Jimbaran Bay – Balin parhaat auringonlaskut

Balin Jimbaran Bay on loistava paikka aloittaa tai lopettaa Balin matka, sillä se sijaitsee aivan lentokentän tuntumassa. Jimbaran Bay on mielettömiä auringonlaskuja ja meren herkkuja. Hotelleja ja ravintoloita riittää, mutta pitkällä, leveällä rannalla ei ole tungosta. 

jimbaran

Miksi taas Balille?

Balin lennot varattuamme löysin itseni selittelemästä kohdevalintaa. Juttu alkoi aina tyyliin “ei me muuten Balille, mutta kun…”. Balilla on maine australialaisten Tallinnana ja Kaakkois-Aasian Kanariana, ja siitä tulee etenkin täällä päin ihmisille liian usein mieleen känniset punaiset aussit. Suosituimpien turistikeskuksien kuten kaamean Kutan ulkopuolella Bali on kuitenkin oikein mainio lomakohde.

Perustelin kovasti kohdevalintaa sillä, että kaipasimme vain halvan ja vaivattoman äkkilähdön jonnekin lähelle. Kohdevalintaa rajoitti myös se, että matkalla piti tehdä töitä ja tarvitsimme luotettavan nettiyhteyden.

Ihan turhaan selittelin. Hyvin pian Balille saavuttua mieleen palasi, miten Bali on niin paljon muutakin kuin pelkkä halpa pakopaikka aurinkolomalle. Sen on myös hymyileviä ihmisiä, ainutlaatuista kulttuuria, vihreää luontoa, unohtumattomia auringonlaskuja ja mahtavaa ruokaa.

Toki haluamme tulevaisuudessa tutustua muuhunkin Indonesiaan. Silti Balilta lähdettiin kotiin vakuuttuneina siitä, ettei tämä jäänyt taaskaan viimeiseksi kerraksi.

jimbaran kokemuksia

Jimbaran Bay yllätti positiivisesti

Tuttu tuoksu otti vastaan heti kentältä lähtiessä. Bali tuoksuu lomalle. Bali tuoksuu suitsukkeiden, neilikan, pakokaasun, paistetun ruoan ja kukkien sekoitukselle. Sen lisäksi ihmisten hämmästyttävä ystävällisyys oli taas ensimmäinen asia, mikä pisti silmään.

Valitsimme ensimmäiseksi yöksi lähellä lentokenttää sijaitsevan Jimbaran Bayn, sillä seuraavana aamuna matka jatkuisi Pohjois-Balille.

Jimbaran Bay on yksi Balin turistikeskittymistä, emmekä rehellisesti sanottuna siksi odottaneet suuria. Kyllä, ihmisiä riittää paikoin laumoiksi asti, mutta ei samalla tavalla kuin Kutalla tai Seminyakissa. Vaikka hotelleita on paljon suoraan rannalla, ne on mukavasti rannan taakse kasvillisuuteen naamioitu, niin ettei köyhimys edes tiedä, minkälaiset ökyluksusresortit siellä piileskelevät.

Siispä loman ensimmäisenä iltana naukkailimme drinksuja rantahiekalla odottaen auringonlaskua, seuraten lomailijoiden kameroiden räpsymistä ja paikallisten lasten leijan lennätystä. Tasaisin väliajoin vähän matkan päässä laskeutui lentokoneita seuraavat turistikuormat mukanaan.

jimbaran bay

Pakkaa Balille korvatulpat

Yövyimme ensimmäisen yön ihan rannan tuntumassa Jimbaran Bay Beach Resort & Spassa, n. 50 euroa yöltä. Kattoterassilta avautuivat mahtavat maisemat yli koko Jimbaran Bayn. Paikka on mahtava drinksuille auringonlaskussa, ja muutenkin ihan passeli, mutta ilman korvatulppia en täällä uudestaan yöpyisi, sillä seinät ovat paperinohuet.

