Sunshine Coast – Australian Aurinkorannikon kohokohdat

Australian Sunshine Coast hurmaa erityisesti loputtomilla rannoillaan. Aurinko paistaa 300 päivää vuodessa, joten D-vitamiinin puutteesta täällä tuskin kärsitään. Lyhyt tunnin, parin ajomatka tekee Sunshine Coastista suositun viikonloppukohteen Brisbanen asukkaille.

Australian Sunshine Coast alkaa noin 100 kilometriä pohjoiseen Brisbanesta ja jatkuu aina Rainbow Beachin lomakylään asti. Australian Aurinkorannikolla riittää rantaviivaa, mutta Sunshine Coast on myös aika täyteen rakennettua aluetta. Meidän suosikkiamme Queenslandissä siitä ei tullut vieläkään, mutta sen rennosta varvassandaalielämäntyylistä olen vähän kateellinen. Tässä meidän valitut vinkit Sunshine Coastille:

1. Kajakoi ja patikoi Noosassa

Noosa on Sunshine Coastin helmi ja rannikon lomakylistä kuuluisin. Tyylikäs mutta rento lomakylä tarjoaa paitsi upeita pitkiä rantoja ja hyviä surffiaaltoja, myös kaunista luontoa. Parasta Noosassa on sen upea luonto. Läpi Noosan kansallispuiston kulkee upea vaellusreitti, jonka varrella voi nauttia autioista rannoista sekä bongata koaloita luonnossa. Noosan tyynet vedet ovat myös mahtava paikka kajakkiretkelle.

Lue myös: Noosa – Sunshine Coastin timantti

Sunshine Coast

2. Ui vesiputouksen alla

Sunshine Coast ei ole pelkkää rantaviivaa. Rannikolta kannattaa myös poistua tutkimaan sisämaan aarteita. Paitsi vehreää luontoa, Sunshine Coastin kansallispuistoista löytyy ripoteltuna lukuisia kauniita vesiputouksia kuten Serenity Falls.

Sunshine Coast | Australian aurinkorannikko

3. Kirmaa pitkin Rainbow Beachin hiekkadyynejä

Vaikka sitä ei aina lasketa osaksi Sunshine Coastia, unelias lomakylä Rainbow Beach on pysähdyksen arvoinen paikka. Rainbow Beach on saanut nimensä hiekan sävyistä, joita väitetään olevan 74 erilaista. Hiekkadyyneiltä avautuvat upeat näkymät horisonttiin. Rainbow Beach toimii myös Hervey Bayn lisäksi toisena porttina Fraser Islandin hiekkasaarelle.

Rainbow Beach, Australia

4. Patikoi Glasshouse Mountainsin kansallispuistossa

Yksi upeimmista Sunshine Coastin sisämaan kansallispuistoista on vulkaaninen Glasshouse Mountains. Glasshouse Mountainsin erikoisia, lähes mystisiä maisemia kannattaa ihailla niin näköalapaikoilta kuin patikointipoluiltakin.

Glasshouse Mountains, Sunshine Coast

5. Näe delfiinejä läheltä luonnossa Tin Can Bayssä.

Delfiinien näkeminen luonnossa lähes kosketusetäisyydeltä on unohtumaton kokemus. Sunshine Coastin Tin Can Bayssä ihanat delfiinit tulevat lähes joka aamu morjestamaan ihmisiä rantaan.

Tin Can Bayn delfiinit

6. Ruoki kenguruita Australia Zoossa

Jos et karsasta eläintarhoja, krokotiilimies Steve Irwinin Australia Zoo on eläintarhojen eliittiä, ja Australian kuuluisin. Australia Zoo sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Brisbanesta.

Australia Zoo | Sunshine Coast

7. Surffaa tai rentoudu Sunshine Coastin rannoilla

Sunshine Coastin suosituimpiin rantoihin kuuluvat esimerkiksi Mooloolaba ja Maroochydore. Me tykästyimme ehkä hiukan rauhallisempaan Caloundraan. Kings Beachin ja Shelly Beachin päästä löytyy myös hauskoja luonnon uima-altaita (rock pools).

Sunshine Coast | rannat

Vaikka Sunshine Coastista meidän suosikkiamme Australiassa tullut, elämäntyyli Sunshine Coastilla kuitenkin kieltämättä viehättää, varsinkin näin hektiseen kaupunkielämään kyllästynyttä.

Eikä aluetta turhaan Sunshine Coastiksi kutsuta – Sunshine Coast on tyypillistä australialaista rantaelämää parhaimmillaan – ikuista aurinkoa, loputtoman pitkiä rantoja, surffareita ja sisämaan vehrää luontoa.

Sunshine Coastin lomaan kannattaa myös yhdistää läheinen Brisbane.

Lue lisää: Ikuisen kesän Brisbane
KOHDEOPAS: AUSTRALIA