Löytyvätkö Sardiniasta Euroopan parhaat rannat?

Italian saariparatiisin Sardinian rannat on mainittu usein jopa maailman parhaimpien joukossa. Sardinian rannat on mainittu usein jopa maailman parhaimpien joukossa. Siitä en tiedä, mutta uskallan väittää, että Euroopan parhaimpiin Sardinian näyttävät rannat voivat kuuluakin. Kivoja rantoja Euroopassa toki riittää, mutta yleensä niistä löytyy tungosta samassa suhteessa. Näin ei ole asian laita Sardiniassa, ainakaan jos valitsee oikean ajankohdan.

euroopan parhaat rannat

sardinia blogi

Autoloma Sardiniassa

Palataan ajassa taaksepäin. Muutama vuosi takaperin vietimme Sardiniassa yhdeksän päivän autoloman, ja olimme kuin puulla päähän lyötyjä saaren kauneudesta.

Italian rannoista tulee ainakin itselleni ensimmäisenä mieleen aurinkovarjojen rivistöt, karvaiset speedosankarit ja rannat, joilla ei näe edes hiekkaa ihmistungoksen läpi. Sardinian rannat eivät voisi kauempana olla tyypillisestä italialaisesta rannasta.

Hiekka on häikäisevän valkoista ja vesi kimmeltää turkoosina. Näitä rantoja suhteellisen pieneen Sardiniaan mahtuu satoja.

Mikä parasta, rannat ammottivat tyhjyyttään ja suorastaan huusivat painamaan jalanjälkiä hiekkaan. Täällä ei tarvinnut aurinkotuolista tai omasta hiekkapläntistä tapella.

Olimme matkassa toukokuussa, joten keskikesällä ja erityisesti elokuussa italialaisten lomien aikaan meininki voi olla hiukan toinen. Uskon kuitenkin, että hiljaisia rantoja löytyy keskikesälläkin, jos ei ihan autioita.

sardinia

Sardinian kohokohdat

Etelärannikolla ajellessa ihailimme pitkää autiota rantaa toisensa jälkeen. Chian viisi rantaa taisivat olla näkemistämme rannoista ruuhkaisimpia, ja näilläkin rannoilla oli vain kourallinen tai pari ihmistä.

Villasimiuksen rantakylässä saimme ihailla myös vaaleanpunaisia flamingoja.

Itärannikolla Oroseinlahdessa veneilimme Cala Gononesta upeille jylhien kallioiden, luolien ja vehreän metsän reunustamille poukamille. Salaisuus alue ei varsinaisesti enää ole, mutta omaa pikku poukamaa ei ole vaikea löytää. Cala Lunan (pääkuvassa) täytyy olla Euroopan kuvauksellisimpia rantoja.

Länsirannikolta löytyvät Sardinia koskemattomimmat rannat. Spiaggia di Piscinasin ja Spiaggia di Scivun luonnontilaisia hiekkarantoja reunustavat hiekkadyynit. Alue on paitsi hiekkadyynejä myös vihreää luontoa, epäilemättä siitä nimi Costa Verde.

En olisi uskonut, että Euroopasta näin kauniita rantoja löytyykään. Ei ihme, että Sardiniaa kutsutaan Välimeren Karibiaksi.

Sardinia ei myöskään ole pelkästään rantojen rakastajille, vaan täältä löytyy upeaa vuoristoa kiipeilyyn, pyöräilyyn ja vaellukseen sekä myös Euroopan syvimmäksi väitetty kanjoni. Road tripillä Sardiniassa maisemat vaihtuvat jatkuvasti ja tylsää ei tule!

Tässä vielä tunnelmia aika tarkkaan neljän vuoden takaa, mainitsinko jo, että meillä oli aika mukavaa?

Lue myös: Road trip Sardiniassa

Erilainen Sardinia – Kokemuksia ja matkavinkkejä

Missä muualla Euroopassa olette bonganneet upeita paratiisirantoja, joita ei ole ryysiksellä pilattu?