Mistä tulikin mieleen, että olin unohtanut totaalisesti vuodessa, kuinka meluisa Bali on. Rohan ehdotti kyllä ennen lähtöä korvatulppien pakkaamista, ja muistan naurahtaneeni, että mitä me niillä tekisimme. Kaduin tätä lähes jokaikinen yö.

Koirat haukkuvat, ja kukot kiekuvat. Lähes jokaisella perheellä Balilla on koira. Öisin ne päästetään vapaaksi, ja yhdessä ne tuntuvat kokoontuvan ulvomaan kuuta. Toinen suosikkilemmikki Balilla on kukko. Kukkojen kuoroa ei voi Balilla välttyä kuulemasta. Silmäpussien kasvamista aiheutti myös liikenteen möykkä ja kaupunkien ulkopuolella muun muassa paukkuvat tuulimyllyt!

Tämä ei siis mitenkään erityisesti koske Jimbaran Baytä vaan yleisesti koko Balia. Jimbaran Bay on itse asiassa verrattaen rauhallinen ja hiljainen.

Jimbaran Bayn kuuluisat meren herkut

Suoraan rantahiekalle pystytetyistä Jimbaran Bayn rantaravintoloista alkaa auringonlaskussa levitä kymmenien grillien savu sekä veden kielelle nostattava tuoksu.

Auringon laskettua rannan täyttää romanttinen kynttilämeri.

Illan tullen tänne saapuu turrelaumoja joka puolelta Balia kokemaan kuuluisan kala- ja äyriäisruokaillallisen suoraan rannalla varpaat hiekassa. Rannan kymmenistä, vieri viereen pystytetyistä warungeista valitsimme Tripadvisorin kuninkaan, Made Baguksen.

Jimbaran Bayn auringonlasku

Illallinen Jimbaran Bayssä

Illallinen Jimbaran Bayssä

Illallinen Jimbaran Bayssä

Emme pettyneet. Juhla-ateria rannalla taivaan muuttuessa oranssista pinkiksi oli täydellinen aloitus Balin reissulle. Suosikiksi nousivat valkosipulikatkikset ja hummeri.

Tykästyimme Jimbaran Bayhin niinkin paljon, että palasimme tänne vielä viimeisenä iltana Uluwatulta tullessa.

Intercontinental Jimbaran Bay

Auringonlaskudrinksulla Jimbaran Bayssä

Jimbaran Bayn Intercontinental

Vaikka budjetti Balilla ei riittäisi ökyhotelleissa bunkkaamiseen, moniin niistä pääsee nauttimaan altaasta, suihkuista ja aurinkotuoleista päivävierailulle pientä maksua vastaan. Tämä on loistava vaihtoehto myös silloin, kun lento lähtee myöhään illalla tai yöllä, ja omasta hotellista potkitaan aikaisin pois. Päivävierailukin kannattaa kuitenkin varata etukäteen.

Jimbaran Bayn Intercontinentalissa tämä lysti kustansi noin 15 euroa per naama, hulppeimmissa hotelleissa pelkästä päivävisiitistä joutuu pulittamaan jopa 70 euroa!

Jimbaran Bay tarjosi meille siis paitsi unohtumattoman loman aloituksen, myös loistavan lopetuksen Intercontinentalin lyhtyjen valaisemassa rantabaarissa auringonlaskua tuijotellen, ja ylihinnoiteltua mutta tujua Long Islandia imeskellen.

Intercontinental Jimbaran Bay

JImbaran Bay Balin parhaat auringonlaskut

Jimbaran Bayn auringonlaskujen täytyy kuulua Balin parhaimpiin. Auringonlaskuillallisen Jimbaran Bayssä pitäisi olla jokaisen Balin matkaajan bucket listalla. Haluan tänne takaisin myös siksi, että pääsen kokemaan tämän maailman romanttisimman, privaatimman illallisen rannalla, jota pääsimme etäältä todistamaan:

Romanttinen illallinen Balilla

Jimbaran Bay, Balin parhaat auringonlaskut

Jimbaran Bayn auringonlasku Balilla

Jimbaran Bay ei ole ollenkaan hassumpi paikka useammaksi yöksi, tai miksei vaikka koko lomaksi!

