Balin Uluwatu – Auringonlaskuja, kalliobaareja ja surffirantoja

Eteläisen Balin Bukitin niemimaalla merestä kohoavat Uluwatun jyrkänteet. Uluwatun aallokkoiset kalliorannat houkuttelevat etenkin nuorta surffiporukkaa, mutta alueella on paljon muutakin tarjottavaa. Meitä vetää Uluwatuun etenkin alueen rauhallisuus, uskomattomat auringonlaskut ja uniikit majoituspaikat.

Auringonlasku Uluwatussa

Uluwatulla ei ole varsinaista keskusta, ja se on alueen isoin miinus. Asutus, ravintolat ja hotellit sijaitsevat hajallaan ripoteltuina siellä täällä. Uluwatulla majoittuessa siis tarvitsee yleensä renkaat alle, jos haluaa tutustua ympäristöön. Kätevin kulkupeli on skootteri, muita vaihtoehtoja ovat taksi, Grab / Go-Jek tai auto ja kuski.

Uluwatu ranta

Mitä tehdä Balin Uluwatulla x 6

Upeita merinäköaloja ja auringonlaskuja, rantaelämää ja hemmottelua, siitä on meidän Uluwatun lomat tehty. Tässä muutama vinkki Balin Uluwatuun!

Uluwatu ranta

Uluwatun temppeli ja kecak -esitys auringonlaskussa

Jyrkänteen huipulla sijaitseva Uluwatun temppeli, Pura Luhur Uluwatu, on yksi Balin merkittävimpiä temppeleitä. Se tarkoittaa myös sitä, että turistimassat voivat olla täällä ahdistavan suuret. Turistien lisäksi temppelin ovat vallanneet röyhkeät apinat.

Meidän mielestämme Balilta löytyy kauniimpia ja rauhallisempiakin temppeleitä. Temppelin sijaan tänne kannattaakin suunnata ainutlaatuista balilaista kecak-tanssi-ja musiikkiesitystä varten. Kecak -esityksiä voi nähdä myös Ubudissa, mutta täällä, Uluwatun upea auringonlasku taustalla kokemus on ikimuistoinen.

kecak-esitys balilla

Ratsasta Uluwatun aalloilla

Uluwatu on tunnettu mahtavista surffiaalloistaan. Suosittuja surffirantoja ovat esimerkiksi Balangan Beach (alla) ja Padang-Padang. Alue sopii parhaiten kokeneille surffaajille, mutta myös surffikouluja aloittelijoille löytyy.

Nauti merinäköalasta Uluwatun kalliobaareissa

Balin Uluwatu tunnetaan myös kuuluisista kalliobaareista, kuten Ayanan Rock Barista ja Single Finistä. Nämä ovat täydellisiä paikkoja Uluwatun kuuluisien auringonlaskujen ihailuun. Viime kerralla tutustuime El Kabroniin, josta löytyy myös huikea allas. Kalliobaareihin haikailevien täytyy kuitenkin olla valmiita kaivamaan lompakkoaan. El Kabroniin täytyy maksaa 30 euroa sisäänpääsystä, joka sitten käytetään ruokaa ja juomaa vastaan. Täällä viihtyisi vaikka kokonaisen iltapäivän!

Etsi autio ranta

Autio ranta, Balilla? Onko se edes mahdollista? Uluwatun kuuluisimmat rannat ovat aika täyteen kansoitettuja, mutta kun tietää minne menee, täällä saa nauttia myös tyhjästä rantahiekasta. Rauhallisten rantojen ystävien kannattaa kokeilla vaikka Green Bowlin luolarantaa tai loputtoman pitkää Nyang Nyangin loputtoman pitkää, hiljaista rantaa.

uluwatu kokemuksia

Nauti kylvystä kallion jyrkänteellä

Monet Uluwatun hotelleista tarjoavat myös kylpyläpalveluita huikeilla näkymillä. Yksi näistä on La Joya Biu Biu, jossa kävimme lillumassa auringonlaskussa. Kokemus oli ikimuistoinen, kun aurinko laski punaisena tulipallona horisonttiin ja jättimäiset aallot löivät vasten kallioita alapuolellamme.

