Vatikaanin salaisuuksia

Rooman matkaan kannattaa yhdistää vierailu Vatikaaniin. Vatikaanin museoista löytyy kiehtovaa nähtävää, vaikka museot eivät normaalisti kiinnostaisikaan. Meitä kiinnostivatkin itse kohdetta enemmän siihen liittyvät salaliittoteoriat.

Vatikaaniin pääsee Roomasta melko vaivattomasti. Se sijaitsee vain muutaman metrostopin päässä Rooman pääasema Terministä. Me selvisimme Vatikaanin reissusta puolessa päivässä.

Maailman kärsimättömin ihminen oli henkisesti valmistautunut melkoisiin jonoihin, mutta jonottaminen Vatikaanien muurien sisälle turvatarkastuksineen kävi hämmästyttävän kivuttomasti.

DSC_0838 (800x532)

Vatikaanin nähtävyydet

Miljoonat turistit virtaavat Vatikaaniin vuosittain ihailemaan mittaamattoman arvokasta taideaarrekokoelmaa. Kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat Sikstuksen kappeli, josta löytyvät esimerkiksi Michelangelon Aatamin luominen sekä Viimeinen tuomio, sekä maailman suurin kirkko Pietarinkirkko.

Me kävelimme Vatikaanin museot kahdessa ja puolessa tunnissa läpi, eikä sitä kyllä paljon nopeammin tehdä. Suosittelen taas opastettua kierrosta tai kuulokkeita, niin reissusta saa enemmän irti. Itseäni ei jeesustelut niin kiinnostaneet, mutta löytyy täältä myös muuta jännää kuten muumioita.

DSC_0833 (401x800)

Pietarin marttyyrikuoleman paikalle rakennettu valtava yli 130 metriä korkea Pietarinkirkko on vaikuttava ilmestys. Ulkopuolella siveydenvartijat vaanivat turistien paljaita olkapäitä ja polvia.

DSC_0869 (800x532)

DSC_0884 (800x532)

Vatikaanin ulkopuolella näimme hassuissa puvuissa kekkuloivia sveitsiläiskaartilaisia pysäyttämässä autoja. Seuraa nolo tunnustus! Luulin, että he olivat rahaa kinuavia katuesiintyjiä, ennen kuin siippa vierestä sivisti, että kyseessä on paavin turvallisuudesta huolehtiva sotilaskaarti.

Kaarti on perustettu 1500-luvulla, ja vielä tänäkin päivänä sotilaaksi pääsemiseksi on kovat kriteerit. Näillä tyypeillä näytti kyllä itselläänkin olevan vaikeuksia pitää pokka pellenpuku päällä.

DSC_0893 (532x800)

Vatikaani ja salaliittoteoriat

Vatikaania pidetään kristinuskon napana. Mutta skandaalien ja huhumyllyjen ympäröivässä Vatikaanissa, jonka perustaminenkin perustuu väärennettyihin dokumentteihin, haisee salaliitto. Salaliittoteorioita löytyykin laidasta laitaan. Niiden mukaan esimerkiksi Vatikaanin perustaminen liittyy hallusinogeeniseen kasviin nimeltä vatika, josta tehtiin siihen aikaan viiniä, ja uusin paavi erosi transvestiittiorgioiden seurauksena.

Tässä vain muutama Vatikaaniin liittyvistä villeistä huhuista ja salaliittoteorioista, enjoy!

DSC01554 (800x597)

Jesuiitat hallitsevat maailmaa?

Golfkentän kokoinen ja vain 400 paikallista kansalaista asuttava Vatikaani voi olla pieni, mutta sen lonkerot ulottuvat ympäri maailmaa eri organisaatioissa, veljeskunnissa ja salaseuroissa. Näihin kuuluvat esimerkiksi Maltan ritarikunta, Opus Dei, Pyhän haudan ritarikunta, Kolumbuksen ritarit ja suurimpana ja mahtavimpana jesuiittojen sääntökunta.

Väitetään, että kulissien takana paavia ja koko maailmaa hallitsevat jesuiitat. Uusin paavi on jesuiitta. Jesuiitoilla tuntuu olevan yhteyksiä niin Obaman hallintoon, EU:n johtohahmoihin, kommunismiin, natseihin, Australian liberaalipuolueeseen kuin myös perussuomalaisiin.

