Nyang Nyang – salainen ranta balin Uluwatulla

Balin Uluwatulta löysimme helmen, jonne turistilaumat eivät vielä ole löytäneet. Rannan nimi on Nyang Nyang, ja sen täytyy olla yksi Balin parhaita rantoja.

Aurinkotuolien, turistien ja kaupustelijoiden kansoittamat rannat eivät ole ollenkaan meidän kuppi riisiä. Siispä viimeisenä päivänä päätimme laittaa nokan kohti Uluwatua ja ottaa selvää, onko Balilta enää mahdollista löytää autioita rantoja.

Nyang Nyang

Rauhallinen ja hiljainen ranta Balilla

Myönnettäköön, että otsikko on ehkä hieman harhaanjohtava. Sillä vaikka Nyang Nyang kuuluu Balin hiljaisimpiin rantoihin, salaisuus se ei enää taida olla, ja tämän postauksen jälkeen varmaan vielä vähemmän.

Silti, puolitoista kilometriä pitkällä hiekkarannalla oli vain kourallinen ihmisiä, muutama turisti ja muutama paikallinen kalastamassa.

En ole vakuuttunut, että Balilta tämän hiljaisempaa rantaa löytyy.

Bali hiljainen ranta

Nyang Nyang ranta Uluwatu, Bali

Nyang Nyang on vaivan arvoinen

Uluwatun eteläkärjessä sijaitsevalle rannalle on suhteellisen helppo suunnistaa. Rantatielle osoittaa kyltti. Kunhan ei mene lankaan ja käänny samannimiseen resorttiin johtavalle tielle, kuten me.

Rannan rauhallisuus johtuu osittain siitä, että se ei ole rannoista helppopääsyisin. Päätieltä kääntyessä täytyy ensin ajaa tovi kuoppaista hiekkatietä, jolla ainoat vastaantulijat olivat lehmiä. Lopulta tie päättyy kukkulan laelle jyrkänteen huipulle, josta avautuvat mahtavat maisemat yli rannan kauas horisonttiin.

Ylhäältä on sitten vielä reippailtava vartin verran mäki alas rannalle. Takaisin ylös kiipeäminen vei enemmän aikaa. Matka oli jokaisen hikipisaran arvoinen.

Bali rauhallinen ranta

Nyang Nyang, yksi Balin parhaista rannoista

Nyang Nyang, Bali

Koskematon luonnontilainen valkoinen hiekkaranta näyttää jatkuvan loputtomiin, ja vihreät kukkulat taustalla muistuttavat Havaijin maisemia.
Vesi on lämmintä ja kristallinkirkasta. Jos tämä ei vielä ole tarpeeksi kuvauksellista, rannalta löytyy myös haaksirikkoutuneiden laivojen jäänteitä.

Hiljaisuudesta huolimatta kaupustelijoilta emme olleet kokonaan turvassa edes täällä, yhdellä Balin hiljaisimmista rannoista, jos ei hiljaisimmalla. Jopa tänne nimittäin oli löytänyt tiensä itsepäinen kaupustelija, joka strategisesti valitteli huonoa bisnestä.

Balin kaunein ranta

Nyang Nyang, Bali, Uluwatu

Saavuimme rannalle laskuveden aikaan, jolloin ranta paljastaa kivikon. Se ei välttämättä ollut huono asia, sillä kivien muodostamissa pienissä altaissa oli hauska lillua.

Tiettyyn aikaan vuodesta Nyang Nyangille voi varmaan tulla nauttimaan myös auringonlaskusta.

Uluwatu rannat

Nyang Nyang, Uluwatu, Bali

Näytti siltä, että alas Nyang Nyangin rannalle oli tekeillä tie. Ylhäällä kukkulan laella oli myös rakennustöitä käynnissä. Ei siis varmaan vie aikaakaan, ennen kuin turrelaumat löytävät tämänkin Balin unelmarannan.

Käy siis nauttimassa Nyang Nyangin rauhasta ennen kuin on liian myöhäistä.

Ranta sopii mainiosti vaikka päiväretken yhteyteen Uluwatulla.

Lue myös: KOHDEOPAS – BALI

Balin Uluwatu – Auringonlaskuja, kalliobaareja ja surffirantoja

Tärkeimmät vinkit Balille

Mitä tehdä Balilla – 40 ideaa lomanviettoon