Balin Uluwatu – Auringonlaskuja, kalliobaareja ja surffirantoja

Balin Uluwatun komeat jyrkänteet kohoavat merestä saaren eteläisellä Bukitin niemimaalla. Uluwatun aallokkoiset kalliorannat houkuttelevat etenkin nuorta surffiporukkaa, mutta alueella on paljon muutakin tarjottavaa. Meitä houkuttelee Uluwatuun etenkin alueen rauhallisuus ja kauneus sekä uskomattomat auringonlaskut. Tässä kokemuksia Balin Uluwatusta.

Auringonlasku Uluwatussa

Balin Uluwatulla ei ole varsinaista keskusta, ja se on kenties alueen isoin miinus. Asutus, ravintolat ja hotellit sijaitsevat hajallaan ripoteltuina siellä täällä. Uluwatulla majoittuessa siis tarvitsee yleensä renkaat alle, jos haluaa tutustua ympäristöön. Kätevin kulkupeli on skootteri, muita vaihtoehtoja ovat taksi, Grab / Go-Jek -sovellukset tai auto ja kuski.

Uluwatu ranta

Balin Uluwatu – Aktiviteetit x 6

Upeita merinäköaloja ja auringonlaskuja, rantaelämää ja hemmottelua, siitä on meidän Uluwatun lomat tehty. Tässä muutama vinkki Balin Uluwatuun!

Uluwatu ranta

Uluwatun temppeli ja kecak -esitys auringonlaskussa

Jyrkänteen huipulla sijaitseva Uluwatun temppeli, Pura Luhur Uluwatu, on yksi Balin merkittävimpiä temppeleitä. Se tarkoittaa myös sitä, että turistimassat voivat olla täällä ahdistavan suuret. Turistien lisäksi temppelin ovat vallanneet röyhkeät apinat.

Meidän mielestämme Balilta löytyy kauniimpia ja rauhallisempiakin temppeleitä. Temppelin sijaan tänne kannattaakin suunnata ainutlaatuista balilaista kecak-tanssi-ja musiikkiesitystä varten. Kecak -esityksiä voi nähdä myös Ubudissa, mutta täällä, Uluwatun upea auringonlasku taustalla kokemus on ikimuistoinen. Kunhan on varautunut turistiarmeijoihin.

kecak-esitys balilla

Ratsasta Uluwatun aalloilla

Uluwatu on tunnettu mahtavista surffiaalloistaan. Suosittuja surffirantoja ovat esimerkiksi Balangan Beach (alla) ja Padang-Padang. Alue sopii parhaiten kokeneille surffaajille, mutta myös surffikouluja aloittelijoille löytyy.

Nauti merinäköalasta Uluwatun kalliobaareissa

Balin Uluwatu tunnetaan myös kuuluisista kalliobaareista, kuten Ayanan Rock Barista ja Single Finistä. Nämä ovat täydellisiä paikkoja Uluwatun kuuluisien auringonlaskujen ihailuun. Viime kerralla tutustuime El Kabroniin, josta löytyy myös huikea allas. Kalliobaareihin haikailevien täytyy kuitenkin olla valmiita kaivamaan lompakkoaan. El Kabroniin täytyy maksaa 30 euroa sisäänpääsystä, joka sitten käytetään ruokaa ja juomaa vastaan. Täällä viihtyisi vaikka kokonaisen iltapäivän!

Etsi autio ranta

Autio ranta, Balilla? Onko se edes mahdollista? Uluwatun kuuluisimmat rannat ovat aika täyteen kansoitettuja, mutta kun tietää minne menee, täällä saa nauttia myös tyhjästä rantahiekasta. Rauhallisten rantojen ystävien kannattaa kokeilla vaikka Green Bowlin luolarantaa tai loputtoman pitkää Nyang Nyangin loputtoman pitkää, hiljaista rantaa.

uluwatu kokemuksia

Nauti kylvystä kallion jyrkänteellä

Monet Uluwatun hotelleista tarjoavat myös kylpyläpalveluita huikeilla näkymillä. Yksi näistä on La Joya Biu Biu, jossa kävimme lillumassa auringonlaskussa. Kokemus oli ikimuistoinen, kun aurinko laski punaisena tulipallona horisonttiin ja jättimäiset aallot löivät vasten kallioita alapuolellamme.

Illallinen varpaat hiekassa Jimbaran Bayssä

Ei varsinaisesti Uluwatua, mutta rentoa illallista varten rantahietikolla kannattaa suunnistaa Jimbaran Bayhin auringonlaskussa. Tällöin rantahiekka täyttyy pöydistä ja tuolista ja meren herkkujen tuoksusta. Lue myös: Jimbaran Bay – Balin kauneimmat auringonlaskut

Meistä Uluwatu on yksi Balin kauneimmista alueista. Surffiloman lisäksi se sopii myös hyvin esimerkiksi pariskunnalle hemmottelulomaan. Uluwatusta löytyy myös ihania hotelleja. Täältä voit lukea yhdestä meidän lempparista!

Lisää postauksia ja vinkkejä Uluwatuun löydät täältä. 

Lue myös: KOHDEOPAS – BALI

Tärkeimmät vinkit Balille

Mitä tehdä Balilla – 40 ideaa lomanviettoon