LISÄÄ JUTTUJA BALILTA


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-03-27T06:47:12+03:00syyskuu 1, 2016|bali|

36 Comments

 1. sarrrri | La Vida Loca 2.0 syyskuu 1, 2016 8:51 am - Vastaa

  Heh, mulla juoksi vaan kylmät väreet selkää pitkin kun katselin näitä kuvia ihanista tutuista maisemista. <3

  Bali vei kyllä selkeästi mun sydämen ihan täysin. :–D

  • Anna syyskuu 6, 2016 3:05 pm - Vastaa

   En ihmettele, ihana paikka <3

 2. Jasmin | Wanderwall syyskuu 1, 2016 8:53 am - Vastaa

  Ihanan näköistä! Mä en enää jaksa murehtia “kanarian saarille lähtöä”. Jokaisella maalla tuntuu olevan oma kanariansa oli se sitten Meksiko, Ranska tai Bali eikä niissä kaikissa nyt yksinkertaisesti voi olla jotain pielessä 😀 Mä en oo koskaan käynyt kaakkois-Aasian saarivaltioissa koska pelkään jostain syystä kuollakseni valtamerta ja olis vähän liian kuumottavaa oleskella valtamerien rannoilla ihan vaan oleskelun ilosta, mutta jos jossain mielenhäiriössä lähtisin niin Balille ois kyllä päästävä!

  • Anna syyskuu 6, 2016 3:09 pm - Vastaa

   Ihan oikein! En muutenkaan pidä “tosi travellerit ei mee Kanarialle (tai Balille)” -ajattelusta, se on ihan hanurista. Molemmissa kun on turistirysien ulkopuolella edelleen mahtavia, käymisen arvoisia paikkoja. Ja yleensä jos paikka kerää turisteja niin jokuhan niitä sinne vetää 🙂 Ja voi ei, itse rakastan olla valtameren äärellä! Mutta voin kyllä kuvitella että se voi pelottaakin, kyllähän siinä itsensä aika pieneksi tuntee.

 3. Anna / 270 Degrees syyskuu 1, 2016 9:13 am - Vastaa

  Voi ihana Jimbaran <3 Me mentiin tuolla suunnalla naimisiin (ei tosin Jimbaranilla, mutta siellä ihan lähistöllä) ja varmaan siksi tuolla alueella on erityinen paikka mun sydämessä. Mä ihan kyllä tykkäsin Balista: siellä on ne hyvät mestat ja sitten ne aika karmeat paikat, mutta monenlaista löytyy. Ei se ehkä ole se Kaakkois-Aasian kaikkein paras paratiisi, mutta eipä tarvitsekaan. Nyt mua tosin jo houkuttaisi ihan hirmuisesti kaikki ne lähisaaret Balin sijaan. Ollapa noin helppo välimatka kuin teillä… 🙂

  • Anna syyskuu 6, 2016 3:14 pm - Vastaa

   Bali olis kanssa ollut ihana hääkohde, me sitäkin hetki arvottiin ennen kuin päädyttiin Australiaan. Teillä oli kanssa ihan unelmahäät! Tälläkin matkalla nähtiin monta hääparia ja ihania rantaseremonioita. Bali on pieni saari, mutta kyllä sieltä monennäköistä paikkaa löytyy ja moneen makuun. Kunhan ei odota mitään Malediivien paratiisipalmurantoja, niin Bali on ihana matkakohde, ja ainutlaatuinen <3 Itse haluan kanssa lisää seikkailemaan myös muille Indojen saarille!

 4. Laura / Laura's Itinerary syyskuu 1, 2016 11:12 am - Vastaa

  D-vitamiinin varastointireissut on aina hyvä idea 🙂 Ihanannäköistä kyllä.

