Burmalaisella viinitilalla

Viininmaistelu ei tule ensimmäisenä mieleen kun mietitään aktiviteetteja Myanmarissa. Näitä viinisieppoja ei tarvinnut sen kummemmin houkutella, kun kuulimme, että yksi Myanmarin Inle-järven suosituimmista turistikohteista on Red Mountain Estate -viinitila. Mutta voiko burmalainen viini oikeasti olla hyvää?

Trooppista Kaakkois-Aasiaa ei yleensä ajatella viininviljelyalueena. Tottahan se on, että viiniä ei täällä samalla tavalla ole tarjolla kuin meillä, ja se on usein hintava valinta. Mutta pikkuhiljaa Kaakkois-Aasia on alkanut nostaa päätään viininviljelyalueena, ja paikallisetkin alkavat päästä jumalten nektarin makuun.

Inle-järvellä kannattaa ottaa renkaat alle. Pyöräretki hiekkateillä on rento tapa tutustua alueeseen. Puolen tunnin pyöräretki viinitilalle menee kevyesti kun on viinilasin kuvat silmissä. Juuri ja juuri maltoimme janoltamme tehdä pienen koukkauksen viehättävän Maing Thaukin kylän kautta.

Puitteissa ei ole valittamista kukkulan rinteisiin pystytetyllä viinitilalla. Tilaa ympäröivät viiniköynnösten lisäksi värikkäät kukkaköynnökset, ja terassilta avautuvat näkymät auringonlaskuun Inle-järven ylle.

Kahdeksan viinin maistelu kustantaa kolmisen euroa. Eteen isketään infoläpyskä, ja sen jälkeen viineistä saa nauttia omassa rauhassa. Tämä on viininmaistelua minun makuuni. Sommelierin edessä maistelu on tuntunut joskus vaivaannuttavalta, kun en löydä viinistä pöyhkeitä tai kulmikkaita vivahteita, vaan kysyttäessä tyydyn toteamaan sen olevan ”ihan hyvää”.

Voiko burmalainen viini sitten olla hyvää? Ei kannata teilata ennen kuin kokeilee. Red Mountain -viinitilan taustalta löytyy australialaista ja ranskalaista osaamista ja Välimeren köynnöksiä, joten miksipä ei? En ole asiantuntija, sillä luokittelen itse viinin lähinnä hyväksi, juotavaksi tai pahaksi. Mutta yhtäkään ei tehnyt mieli kuppiin sylkeä!

Juustolautanen sen sijaan näytti hiukan viisivuotiaan kokoonpanemalta.

Viinitilalla olisi tarjoiltu myös illallista, mutta parempi valinta on lähellä sijaitseva Inle Heart View -luomuravintola.

Idyllisestä maalaisravintolasta on upeat näkymät auringonlaskuun. Olimme ainoat asiakkaat, mikä on joskus huono merkki, mutta ei täällä. Curryporsas suli suuhun, ja cocktailit ansaitsevat erityismaininnan. Aterian jälkeen omistajat tulivat vielä kiittämään visiitistä.

Paluumatka olisi mennyt sen verran tankojuoppoiluksi, että annoimme isännän tilata meille tuktukin takaisin kaupunkiin.

Inle-järvi oli suosikkikohteemme Myanmarin kierroksella, joten varaa ihmeessä tänne ylimääräinen päivä ja lähde viininmaisteluun!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-09-30T13:31:59+02:00huhtikuu 8, 2018|Myanmar|

11 Comments

 1. Jenni / Unelmatrippi huhtikuu 8, 2018 1:20 pm - Vastaa

  Olet ihan oikeassa, ei tulisi ensimmäisenä mieleen, että Burmassa voisi maistella viinejä, mutta mikä jottei! Kuulostaa siltä, että voivat olla ihan juotavia, kun taustalla kerran on australialaista ja ranskalaista osaamista. Tuo paikka näyttää tosi viehättävältä.

 2. Sirkka huhtikuu 8, 2018 1:31 pm - Vastaa

  Onpas siellä kauniita kukkivia viinitiloja. Sen vuoksi jo kannatta tutustua viinitilaan.

