Puri Ganesha – Paratiisi Pohjois-Balin Pemuteranissa

*Yhteistyössä Puri Ganeshan kanssa. Mielipiteet ovat omiani.

Pohjois-Balilla, vihreiden vuorten, järvien ja vesiputousten juurella meren rannalla sijaitsee paikka, minkälaista en osannut edes haaveilla Balilta löytäväni. Nimittäin iso olkikattoinen unelmatalo suoraan rannalla valtavalla pihalla ja uima-altaalla, kaukana Balin normaalista hälinästä, kaaoksesta ja äänitorvien huudatuksesta.

Puri Ganesha, Pemuteran, Bali
Puri Ganesha, Pemuteran, Bali
Puri Ganesha villa, Pemuteran, Bali

Ihana villa Balin Pemuteranissa

Pemuteranin pienessä kylässä Puri Ganeshan huvilan pihalla suoraan rannalla voisi kuvitella matkustaneensa ajassa taaksepäin aikaan, jolloin Bali ei ollut vielä jokaisen turistin huulilla.

Kaksi taivaallista päivää elimme täysin omassa maailmassamme, yksityisessä idyllisessä paratiisissa.

Ajomatka Jimbaranista lentokentän kupeesta koillisrannikolle kesti neljä tuntia. Matka oli joka sekunnin arvoinen ja meni yllättävän nopeasti.

Kun päästiin pohjoiseen, maisemat muuttuivat Balin tutuista riisiterasseista henkeäsalpaaviin sumuisiin vuoristo- ja järvimaisemiin. Matkalta olisi löytynyt myös useampia vesiputouksia, mutta meillä oli kiire rentoutumaan.

Pohjois-Balin järviä
Balilaista ruokaa Pohjois-Balilla
Pohjois-Balin järvimaisemia
Pohjois-Balin riisiterasseja

Puri Ganesha (puri = linna, Ganesha = hindulaisuuden elefanttijumala) koostuu vain neljästä jättimäisestä kaksikerroksisesta villasta, jokainen omalla valtavan kokoisella pihallaan ja isolla yksityisellä uima-altaallaan suoraan meren rannalla.

Meidän villamme oli yhden makuuhuoneen palatsi, mutta muissa taisi olla enemmän huoneita.

Puri Ganesha villa omalla uima-altaalla, Bali
Puri Ganesha pool, Pemuteran, Bali
pemuteran
Puri Ganesha villa, Bali

Oma henkilökunta huolehti säteilevä hymy naamalla, että meillä oli aina kaikki mitä tarvitsimme. Aamupalat saimme nauttia missä vain mieleen tuli. Lounaat ja illalliset nautittiin suoraan omalla terassilla ihanalla päiväpedillä, tai ne kiikutettiin rannan päiväpedille, vaikka toki ravintolakin löytyy. Henkilökunta oli lähes näkymätön, ja hommat tuntuivat hoituneen aina meidän huomaamattamme.

Balilainen aamiainen
Puri Ganesha villa