DSC_0825 (800x587)

Heitetään bensaa liekkeihin. Karl Marx, Fidel Castro ja Stalin ovat jesuiittojen kouluttamia. Hitlerin Mein Kampfin kirjoitti jesuiittapappi, ja Himmler ihannoi jesuiittoja. Tuhansia natseja pääsi pakenemaan Euroopasta Vatikaanin passeilla, eikä Hitler muuten oikeasti tappanut itseään bunkkerissa Saksassa…

DSC01532 (800x594)

Mitä Vatikaanissa salaillaan?

Vatikaanin väitetään hallitsevan suurinta osaa maailman poliitikoista ja varallisuudesta. Kaikki tietävät, että Vatikaani on sotkeutunut lasten hyväksikäyttöskandaaliin, mutta se on kytketty myös sotiin, rahanpesuun ja pankkiskandaaleihin.

Vatikaanin kätköissä piilotellaan salaisia, Raamatun kanssa ristiriidassa olevia evankeliumeja ja totuutta Jeesuksesta. Toiset väittävät, että Vatikaani valmistautuu ottamaan vastaan jumalallisen avaruusolennon ulkoavaruudesta. Entä kuinka suuri osa Vatikaanin aarteista on hankittu rehellisin keinoin…?

Salaliittoteorioihin tutustuessa “kaikki tiet vievät Roomaan” saa ihan uuden merkityksen.

DSC_0853 (532x800)

Vatikaani pursuaa pakanallisia symboleita

Dan Brownia lukeneet muistavat, että Vatikaanista löytyy epäilyttävän paljon pakanallisia symboleita, kuten keskellä Pietarinaukiota seisova egyptiläinen obeliski. Taideaarteista viis, alla on meikäläisen Vatikaanin kohokohta, toinen hyvin keskeisellä paikalla kököttävä pakanallinen symboli. Tähän liittyy suosikkisalaliittoteoriani. Niin, se on käpy. Neljä metriä korkea käpy, joka seisoo keskellä Vatikaania.

Vatikaanin suurin patsas ei siis ole Jeesus tai Neitsyt Maria, vaan käpy.

DSC_0822 (544x800)

Käpy esiintyy useimmissa maailman uskonnoissa. Usein sen on sanottu symboloivan ihmisen käpyrauhasta. Aivojen geometrisessä keskuksessa sijaitsevaa kävyn muotoista käpyrauhasta on sanottu ihmisen sielun asuinsijaksi ja kolmanneksi silmäksi. Käpyrauhanen on symboloinut valaistumista. Myös patsaan riikinkukoilla on monia symbolisia merkityksiä, kuten paratiisin portinvartijat, kuolemattomuus ja kirkon kaikennäkevä silmä.

Käpyrauhasen fysiologinen toiminta on pitkään ollut mysteeri, eikä sitä vieläkään ymmärretä täysin. Sen tiedetään mm. säätelevän ihmisen vuorokausirytmiä, ja sen yhteyttä uniin, tietoisuuteen ja rajakokemuksiin tutkitaan. Päivän kysymys siis kuuluu: Miksi pakanallinen jättimäinen käpy seisoo keskellä katolisen kirkon sydäntä? Onko katolisella kirkolla ja vanhoilla mystisillä uskomuksilla kenties sittenkin enemmänkin yhteistä?

Tässä vaiheessa jo niin moni pyörittelee silmiään, että palataan itse aiheeseen, kun tarkoitus on kerran pitää matkablogia. Enkä edes mainitse käpyrauhasen kalkkeutumiseen liittyvää salaliittoa…

Loppukevennyksenä Vatikaanin paras tuliainen; kuuma pappikalenteri (yllä). Roomaa ei rakennettu päivässä, eikä sitä nähdä vain neljässä päivässä. Toivotaan, että Trevin suihkulähde pitää lupauksensa, ja palaamme tänne vielä takaisin. Nyt alkoi rauniot, palazzot sun muut piazzat riittää, ja oli aika hypätä koneeseen kohti paratiisirantoja. Palataan astialle drinksu kourassa hiekkarannalta Sardiniasta!