Illallinen varpaat hiekassa Jimbaran Bayssä

Ei varsinaisesti Uluwatua, mutta rentoa illallista varten rantahietikolla kannattaa suunnistaa Jimbaran Bayhin auringonlaskussa. Tällöin rantahiekka täyttyy pöydistä ja tuolista ja meren herkkujen tuoksusta. Lue täällä lisää Jimbaran Baystä. 

Meistä Uluwatu on yksi Balin kauneimmista alueista. Surffiloman lisäksi se sopii myös hyvin esimerkiksi pariskunnalle hemmottelulomaan. Uluwatusta löytyy myös ihania hotelleja. Täältä voit lukea yhdestä meidän lempparista!

Lisää postauksia ja vinkkejä Uluwatuun löydät täältä. 

KAIKKI POSTAUKSET BALILTA


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-03-22T22:16:52+03:00syyskuu 11, 2018|bali|

9 Comments

 1. Antti Kanto/ Lanttimatkat lokakuu 7, 2018 7:06 pm - Vastaa

  Aaivan ihanan näköistä! Tekee mieli takaisin Balille ja surffaamaan. Ai että onpa ihanaa!

 2. Uluwatu on kyllä kiva paikka Balilla, tykkään itsekin. Auringonlaskut on kyllä todella kauniita täällä, melkeimpä Balin kauneimmat. Nuo temppelit ja esitykset on kyllä ihan must täällä, mielenkiintoista seurattavaa! 🙂

  Ps. Tosi kiva tää uudistettu ilme blogissa!

 3. Anni|Rajatapaukset lokakuu 9, 2018 5:32 pm - Vastaa

  No näyttää kyllä todella ihanalta! Mua niin harmittaa etten tajunnut Uluwatua kun pari vuotta sitten Balilla kävin.

 4. Sini lokakuu 10, 2018 12:38 pm - Vastaa

  Uluwatu oli harkinnassa kun suunnittelin tulevan talven reissua sinne päin, mutta arpaonni suosi Ubudia., josta matka jatkuu vielä muualle. Skippasin Uluwatun sen takia, että lukemieni juttujen mukaan välimatkat esim. ruokapaikkoihin ym on pitkät.

 5. Tanja lokakuu 10, 2018 8:21 pm - Vastaa

  En yleensä ihan hirveästi innostu näistä kaukokohteista, mutta kyllähän nämä hiekkaranta- ja auringonlaskukuvat ovat ihan viehättäviä vaikkeivat olekaan my cup of tea.

 6. Tosi upeita paikkoja 🙂 Bali on itsellä jäänyt vähän tutkimatta. Mua alkoi niin paljon ahdistamaan ensimmäisellä kerralla, että toiste on ollut vaikea palata 😀 Siä kyllä myyt Uluwatun hyvin ^_^ Voisin vaikka samantien lähteä!

 7. Johanna / Fin Nomads lokakuu 13, 2018 12:25 pm - Vastaa

  Ei hyvänen aika mikä paikka! Tänne ens kerralla Balin reissulla ehdottomasti ?

 8. Balilta löytyy kyllä niin paljon kauniita ja kiehtovia paikkoja, ja nuo auringonlaskut on kyllä ihan parhautta! <3

 9. Eve, Jetlaggies lokakuu 14, 2018 7:19 pm - Vastaa

  Uluwatun aaltoja on ihailtu moneen otteeseen Single Finissä ja muissa kalliokuppiloissa. Muutaman kympin päivämaksullinen vähän spessumpi loungeallasalue on kyllä nerokas konsepti ja erityisen onnistunut ollut mielestäni Balilla. Käytiin sellaisissa viime kerralla mm. Ubudin sademetsän keskellä ja Canggussa, mutta El Kabron ohitettiin. Ehkä sinne seuraavalla kerralla:) ps. Ihania fiiliskuvia:)

Jätä kommentti