Yö rannalla kenguruiden keskellä

Yksi parhaista asioista Australian road tripeillä on suoraan rannalla yöpyminen ja aaltojen loiskeeseen nukahtaminen. Kaiken kruunaa kuitenkin se, jos seurana on kymmeniä kenguruita!

Kaakkoisrannikolla Melbournesta Sydneyhin road trippaillessa kenguruita näkyi aina silloin tällöin, etenkin kansallispuistoissa ja leirintäalueilla.

Joskus joku meinasi hypätä auton alle. Pahin painajaiseni on ajaa kengurun yli, toivokaamme, ettei sitä koskaan tapahdu!

vallabi leirintäalueella

kenguru rannalla

kenguruita ylittämässä tietä

kenguruita leirintäalueella

Valitsimme Potato Pointin leirintäalueen puhtaasti hauskan nimen perusteella. Narooman ja Batemans Bayn välissä sijaitsevasta Potato Pointista tuli yksi reissun kohokohdista.

Saavuimme rannalla sijaitsevalle leirintäalueelle auringon laskiessa. Ruohoa alueella laiduntavien kenguruiden määrä oli hämmentävä. Niitä oli kaikkialla, pieniä vallabeja ja suuria kenguruita siellä täällä ilta-aterioimassa nurmikolla. Eivätkä ne näyttäneet olevan ihmisistä moksiskaan.

Päinvastoin, uteliaat karvaiset kaverit jopa lähestyivät meitä. Pelottomina ne tulivat nuuhkimaan muukalaisia. Yksi olisi hypännyt mukaan autoomme, ja toinen kärkkyi illallista.

kenguruita leirintäalueella

vallabi

vallabi

vallabi

vallabi

On selvää, että kengurut ovat näin kesyjä turistien ruokkimisen seurauksena. On tietenkin ihanaa päästä näin lähelle näitä lutuisia otuksia, mutta täytyy muistaa, että niiden ruokkiminen on kenguruille vahingollista. Ruoantähteetkin on syytä pistää visusti kengujen ulottumattomiin.

utelias kenguru leirintäalueella

kenguru rannalla

kenguruja

kenguru rannalla

Kengurut eivät päässeet osille ateriastamme, mutta isonauraja (engl. kookaburra) pääsi. Isonaurajan nimi tulee epäilemättä sen räkättävästä naurusta. Isonauraja on suloinen lintu, mutta todellisuudessa häijy pahamaineisen taitava ruoan sieppaaja. Ja ne rakastavat pihviä.

Siinä sitä nautittiin illallista bisse kourassa meren rannalla, kun kuin salama kirkkaalta taivaalta isonauraja syöksyi ja nappasi pihvin suoraan Rohanin sylistä lautaselta. Loppuilta kuunneltiin linnun ivallista räkätystä.

isonauraja eli kookaburra puussa

Potato Pointin pitkä rantakin oli aika mieletön, vai mitä? Ei välttämättä uimiseen, mutta laudan päällehän tuolla olisi mielellään hypännyt.

potato pointin hiekkaranta

autio hiekkaranta australian road tripillä

autio hiekkaranta australian road tripillä

Aamulla herättyämme ystävälliset kengurut liittyivät vielä seuraamme aamutouhuihin. Tännekin palataan vielä joskus, se on varma!

Lue mielenkiintoisia kengurufaktoja ja ohjeet mitä tehdä, jos törmäät kenguruun täältä.