  Haastoin sinut kertomaan omista matkakommelluksista http://www.rantapallo.fi/laurasitinerary/2016/09/01/musikaalissa-orlando-bloomin-kanssa-aamupala-kiinalaisessa-taksissa-ja-lumilautailua-hevosten-seassa/ !

 5. Ida syyskuu 1, 2016 6:44 pm - Vastaa

  Noi Balin auringonlaskut häikäisee joka kerta, vaikka olisi nähnyt niistä jo satoja tai jopa tuhansia kuvia. Kaunista, niin kaunista <3

  Mie uskon vakaasti siihen, että paikat jotka vetää puoleensa kymmeniä tuhansia tai miljoonia ihmisiä vuosittain ei voi olla niin huonoja, turhia ja kaupallistuneita (ja mitä muita adjektiiveja tällaisista kohteista tänä päivänä käytetäänkin) kuin väitetään. Jotain niissä täytyy olla kohdallaan, ei ihmiset muuten satsaisi niihin aikaansa ja rahaansa. Pitää vain uskaltaa katsoa pintaa syvemmälle, lähteä etsimään 'sitä jotain', mikä kolahtaa. Jokaisella maailman paikalla voi olla jotain annettavaa, jos itse antaa sille luvan siihen 😉

  • Anna syyskuu 6, 2016 3:20 pm - Vastaa

   Balin auringonlaskuihin ei kyllästy ikinä! Voisin matkustaa sinne ihan vaan niiden auringonlaskujen takia… Ihan oikeessa oot Ida, turistirysät on niitä yleensä ihan syystä. Bali on aika ainutlaatuinen saari, joten ei ihme, että houkuttelee turisteja. Ja kyllä sieltä niitä rauhallisiakin paikkoja löytyy. Ja niin totta, että jokaisella maailman paikalla on jotain annettavaa. Asenteella ja odotuksilla on myös iso merkitys.

 6. Ääk, kuulostaapa hassulta että Bali on “halpa ja vaivaton äkkilähtö jonnekin lähelle”. 😀 Mutta niin kai se teille onkin, onnenmyyrät!

  Mulle tuli näiden rantaillalliskuvien myötä ihan jäätävä ikävä noita pitkiä illallisia varpaat vielä lämpimässä hiekassa jossakin rantaravintolassa, kun kynttilät palaa ja meri pauhaa. Täydellistä! No eiköhän tässä kohta taas päästä niistä nauttimaan jahka mies tulee täällä Brasiliassa käymään. 🙂

  • Anna syyskuu 6, 2016 3:22 pm - Vastaa

   Vai onnenmyyrät, no sen voi nähdä monelta kantilta. 🙂 Toisaalta täältä ei lennetä edes kolmessa tunnissa ulkomaille, eli lentomatkoille tulee pituutta ja hintaa, toisin kuin Euroopassa! Kynttiläillalliset rantahiekassa on kyllä parhautta <3

 7. M syyskuu 6, 2016 11:35 am - Vastaa

  Blogisi on ihana, kiitos siitä 🙂 Koska kerrot lisää tuosta isommasta reissusta!?

  • Anna syyskuu 6, 2016 2:29 pm - Vastaa

   Kiitos itsellesi <3 Hetken aikaa joudun vielä pitämään teitä jännityksessä, katsotaan josko Bali-postausten jälkeen oltaisiin saatu asioita lyötyä lukkoon hiukan enemmän... 🙂

 8. Terhi / Muru Mou syyskuu 6, 2016 11:44 am - Vastaa

  Ohhoh, onpas tuolla rannalla illalla paljon porukkaa! Ihania kuvia, nyt tuli ikävä Balille… Onhan se niin upea paikka, ja kaikki jotka sitä haukkuu ei varmasti ole nähnyt saarta turistirysien ulkopuolelta.
  Huomasin tässä pari päivää sitten haikailevani myös Thaimaahan. Aika tosiaankin kultaa muistot, sillä viime talven reissulta kotiuduttuani päätin, että Kaakkois-Aasia saa nyt vähäksi aikaa riittää. Mutta jokin siinä vain on, mikä vetää sinne kerta toisensa jälkeen uudestaan…

