Jimbaran Bay – Balin parhaat auringonlaskut

Balin Jimbaran Bay on loistava paikka aloittaa tai lopettaa Balin matka, sillä se sijaitsee aivan lentokentän tuntumassa. Jimbaran Bay on mielettömiä auringonlaskuja ja meren herkkuja. Hotelleja ja ravintoloita riittää, mutta pitkällä, leveällä rannalla ei ole tungosta. Tässä meidän kokemuksia Jimbaran Baystä.

Tuttu tuoksu otti vastaan heti kentältä lähtiessä. Bali tuoksuu lomalle; suitsukkeiden, neilikan, pakokaasun, paistetun ruoan ja kukkien sekoitukselle. Huumaavan tuoksun lisäksi ihmisten hämmästyttävä ystävällisyys oli tälläkin kertaa Balilla ensimmäinen asia, mikä pisti silmään.

Tällä kertaa vietimme Balin matkan ensimmäisen ja viimeisen yön Jimbaran Bayssä, joka on kätevä kohde lähellä lentokenttää etenkin matkan alkuun tai loppuun. 

jimbaran bali

jimbaran kokemuksia | ranta

Jimbaran Bay yllätti positiivisesti

Jimbaran Bay on yksi Balin turistikeskittymistä, emmekä rehellisesti sanottuna siksi odottaneet suuria. Kyllä, ihmisiä riittää paikoin laumoiksi asti, mutta ei samalla tavalla kuin Kutalla tai Seminyakissa. Vaikka hotelleita on paljon suoraan rannalla, ne on mukavasti rannan taakse kasvillisuuteen naamioitu, niin ettei rannalla loikoillessa tiedä, minkälaiset ökyluksusresortit siellä piileskelevät.

Loman ensimmäisen illan vietimme drinksuja naukkaillen rantahiekalla odottaen auringonlaskua, seuraten lomailijoiden kameroiden räpsymistä ja paikallisten lasten leijan lennätystä. Tasaisin väliajoin vähän matkan päässä laskeutui lentokoneita seuraavat turistikuormat mukanaan.

Meren herkkuja auringonlaskussa

Suoraan rantahiekalle pystytetyistä Jimbaran Bayn rantaravintoloista alkaa auringonlaskussa levitä kymmenien grillien savu sekä veden kielelle nostattava tuoksu.

Auringon laskettua rannan täyttää romanttinen kynttilämeri, ja turistilaumoja joka puolelta Balia saapuu kokemaan kuuluisan kala- ja äyriäisillallisen suoraan rannalla varpaat hiekassa.

Rannan kymmenistä, vieri viereen pystytetyistä warungeista valitsimme Tripadvisorin kuninkaan, Made Baguksen

Emme pettyneet. Juhla-ateria rannalla taivaan muuttuessa oranssista pinkiksi oli täydellinen aloitus Balin matkalle. Hummeri suorastaan suli suuhun, ja uneksin valkosipulikatkaravuista vieläkin. Enkä edes normaalisti niin innostu katkaravuista!  

Illallinen Jimbaran Bayssä

Illallinen Jimbaran Bayssä

Illallinen Jimbaran Bayssä

Auringonlaskudrinksulla Jimbaran Bayssä

Jimbaran Bayn Intercontinental

Viimeisenä päivänä Balilla tutustuimme Balin Jimbaran Bayn Intercontinentaliin. Emme tällä kertaa yöpyneet täällä, vaan myöhäisen lennon vuoksi ostimme tänne päiväpassin. Tämä on mahtava vaihtoehto etenkin silloin, kuin omasta hotellista täytyy uloskirjautua jo aamulla. Näin illalla pääsee vielä suihkuun ennen lentoa.

Päivävierailukin kannattaa kuitenkin varata etukäteen. Jimbaran Bayn Intercontinentalissa tämä lysti kustansi noin 15 euroa per naama, hulppeimmissa hotelleissa pelkästä päivävisiitistä joutuu pulittamaan jopa 70 euroa.

Jimbaran Bay tarjosi meille siis paitsi unohtumattoman loman aloituksen, myös loistavan lopetuksen Intercontinentalin lyhtyjen valaisemassa rantabaarissa auringonlaskua tuijotellen, ja ylihinnoiteltua mutta tujua Long Islandia imeskellen. Voin kuvitella tulevani tutustumaan Balin Intercontinentaliin joskus paremmin muutamaksi yöksi. 

Intercontinental Jimbaran Bay

JImbaran Bay Balin parhaat auringonlaskut

Jimbaran Bayn auringonlaskujen täytyy kuulua Balin parhaimpiin. Auringonlaskuillallisen Jimbaran Bayssä pitäisi olla jokaisen Balin matkaajan bucket listalla. Haluan tänne takaisin myös siksi, että pääsen kokemaan tämän maailman romanttisimman, privaatimman illallisen rannalla, jota pääsimme etäältä todistamaan:

Romanttinen illallinen Balilla

Jimbaran Bay ei ollut yhtään hassumpi aloittaa ja lopettaa loma. Miksei täällä voisi viettää vaikka koko loman, vaikka itse tykkään yhdistellä matkaan useamman kohteen. 

Lue myös: KOHDEOPAS – BALI

Tärkeimmät vinkit Balille

Mitä tehdä Balilla – 40 ideaa lomanviettoon