 3. Miraorvokki/Pöndekengissä huhtikuu 8, 2018 5:42 pm - Vastaa

  Siis wau, mitkä puitteet! Viinin mausta viis, maisemat on ainakin ihan sairaan upeat! 😀 Eipä muuten ollut hintava viininmaistelu, aika mielenkiintoinen juttu löytää tällainen mesta keskeltä Burmaa!

 4. Frida Ingrid - Ikimatkalla huhtikuu 8, 2018 10:01 pm - Vastaa

  Viininmaistajaiset on aina hyvä idea, oltiin sitten missä tahansa 😀 Ihanan näköistä on ja tunnelmalliset kuvat, kuten aina!

 5. Pia / Lyhyenä hetkenä huhtikuu 9, 2018 9:47 am - Vastaa

  Kieltämättä sommelierien ja viinintuottajien kertomukset saattavat olla puuduttavia ja joskus jopa latistaa tunnelman, kun vaan tahtoisi omaan tahtiin vertailla ja nauttia paitsi viinistä myös mielettömistä maisemista! Tuliko ilmi, mitä rypäleitä noilla leveyspiireillä kasvatetaan?

 6. Annemaria/Samppanjaa muovimukista huhtikuu 9, 2018 8:50 pm - Vastaa

  Viininviljelyä noilla leveysasteilla? Enpä olisi uskonut, ellen olisi saanut näin vahvaa todistusaineistoa. Vakkei viini nyt niin loistavaa olisikaan, ainakin hauska kurisioteetti. Nauratti toi tein juustolautanen. Hienosti aseteltu, täydet pisteet taiteellisesta vaikutelmasta 🙂

 7. Eveliina | Korkkarit rinkassa huhtikuu 10, 2018 11:58 pm - Vastaa

  Herätti hieman hilpeyttä tuo juustolautanen, melkoinen taidonnäyte… mutta muuten viinitilavierailu näyttää ihan mahtavalta kokemukselta tuollaisessa miljöössä! 🙂 Olen itsekin maistanut kerran vietnamilaista viiniä.. punaviini oli kuin laihaa mahukattia ja valkoviini oli ihan juotavaa, mutta erittäin vetistä. 😀

 8. Emilia Alexa huhtikuu 11, 2018 4:15 pm - Vastaa

  Aivan mielettömiä kuvia taas. Siis tuo tokavika, huhhuh <3

 9. Anna | TÄMÄ MATKA huhtikuu 14, 2018 12:14 pm - Vastaa

  Burmalainen viini kulostaa samanlaiselta vitsiltä, kuin thaimaalainen viini. Meille tarjoiltiin Phuketissa Hua Hinista olevia viinejä ja voi järkytys, minkälaista sontaa. Kuuluivat siis menun hintaan, mutta jossain vaiheessa totesimme, että ei tarvitse enää kaataa yhtään viiniä lisää.

  Gin tonic noissa maisemissa olisi sen sijaan varsin nautittava ajatus 🙂

 10. Anni huhtikuu 14, 2018 11:22 pm - Vastaa

  Upeat puitteet ainakin viininmaisteluun! Ja miksipä ei, eiköhän sielläkin ole otollinen ilmasto köynnösten kypsyttämiseen 😀 Kuten aiheeseen liittyvässä instakuvassasi kävin jo höpisemässä, minulta jäisi viinit maistelematta, mutta pyöräretki ja ruokailu noissa maisemissa täytyy ehdottomasti liittää reissusuunnitelmaan sitten joskus!

 11. Anna-Katri / Adalmina's Adventures huhtikuu 15, 2018 10:41 am - Vastaa

  Tuo viinitila on vain niin ihastuttava – ei uskoisi sellaista paikkaa löytyvän Myanmarista! Mahtavaa, että kävitte myös siellä! Ja ihan samaa mieltä olen kanssasi siitä, että Inle-järvi oli koko Myanmarin kierroksen kohokohtia.

Jätä kommentti