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:30 am - Vastaa

   Jep, joku siinä on! Toki muuallekin on välillä lähdettävä ja vielä on loputtomasti paikkoja näkemättä, silti uskon että Kaakkois-Aasiaan tullaan aina palaamaan. <3

 9. salaine syyskuu 6, 2016 7:55 pm - Vastaa

  Olen ajatellut, että Baliin matkustaminen on kallista. Mutta onkohan niin, että sinne kannattaa matkata omatoimisesti ennemmin kuin ottaa valmismatka? Kyllä tuonne olisi ehdottomasti päästävä edes once of lifetime!

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:32 am - Vastaa

   Joo, Balille on niin helppo matkata omatoimisesti, että ehdottomasti suosittelen lähtemään omin päin 🙂 Suomesta sinne reissataan jo sen verran, että varmaan löytyy kohtuuhintaisia lentoja, ja lentojen jälkeen kaikki muu onkin jo halpaa.

 10. Heidi / Maailman äärellä syyskuu 7, 2016 11:44 am - Vastaa

  Oi, oi… nyt nyt omat Bali-muistot mieleen. Vaikka Balilla ei olekaan ollut ne kaikkein ihanimmat puuterihiekkarannat ja komeimmat palmut, niin oli siinä silti jotain ihanaa, joka nappasi palan sydämestäni. Me oltiin kyllä auringonousujen puolella, joten nänä upeat laskut jäi näkemättä. Asuttiin ihanassa villassa, jossa oli oma uima-allas vieraiden katseilta piilossa, joten aika hyvin viihdyttiin sitten omalla villalla ;). Toki jokin saarikierroskin tehtiin, mutta suurimmaksi osaksi vain nautiskeltiin ja kerättiin d-vitamiiniä.
  Ehkä vielä joskus palaan. Samalla voisi käydä vaikka Gileillä tms.

  • Anna syyskuu 8, 2016 1:16 pm - Vastaa

   Just näin! Joku sinne vaan vetää aina uudestaan. Villa omalla uima-altaalla on paras tapa nauttia Balista! Meillä oli parikin eri ihanaa villaa tällä reissulla. Siinä on vaan tosiaan just se, ettei sitten huvita lähteä sieltä mihinkään 🙂

 11. Emma / Mutkia Matkassa syyskuu 7, 2016 3:09 pm - Vastaa

  Hitsit, pitääköhän mun vielä miettiä näitä auringonlaskukohteita uudestaan! Balin matka on tulossa kolmen viikon päästä ja oon varannut pari ekaa yötä Sanurilta (sen jälkeen Gileille ja Lembonganiin). Onko sulla kokemusta Sanurista, miten se vertautuu Jimbaraniin?

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:35 am - Vastaa

   Sanur on auringonnousujen puolella. Olin siellä joskus yli 10 vuotta sitten muutaman yön, mutta kauheasti ei paikka jäänyt mieleen, hyvässä eikä pahassa. Gileillä ainakin pääset varmaan nauttimaan auringonlaskuista! Ihanaa matkaa!

 12. Pirkko / Meriharakka syyskuu 8, 2016 2:03 pm - Vastaa

  Mielenkiintoinen fakta tuo, että Bali, joka on lähellä Australiaa, on sikäläinen “Kanaria”. Joskus minulla oli työkaverina eteläafrikkalainen, joka suunnitteli häämatkaa Kanarian saarille – sieltä katsoen se kun oli paljon eksoottisempi kohde kuin vaikka suomalaiselle! Bali on vielä kokematta, mutta kaikesta turistisuudestaan huolimatta “listalla”.

