Sri Lankan Galle, Unawatuna ja Tangalle

Sri Lankan saarikierroksemme alkoi etelärannikolta. Mahdutimme päivään Gallen vanhan satamakaupungin, Unawatunan kuuluisan rantakohteen ja Tangallen hiljaisen palmuparatiisin. Tässä meidän kokemuksiamme Sri Lankan etelärannikolta.


sri lankan etelärannikolla

gallen linnoitus

Eka pysäkki oli Gallen satamakaupunki. Kaupunki otti pahasti osumaa tapaninpäivän tsunamissa 2004. Gallen linnoitus, UNESCOn maailmanperintökohde, on Aasian suurin jäljellä oleva eurooppalaisten rakentama linnoitus. Linnoituksen rakensivat 1500-luvulla portugalilaiset.

Gallessa mielenkiintoisempi oli kuitenkin sen viehättävä vanha kaupunki, jossa rakennukset on rakennettu eurooppalaiseen tyyliin srilankalaisilla vivahteilla.

Galle, Sri Lanka

gallen vanha kaupunki

Meillä oli kiire jatkaa matkaa, koska palmurannat kutsuivat. Unawatunan rantsua oli jossain kehuttu yhdeksi Aasian parhaimmista. Kun pääsimme paikan päälle, näytti siltä kuin kaikki Sri Lankan lapsiperheet olisivat tulleet viettämään tänne kesälomiaan, ja päätimme siltä istumalta jatkaa matkaa. Unawatuna oli siis mahtipontinen pettymys. Parempaan aikaan voi toki olla, että sieltä se paratiisi löytyisi, nyt sieltä löytyi vain meri, joka muistutti ihmiskeittoa.

Sri Lankan rantaviiva on pelkkää autiota palmurantaa toisensa perään, joten oman aution rantsun löytämisen ei kuitenkaan pitäisi olla vaikeaa!

unawatuna

Matkan varrella pysähdyimme Weherahenan buddhalaistemppelissä, jossa istua kökki kiitettävän kokoinen, 40 metriä korkea buddhapatsas. Temppeliin kuljetaan luolan läpi, jonka seinät on koristeltu Buddhan elämästä kertovilla sarjakuvamaisilla kuvilla. Noin 70% srilankalaisista on buddhalaisia, ja maassa ei voi vierailla tekemättä visiittiä yhdelle näistä kolossaalisista patsaista.

weherahena buddhapatsas

IMG_6678 (750x559)

Eihän siinä aikaakaan mennyt, kun löysimme sen oman aution palmurannan. Yöksi rantauduimme Tangallen rannalle, joka oli juuri sitä, mitä odotin Sri Lankalta. Läheltä ei juuri palveluita löydy, ja majoitusvaihtoehtoja on rajallisesti. Aamulenkillä upottavassa hiekassa palmujen alla ei tullut muita valkonaamoja vastaan. Tätä on Sri Lanka parhaimmillaan. Tangalle jäi mieleen yhtenä suosikkipaikoistani Sri Lankassa.

tangalle, sri lanka

Olisimme mieluusti viettäneet Tangallessa kauemminkin, mutta moottoritie on kuuma. Ensi kerralla tunnelmia Yalan kansallispuistosta!