The Pinnacles – Aavemaisella aavikolla

Yksi Länsi-Australian kuvatuimpia kohteita lienevät Nambungin kansallispuiston aavemaiset maisemat. Kansallispuisto sijaitsee Western Australian pääkaupungista Perthistä 250 kilsaa pohjoiseen, ja sen vetonaula on The Pinnacles -aavikko, eli autiomaasta nousevat kalkkikivipylväät, joiden korkeus vaihtelee kymmenistä senttimetreistä jopa viiteen metriin.

Jos Länsi-Australian maisemat olivat tähän asti kummastuttaneet, niin täällä niitä vasta monttu auki saakin ihmetellä!

pinnacles western australia

pinnacles western australia

Aurinko porotti, ja kärpäsiä tunki jokaiseen ruumiinaukkoon. Se on kuulkaa hieno tunne, kun joka kerta, kun avaa suunsa, pari kärpästä lentää kurkkuun. Parilla dollarilla ostettu kärpäsverkko ei juuri tilannetta helpottanut. Ärsytystaso korkea.

DSC_5381 (536x800)

nambung national park

Muutama vuosisata sitten löytöretkeilijät olettivat, että kyseessä on muinaisen kaupungin rauniot. Nykyään pylväiden syntytapa tiedetään paremmin. Simpukoista muodostuneet kalkkikivipylväät jäivät jäljelle, kun kymmeniä tuhansia vuosia sitten meri vetäytyi, ja tuuli puhalsi hiekan ympäriltä paljastaen pylväät. Miksi niitä on muodostunut juuri tänne, se on edelleen mysteeri.

DSC_5399 (800x536)

the pinnacles lähellä perthiä

Auringonnousun ja -laskun aikaan aavikolla on aavemainen tunnelma oranssien pylväiden muodostaessa varjoja hiekkaan. Aboriginaalien huhutaan välttelevän mestaa, sillä he uskovat pylväiden olevan fossiileja henkimaailmasta.

the pinnacles, länsi-australia

the pinnacles, länsi-australia

Pinaakkelit ovat yksi Australian ihmeistä, joita Western Australian matkaajien ei kannata missata! Päivä päättyi näihin tunnelmiin leirintäalueella:

DSC_5403 (800x578)

Cheers!