Australian itärannikon vähemmän tunnetut helmet

Australian itärannikko (kuten koko rannikko) on täynnä tyhjää rantaviivaa. Melkein missä tahansa voi suunnata kohti merta ja löytää oman aution rannan. Tässä vinkkejä Australian itärannikolle, mitä nähdä jos ne tunnetuimmat kohteet on jo nähty, tai jos haluaa poiketa siltä tallatuimmalta polulta.

Useimmat reppureissaajat skippaavat nämä rantakylät kiireessä ruksia kuuluisampia turistikohteita bucket listalta, ja se on harmi. Tässä muutama vinkki ihanista ranta- ja muista kohteista, jotka eivät saa sitä hypetystä osakseen, minkä ansaitsisivat.

Jervis Baystä, New South Walesin etelärannikolta sanotaan löytyvän Australian valkoisin hiekka. Kirkasta vettä, kauniita rantoja, unohtamatta delfiineitä, kenguruita ja muita elikoita!

Port Macquarien kaupungissa yövyimme campervanissa suoraan rannalla parkkipaikalla. Heräsimme aamulla yhteen upeimmista auringonnousuista, mitä olen koskaan nähnyt. (Sitten toisaalta en kyllä tähän mennessä ollut varmaan kovin montaa nähnyt, mitä nyt joskus aamuyöllä kotiin baarista raahautuessa.) Kävimme täällä juoksulenkillä pitkin tyhjiä pitkiä hiekkarantoja, ja muistan miettineeni, että täällä olisi mahtavaa asua.

IMG_2569 (700x525)

IMG_2565 (700x525)

Jos olet autolla ja pieni kiertotie ei haittaa, poikkea matkalla Pub With No Beer -pubiin lounaalle. Nimestään huolimatta täältä saa kylmää kaljaa!

CIMG1259 (700x510)

Coffs Harbour on pieni kaupunki puolivälissä Sydneytä ja Brisbanea. Monet tuntevat sen kaupungin kuuluisasta isosta banaanista. Coffs Harbourista löytyy ihania hiljaisia rantoja ja hyviä surffiaaltoja. Meikäläisellä on rakkaita muistoja tästä kylästä ja viinipäisestä tanssimisesta rannalla komeiden italiaanojen kanssa, huutaen “I have the best life ever!” Aaah, oi niitä reppureissaaja-aikoja.

IMG_2568 (700x544)

Paljon pohjoisempana Queenslandin puolella, Fraser Islandin ja Whitsundays -saariston välissä itärannikolla sijaitsee uneliaat Agnes Waterin ja 1770 kaksoskylät. 1770 taitaa olla maailman ainoa kaupunki, jonka nimi on numero! Täältä löytyy autioita luonnontilaisia rantoja ja kauniita luonnonpuistoja. Kylä on pysynyt lähes samanlaisena kuin vuonna 1770 Captain Cookin tänne saapuessa.

IMG_2940 (700x517) (2)

IMG_2943 (700x509)

Me tulimme tänne kuitenkin surffaamaan! Agnes Waterista löytyvät Queenslandin pohjoisimmat surffiaallot. Olen käynyt surffitunneilla Phillip Islandilla, Surfers Paradisessa ja Byron Bayssä, mutta tämä vei helposti voiton! Ja kolme tuntia maksoi vaivaiset 17 aussidollaria eli vähän yli kympin euroina! Opin lisää surffauksesta, ja opin myös miksi on hyvä olla shortsit jalassa kun lähtee surffaamaan.

P1030722 (532x700)

P1030747 (557x700)

Juuri ennen jokaisen reppureissaajan must-stoppia, Whitsundaysien lähtösatamaa Airlie Beachiä sisämaasta löytyy Eungellan kansallispuisto. Mielettömien maisemien lisäksi tämä on yksi harvoista mestoista Australiassa, jossa vesinokkaeläimiä näkee luonnossa!

DSC_0205 (604x700)

IMG_2969 (700x525)

Niin paljon on vielä näkemättä, varsinkin New South Walesin puolella. Mutta jos suunnittelet itärannikon reissua, pistä nämä korvan taakse. Varaa reissuun aikaa mahdollisimman paljon aikaa, sillä se on ihan varmaa, että sitä ei koskaan ole tarpeeksi.

Mitkä ovat teidän vinkit Australian itärannikolle?