Perthin läheltä löytyy useampia näkemisen arvoinen kansallispuistoja. Mikä olisi parempi tapa viettää kuuma kesäpäivä kuin hyppäämällä vesiputouksen äärelle viilentymään? Serpentinen kansallispuisto sijaitsee 55 kilsaa Perthistä kaakkoon. Tämä on perthiläisille suosittu paikka paeta kaupungin hullunmyllyä. Vihreätä metsää, kenguruja ja vesiputous.

Serpentine National Park

Vesiputouksella uimassa Perthissä

Serpentine National Park on mahtava paikka piknikille viikonloppuna. Alueella pyöri vajaa tusina ystävällistä, lähestulkoon kesyä kengurua, jotka olivat todella kiinnostuneita eväistämme. Äitikengu ei ollut moksiskaan, kun rapsuttelin sen pientä vauva-Joeyta. Älkää ihmiset ruokkiko kenguja, se mm. lyhentää niiden elinikää. Turistit kun tyypillisesti innoissaan ahtavat näille kaikkea pihvistä pullaan.

kenguru Serpentinen kansallispuistossa

Kenguruita Perthissä

Toinen paikka lähellä Perthiä, missä voi tavata kenguruita luonnossa on Yanchepin kansallispuisto, 42 kilsaa Perthistä pohjoiseen. Yanchep on myös mahtava paikka piknikille. Kengujen lisäksi täällä näkee koaloita niiden luonnollisessa elinympäristössä. Me teimme matkan varrella vain nopean visiitin, mutta päivämatkalla Perthistä ehtii tutustumaan myös alueen kalkkikiviluoliin.

Koala Perthissä

Perthissä olisi ollut mukava viettää kauemminkin aikaa, mutta moottoritie on kuuma, Australia valtava ja aikaa rajallisesti.