Road trip Sardiniassa, osa 3 – Costa Verde

Jatkoa viime numerosta, eli lisää tunnelmia road tripiltä ja autolomailemasta ympäri Sardiniaa. Missasitko edelliset stoorit? Pääset kärryille täältä.

Sardinian itärannikon, upean Cala Gononen venereissun jälkeen kerkesimme hieman hengähtää, chillailla poolilla ja ruskistaa nahkaa. Oroseistakin löytyi varsin mukiinmeneviä autioita rantsuja. Kuvassa näkyvä hotsku irtosi alle 50 eurolla per yö.

Orosei, Sardinia

Hotelli Oroseissa, Sardiniassa

Oroseinlahdesta matka jatkui Sardinian keskiosien vuoristojen halki kohti lounaisrannikkoa. Tällä kertaa reissu meni vikkelämmin vajaassa kolmessa tunnissa.

Lounaisrannikon Costa Verde on nimensä mukaisesti vehreän vihreä, ja tunnetaan villistä luonnosta ja Sardinian koskemattomimmista rantsuista. Keskikesällä tänne varmaan löytää se satunnainen turisti, mutta toukokuussa Piscinasin ja Scivun rantsuilla ei ollut ristinsielua. Voimakkaat mistraalituulet ovat muodostaneet tänne Euroopan korkeimmat hiekkadyynit, jotka leviävät kolmen kilometrin säteelle.

Costa Verde, Sardinia

Costa Verde, Sardinia

Costa Verde, Sardinia

Bunkkasimme ensimmäistä kertaa italialaisessa agriturismossa, eli majoitusta tarjoavalla maatilalla. Costa Verdeltä olisi ollut haasteellista hotellia tai ravintolaa löytää.

Jos pyörii Italiassa muuallakin kuin suurkaupungissa, agriturismo on loistava ja edullinen vaihtoehto. Parhaimmillaan niissä pääsee tutustumaan aitoon italialaiseen maalaiselämään, syömään herkkuja samalta farmilta ja nauttimaan intiimistä tunnelmasta jopa satoja vuosia vanhalla maatilalla. Agriturismoa valitessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Kasvanut suosio tarkoittaa sitä, että jotkut niistä eivät ole muuta kuin varta vasten turisteja varten rakennettuja maatilaksi naamioituja hotelleja.

Costa Verde, Sardinia

käärme

Costa Verden hiekkadyynejä

Rocce Bianchen agriturismo ei ollut huono valinta. Illalla kaikki vieraat kerääntyivät yhdessä pitkän pöydän ääreen. Istuimme jäykkänä 12 saksalaisturistin ympäröimänä. Illallinen oli taivaallinen, ja kiitos siihen sisältyvän ehtymättömän viinikarahvin, alkukankeuksien jälkeen läppäkin lensi. Juttu taisi luistaa saksaksikin loppuillasta, vaikka en sitä ole opiskellut saati puhunut kymmeneen vuoteen…

Costa Verden rantaa, Sardinia

Costa Verde, Sardinia

Costa Verde on niille, jotka nauttivat rauhasta, hiljaisuudesta ja villistä luonnosta. Agriturismo oli mukava kokemus, ja niissä olisi matkalla voinut yöpyä enemmänkin. Meidän oli aika hypätä taas leluautoomme, sillä etelärannikolla odotti lisää autioita rantoja sekä poreammeella varustettu hotelli!