädessä kunnes muutuimme rusinoiksi. Välillä tankattiin paikallisilla gourmet -tuotteilla takkatulen ääressä. Ilta huipentui leffaan omassa hulppeassa yksityisessä leffateatterissa. Asiat voisivat kai huonomminkin olla. Tämmöinen mökki irtoaa Daylesfordista parilla sadalla dollarilla. Rentoutuminen oli sitä luokkaa, etten ollut ihan varma löytyykö pulssia enää. Mökin nimi oli The Acorn, jos jotain kiinnostaa!

Tämän herkuttelun jälkeen oli aika seuraavana päivänä vähän reippailla. Lähistöltä löytyy kuuluisa kivikasa Hanging Rock. Google osasi kertoa, että tämä on itse asiassa ikivanha tulivuori.

Ai että kiviäkin kiinnostaa? No itse asiassa tähän kivikasaan liittyy mielenkiintoinen tarina, jonka on huhuttu perustuvan tositapahtumiin. Tarina kertoo, että vuonna 1900 kolme koulutyttöä ja yksi opettaja katosi täällä jäljettömiin eikä heitä koskaan löydetty. Kieltämättä paikassa oli jossain määrin kummitteleva tunnelma. Sisäinen lapsi pääsi valloilleen jättimäisillä lohkareilla kiipeillessä, ja huipulta oli komiat maisemat.

Kivikasan juurella sijaitsevalla piknikalueella hengaili ystävällisiä kenguja. Tämä luottavainen äitikengu vauva-joey pussissa ei saanut tarpeekseen rapsutuksista. Hieman kauempana näkyi toistasataa kengua ruohoa mussuttamassa!

Kenguruvauva Joey pussissaan

Näin keskustan möykkään tottuneina olemme alkaneet arvostaa hiljaisuutta ihan eri tavalla. Onneksi Melbournesta ei kauas tarvitse ajella ennen kuin pääsee nauttimaan kauniista luonnosta ja täydellisestä hiljaisuudesta. Näitä minilomia tulevaisuudessa enemmän, kiitos!

Jos hengailet Melbournessa pidemmän aikaa, suosittelen pyörähtämistä Daylesfordissa! Paras aika minibreikille Daylesfordissa on ehdottomasti syksy, kun puut vaihtavat väriään, ja meikäläiset tulevat tänne aivan saletisti takaisin ensi syksynä.