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:37 am - Vastaa

   Hehheh totta! Myös Rohanilla ei australialaisena ollut tietoa tästä Kanarian turistirysämaineesta, vaan hänelle se on tosi eksoottinen kohde! Siispä kyllä sinnekin joskus lähdetään 🙂

 13. Johanna @ Out of Office syyskuu 9, 2016 9:18 pm - Vastaa

  Olipa upeita auringonlaskuja! Ollapa täälläkin tuollainen “Tallinna”.

  Sitten kun tuohon suuntaan lähdetään, niin tiedän kyllä kenen blogista lähden etsimään parhaita reissuvinkkejä! 🙂

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:39 am - Vastaa

   Heh, onhan se kivaa, että Bali on lähellä, mutta toisaalta melkein kaikki onkin tosi kaukana, ja Balillekin on Euroopan mittakaavaan verrattuna Melbournesta pitkä 5-6 tunnin matka! 🙂

 14. Meri / Syö Matkusta Rakasta syyskuu 10, 2016 7:45 am - Vastaa

  Nämä sun postaukset on ollut itsellekin hyviä muistutuksia siitä, että kyllä Balille pitäisi vielä joskus palata. Harmi vaan että täältä lähtiessä se ei ole enää “Tallinna” vaan lentoihin menee tonni ja elämiseen toinen, joten silloin haluaisi aina olla varma, että kohde on hyvä. Ja Balista on vähän ristiriitaset muistot… Mutta varmasti palaan vielä joskus. 🙂

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:41 am - Vastaa

   Jep, ei oo ihan yhtä yksinkertainen reissu Euroopasta. Tosin tonnilla elää Balilla jo aika herroiksi useamman viikon, on se edullisuus sentään plussaa lähempiin matkakohteisiin verrattuna.

 15. Lotta | Watia.fi syyskuu 10, 2016 12:39 pm - Vastaa

  Oo, ihanan näköinen tuo auringonlaskuravintola. Tunnelmaltaan ja safkaltaan!

  Balilta tosiaankin löytyy muutakin kuin niitä turistikeskittymiä, mutta jostain syystä se suurin osa porukasta niihin keskittymiin kuitenkin haluaa jäädä.

  Ja noi kukot… Ne o tulleet kyllä tutuksi Indonesiassa – saaresta ja kaupungista riippumatta niitä riittää. 😀

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:43 am - Vastaa

   Joo en käsitä niitä kukkoja, ei olis kyllä itselle ensimmäinen lemmikkivaihtoehto 😀 Ja ehdottomasti kannattaa poiketa Balilla turistikeskittymien ulkopuolelle maaseudulle ja nähdä sitä oikeampaa ja autenttisempaa Balia. <3

 16. Virpi/ Täynnä tie on tarinoita syyskuu 10, 2016 3:37 pm - Vastaa

  Mielettömiä kuvia! Minun puolestani paikalla saa olla muiden silmissä ihan mikä maine vaan, Kanariansaarten tai muun, jos siellä on tuon näköistä niin huhhei! Tahtoo tuonne kylmää pakoon!

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:45 am - Vastaa

   Kiitos Virpi! Heh oikea asenne, alkaa kyllästyttää se ainainen “tosi travellerit ei matkusta Kanarialle” -asenne. 🙂

 17. tuon pallonpuoliskon maailma on täältä katsoen niin eksoottista, ettei tulemieleenkään, että sieltäkin voisi löytyä “paikallisia tallinnoita” 🙂

  Eipä tuo kyllä yhtään huonolta äkkilähtökohteelta vaikuta!

  • Anna syyskuu 17, 2016 7:46 am - Vastaa

   Heh, löytyyhän niitä varmaan joka puolelta maailmaa. Kutan ulkopuolella kuitenkin ihana paikka! <3

 18. Päivi marraskuu 14, 2017 5:36 pm - Vastaa

  Onko tuo rannan kynttiläkattaus jonkun juhlan aikaan,vai päivittäistä??

  • Anna marraskuu 14, 2017 9:26 pm - Vastaa

   Ihan jokailtaista! 🙂

Jätä kommentti