Länsi-Australiassa reissatessa on erinomaiset tsäänssit bongata delfiinejä, noita merten suloisimpia veijareita. Siispä mekin halki Western Australian ajaessamme halusimme delfiinijahtiin. Pitkin rannikkoa löytyy lukuisia hyviä bongausmestoja. Paikoittain pääsee myös lähietäisyydelle.

Mutta ennen delfiinejä, matkalla Margaret Riveriltä takaisin Perthiin parisuhteen vuosipäivää vietettiin, kuinkas muutenkaan, kuin piknikillä autiolla rannalla Busseltonin pikkukaupungissa auringonlaskua ihaillessa. Nippelitietoa: Täällä muuten sijaitsee eteläisen pallonpuoliskon pisin laituri, joka venyy kahteen kilometriin saakka.

busselton, western australia

Täältä matka jatkui Bunburyyn, joka on kuuluisa delfiineistään, jotka vierailevat (tai niin ne väittävät) joka päivä Dolphin Discovery Centren rannalla. No, eivät muuten vieraile. Pari aamua täällä tuli kökittyä ja kytättyä merelle.

Missään ei myöskään raportoitu, kuinka läheltä näitä delfiinejä oli bongattu, kosketusetäisyydeltä vai kilometrin päästä? Otimme hatkat siinä vaiheessa, kun delfiinipukuun sonnustautunut heppu tuli häiriköimään kärsimättömiä turisteja.

auringonlasku länsi-australiassa

Seuraavaksi päätimme koittaa onneamme uudelleen Mandurahin kaupungissa delfiiniristeilyllä. Heti moottorin käynnistettyään kapteeni kuulutti, että meillä on delfiinejä! Delfiinit uiskentelivat veneen ympärillä ja kapteenin laittaessa tuulta purjeisiin, ne surffasivat veneen muodostamassa aallokossa.

delfiinejä Western Australiassa

Delfiinien kyllästyessä leikkiin, keskityimme siemailemaan viiniä auringon laskiessa ja botskin lipuessa ohi multimiljoonaluksustalojen. Monien eteen oli parkkeerattu oma luksusjahti, ja kapteeni kertoi, että monista löytyy mm. henkilökohtainen elokuvateatteri sekä useampia sisä- ja ulkouima-altaita.

Mandurah

Paljon luksushuviloita isomman vaikutuksen meihin tekivät delfiinit, nuo maailman älykkäimmiksi eläimiksikin väitetyt otukset. Me emme vielä saaneet delfiinikiintiötämme täyteen. Ensikohtaamisesta ihastuneina buukkasimme Swim With Wild Dolphins -retken Rockinghamin kaupungista, fiiliksiä delfiinien kanssa uiskentelusta siis ensi kerralla!