Kissaterapiaa burmalaisessa kissakylässä

Myanmarin Inle-järveltä löytyy kissanrakastajan paratiisi, burmalainen kissakylä, jonka avulla burmakissarotu yritetään pelastaa Myanmarissa. Täällä sain esimakua tulevaisuudestani hulluna kissanaisena, kun pääsimme paijaamaan karvapalloja sydämemme kyllyydestä. Ihana Inle Heritage tarjoaa myös majoitusta ekologisissa mutta hulppeissa puitteissa Inle-järvellä.

Burmalainen kissakylä

Burmalaista kissakylää kuuluisampi kissanrakastajien paikka Inle-järvellä on hyppivien kissojen luostari, jossa kissat aikoinaan hyppivät renkaiden läpi. Sirkustaiteilijakissat ovat sittemmin lakanneet loikkimasta, ja luostarin sijaan meille ehdotettiin visiittiä kissakylään, jossa voisimme myös lounastaa.

Inle-järvi | Burmalainen kissakylä

Inle-järvi | Burmalainen kissakylä

Inle Heritage – Kissojen rakastajien majoitus Inle-järvellä

Inle Heritage on voittoa tavoittelematon yritys, joka muun muassa kouluttaa vähäosaisia ravintola-alan saloihin ja järjestää siivousprojekteja, joiden avulla paikallisille opetetaan jätehuoltoa. Burmakissat ovat lähellä paikan omistaja sydäntä, ja siksi hän on perustanut tänne myös kissakylän.

Burmakissoja on ollut Myanmarissa jopa tuhannen vuoden ajan, mutta toisen maailmansodan jälkeen puhdasrotuiset kissat kuolivat sukupuuttoon. Inle Heritage toi puhdasrotuiset kissat takaisin Burmaan, ja niitä asustelee kissakylässä nelisenkymmentä.

Inle Heritagen kissat elävät kissanpäiviä. Niille on rakennettu omia pikku mökkejään, kiipeilypuita riittää ja tilaa on melko runsaasti. Niitä hoidetaan ja esimerkiksi rokotetaan, mikä on harvinaista täällä päin. Kissat olivat terveen näköisiä ja kiiltäväturkkisia. Yhden huonokuntoisen kissan valitettavasti näin, se oli kuulemma vanha ja sairas.

Burmalainen kissakylä

Inle Heritage sijaitsee järven rannalla upeassa paalujen päälle rakennetussa rakennuksessa. Täällä järjestetään myös kokkikursseja ja tarjotaan majoitusta kuuden hulppean huoneen verran.

Jää ihmeessä lounaalle (vaatii varauksen). Paikan omassa puutarhassa luonnonmukaisesti kasvatettu ruoka on herkullista, joskin hintavaa. Seinillä olevilta tauluilta luimme, kuinka Inle-järvellä torjunta-aineiden suihkutus on lähtenyt aivan hanskasta.

Kuva: Inle Heritage

Inle Heritage | Inle-järvi majoitus

Burmalaisen kissakylän kissoista tuli mieleen pieni Miley-kissa, joka oli meillä kotona Melbournessa vuoden ajan hoidossa. Miley oli tonkineesi eli siamilaisen ja burmalaisen kissan risteytys. Miley oli mielettömän fiksu ja leikkisä kissa, ja suru oli suuri kun Miley kuoli jäätyään auton alle.

Reissuelämän yksi harmittavimpia puolia on se, ettei voi ottaa karvaista ystävää. Jonain päivänä aion ottaa kokonaisen kennelin erilaisia karvaisia kavereita. Mutta sillä välin Inle Heritage oli mahtava paikka päästä nauttimaan paijaus- ja rapsutusterapiasta!

Lue myös: MYANMAR KOKEMUKSIA – VINKIT, KOHOKOHDAT JA PETTYMYKSET

MYANMARIN IDYLLINEN INLE-JÄRVI

BURMALAISELLA VIINITILALLA INLE-JÄRVELLÄ