Kun kerran Australiassa ollaan, uudenvuoden vietto maailman uudenvuoden juhlinnan pääkaupungissa, Harbour Bridgen ilotulituksista kuuluisassa Sydneyssä oli koettava.

Uudenvuoden reissu Sydneyhin oli viime tipassa suunniteltu, joten hotellien suhteen ei ollut valinnanvaraa. Pulitimme huoneesta Darling Harbourin kupeessa parisataa enemmän kuin mitä se normaalisti maksaisi. Uudenvuoden aatoksi emme onnistuneet saamaan huonetta, ihan kaikki oli joko buukattu, tai hinta tuhansissa. Päätimme bunkata autossa, koska viinipäissäänhän sitä nukkuu missä vaan, eikös?

Jos siis suunnittelet matkustavasi uudeksi vuodeksi Sydneyyn, järkkää reissu mahdollisimman ajoissa. Hotellien hinnat nousevat aivan uusiin sfääreihin!

Uusivuosi Sydneyssä

Lähdimme ajelemaan Melbournesta kohti Sydneytä pari päivää ennen uudenvuoden aattoa aikaisin aamulla. Ajomatka oli pitkä ja perseen puuduttava.

Uusi vuosi Sydneyssä

Säät suosivat reissua Sydneyyhin. Ekana päivänä pyörimme kaupungilla, Darling Harbourissa ja Circular Quayn satamassa, jossa siis sijaitsevat Sydneyn kuuluisat Harbour Bridge ja Oopperatalo.

Melbourne saattaa olla maailman paras kaupunki elää, mutta Sydneyn satama pieksee Melbournen 6-0. Varmasti yksi kauneimmista satamista maailmassa.

Uusivuosi Sydneyssä

Sydneyn Harbour Bridgen ilotulituksia saapuu kaupunkiin joka vuosi ihailemaan huimat puolitoista miljoonaa ihmistä.

Ympäri kaupunkia jengi kerääntyy alueille, joista on hyvät näkymät sillalle. Useimmat näistä ovat valvottuja alueita, joissa on omat alkoholit kielletty, ja vain rajallinen määrä ihmisiä päästetään sisälle. Suomalaisilla juomatottumuksilla varustettuna halusimme paikan, johon voimme viedä oman viinitonkan. Lähin löytyi läheisen pienen kukkulan laelta Observatory Hilliltä.

Vanha kunnon viiden litran viinitonkka ja paljon pikniksafkaa mukana saavuimme kukkulan laelle puolelta päivin, ja meno oli jo täydessä vauhdissa. Kyllä vain, bileet starttaavat täällä jo aamuselta! Yllä kuva aikaisesta iltapäivästä.

Helppo kuvitella, mitä se meininki sitten alkoi olemaan alkuillasta. Porukkaa oli niin paljon, että jengi istui toistensa päällä. Yritä siinä sitten liikahtaa johonkin. Sitä goonia kun kuitenkin kiskoo, niin ennemmin tai myöhemmin on pakko lähteä etsimään vessaa. Kymmenille tuhansille ihmisille oli varattu 12 bajamajaa! Eli se nyt oli ihan turha toivo. Seurauksena ihmisiä näkyi kuseksimassa siellä täällä, hurmaava näky.

Myöhään illalla aloin jo olla huolissani kuoliaaksi tallautumisesta. Tämän ihmismäärän keskellä oli väistämätöntä, että vahinkoja alkaa sattua. Siinä vaiheessa, kun joku känninen idiootti potkaisi minua vahingossa päähän sitä edes huomaamatta, olin valmis lähtemään.

Mutta olihan ne ilotulitukset huikeat, eihän siitä mihinkään pääse! Tulitukset paukkuivat iltayhdeksältä ja puoleltaöin. Niiden välissä satamassa lipui komeasti valaistettuja paatteja.

Silti, eivät ne ilotulitukset niin hyvä show ole, että sitä varten kannattaa lähteä Observatory Hillille potkittavaksi. Kun tulitukset oli nähty, oli aika iso kiire päästä helvettiin sieltä. Kävelimme Darling Harbouriin, mutta emme päässeet sisälle yhteenkään yökerhoon, koska flipflopit ja shortsit. Sydneyssä on pahamaineisen vaikea päästä yökerhoihin sisälle. Tatti otsassa lähdimme suosiolla koisimaan.

Tänä vuonna Sydneyssä uuden vuoden juhlinnan teema oli Awaken the Spirit. Aboriginaalit uskovat, että mieli/sielu/henki, miten sen nyt tahtookaan kääntää, tulee herättää henkiin joka vuosi, vavahduttaa henki maassa, vedessä, taivaassa ja meissä itsessämme.

Uusivuosi Sydneyssä

Viimeinen päivä Sydneyssä vietettiin turrehommissa. Bondi Beach ja vähemmän kuuluisa Manly oli tietenkin nähtävä. Onhan se myönnettävä, että rantojen suhteen Sydney pieksee Melbournen. Mutta siihen se sitten jääkin!

Uusivuosi Sydneyssä päättyi siis kevyeen ketutukseen, mutta sainpahan ruksattua pois sankolistalta.

Uudenvuodenaaton hulluutta lukuunottamatta Sydney kuitenkin ihastutti. Aika loppui kesken, mutta onneksi Sydney on niin lähellä (Aussilan mittakaavassa), että tänne voi tulla milloin vaan takaisin!