Viimeisiä kesäpäiviä Melbournen Brighton Beachillä

Syksy tuli tänä vuonna Melbourneen liian pian. Aikaisempina vuosina samoihin aikoihin olen toivottanut tervetulleeksi ja jopa odottanut syksyn tunnelmaa. Aamulenkkejä raikkaan viileässä säässä, talvisia ruokia kuten kurpitsaa ja keittoja, ja käpertymistä kylmässä sadesäässä peiton alle kuuman teekupillisen ääreen.

Brighton Beach

En tänä vuonna. Tänä vuonna en ole valmis päästämään irti kesästä. Kesäpäivät ovat tuntuneet katoavan kuin hiekka sormien välistä samalla kun epätoivoisesti yritän roikkua niissä kiinni.

Tänä kesänä kuumuus ei kyllästyttänyt, sillä saimme viimeinkin kotiin ilmastoinnin. Hallelujaa! Tänä vuonna ei ole kieriskelty tuskanhiessä kuumia kesäöitä.

Brighton Beach Melbourne

Yritimme siis vapaa-ajan rajoissa ottaa kaiken irti Melbournen viimeisistä kesäpäivistä. Yhden niistä vietimme kuvauksellisista rantakopeistaan tunnetulla Brightonin rannalla.

Brighton on yksi lempparirantakohteitani Mellussa. Vaikka rannalle on matkaa vain kymmenisen kilsaa keskustasta, matkaan uppoaa 40 minuuttia. Siksi kovin usein täällä ei tule käytyä. Osa kuvista onkin otettu vuoden takaiselta reissulla.

Parkkipaikalle kurvatessa hämmästelimme, minkälainen nähtävyys Brightonin 82 ikonisesta rivissä seisovasta rantamökistä on tullut. Bussilastillisia turisteja saapuu ihmettelemään niitä päivittäin. Kuvatuimpien mökkien edessä seisoi ihmisiä jonossa kamerat valmiudessa. Näin ei ollut vielä kahdeksan vuotta sitten.

Me levitimme rantapyyhkeen kauas turisteista. Brightonissa riittää kultaista rantaviivaa kuutisen kilometriä, joten täällä saa nauttia rannasta rauhassa, ainakin näin loppukesästä. Samalla rannalla oli vain kourallinen ihmisiä. 25 astetta taitaa olla monille ausseille liian viileä keli rantapäivälle.

Lämpimän, aivan kirkkaan veden kevyessä aallokossa oli helppo lillua.

Brightonin rantaviivaa pitkin ajellessa huokailin ihastuksesta toinen toistaan upeampien talojen rivistölle. Harmi, ettei tällainen irtoa ihan pikkurahalla.

Brighton hurmaa myös auringonlaskuillaan.

Katsotaan miten pitkälle tankattua aurinkoenergiaa riittää. Päivät alkavat uhkaavasti viilenemään, eikä lomareissuista ole tietoakaan!

Lue myös: MATKAOPAS: MELBOURNE