Burmalaisella viinitilalla

Viininmaistelu ei tule ensimmäisenä mieleen kun mietitään aktiviteetteja Myanmarissa. Näitä viinisieppoja ei tarvinnut sen kummemmin houkutella, kun kuulimme, että yksi Myanmarin Inle-järven suosituimmista turistikohteista on Red Mountain Estate -viinitila. Mutta voiko burmalainen viini oikeasti olla hyvää?

Trooppista Kaakkois-Aasiaa ei yleensä ajatella viininviljelyalueena. Tottahan se on, että viiniä ei täällä samalla tavalla ole tarjolla kuin meillä, ja se on usein hintava valinta. Mutta pikkuhiljaa Kaakkois-Aasia on alkanut nostaa päätään viininviljelyalueena, ja paikallisetkin alkavat päästä jumalten nektarin makuun.

Inle-järvellä kannattaa ottaa renkaat alle. Pyöräretki hiekkateillä on rento tapa tutustua alueeseen. Puolen tunnin pyöräretki viinitilalle menee kevyesti kun on viinilasin kuvat silmissä. Juuri ja juuri maltoimme janoltamme tehdä pienen koukkauksen viehättävän Maing Thaukin kylän kautta.

Puitteissa ei ole valittamista kukkulan rinteisiin pystytetyllä viinitilalla. Tilaa ympäröivät viiniköynnösten lisäksi värikkäät kukkaköynnökset, ja terassilta avautuvat näkymät auringonlaskuun Inle-järven ylle.

Kahdeksan viinin maistelu kustantaa kolmisen euroa. Eteen isketään infoläpyskä, ja sen jälkeen viineistä saa nauttia omassa rauhassa. Tämä on viininmaistelua minun makuuni. Sommelierin edessä maistelu on tuntunut joskus vaivaannuttavalta, kun en löydä viinistä pöyhkeitä tai kulmikkaita vivahteita, vaan kysyttäessä tyydyn toteamaan sen olevan “ihan hyvää”.

Voiko burmalainen viini sitten olla hyvää? Ei kannata teilata ennen kuin kokeilee. Red Mountain -viinitilan taustalta löytyy australialaista ja ranskalaista osaamista ja Välimeren köynnöksiä, joten miksipä ei? En ole asiantuntija, sillä luokittelen itse viinin lähinnä hyväksi, juotavaksi tai pahaksi. Mutta yhtäkään ei tehnyt mieli kuppiin sylkeä!

Juustolautanen sen sijaan näytti hiukan viisivuotiaan kokoonpanemalta.

Viinitilalla olisi tarjoiltu myös illallista, mutta parempi valinta on lähellä sijaitseva Inle Heart View -luomuravintola.

Idyllisestä maalaisravintolasta on upeat näkymät auringonlaskuun. Olimme ainoat asiakkaat, mikä on joskus huono merkki, mutta ei täällä. Curryporsas suli suuhun, ja cocktailit ansaitsevat erityismaininnan. Aterian jälkeen omistajat tulivat vielä kiittämään visiitistä.

Paluumatka olisi mennyt sen verran tankojuoppoiluksi, että annoimme isännän tilata meille tuktukin takaisin kaupunkiin.

Inle-järvi oli suosikkikohteemme Myanmarin kierroksella, joten varaa ihmeessä tänne ylimääräinen päivä ja lähde viininmaisteluun!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.