Kuulumisia Vietnamin Danangista

Terveisiä Danangin rantakaupungista Keski-Vietnamista! Olemme viihtyneet täällä parisen viikkoa, ja vähän harmittaa, kuinka nopeasti aika on kulunut. En yhtään ihmettele, miksi Danang (tai vaihtoehtoisesti Da Nang) on expattien ja nomadien suosiossa. Se on asumiskelpoisin paikka Vietnamissa, mihin olemme tutustuneet.

Danang on suosittu opiskelu- satamakaupunki ja se tunnetaan etenkin loputtoman pitkästä ja kauniista China Beachistä, toiselta nimeltään My Khe, jossa ensimmäiset amerikkalaisjoukot nousivat maihin. Vaikka se on Vietnamin kolmanneksi suurin kaupunki ja populaa on puolitoista miljoonaa, täällä on leppoisa tunnelma verrattuna esimerkiksi viereiseen Hoi Anin turistikeskukseen.

da nang blogi

Danangissa yhdistyvät ison kaupungin mahdollisuudet ja rauhallinen rantaloma vietnamilaisella fiiliksellä. Danang on pysynyt hyvin vietnamilaisena, ja länkkärituristeja on näkynyt vain vähän. Danangista löytyy trendikkäitä kahviloita ja monipuolinen ravintolatarjonta. Löysinpä täältä jopa kombuchabaarinkin, voi sitä onnenpäivää!

Olemme heränneet auringon noustessa lenkille rantahiekalle tai aamujoogaan. Rantajooga on kyllä muuten hieman yliarvostettu juttu, tunnin jälkeen olo on aina kuin olisi hikisenä kierinyt hiekassa. Olotila ei ole muutenkaan kovin zen ihmisten räpsiessä kuvia ympärillä meidän joogasessiosta.

Varhainen aamu on ainoa aika, jolloin täällä on pystynyt ulkona liikkumaan. Silloin paikallisetkin suuntaavat rannalle tai rantabulevardille jumppaamaan. Jo aamukahdeksalta aurinko porottaa kaupungin läkähdyttävän kuumaksi. Päivisin mittari on noussut jopa tukahduttavaan 37 asteeseen.

Löytyykö Danangista Vietnamin paras ranta?

Aamun sarastuksen jälkeen rannalla on melko autiota, kun ihmiset pakenevat varjoon. My Khen rantaa on sanottu joskus Vietnamin parhaaksi. Ranta jatkuu yli 30 kilometriä aina Hoi Aniin saakka, nimi vain vaihtuu matkan varrella.

Tähän aikaan vuodesta My Khe Beachillä aallokko on ollut hurjaa, joten emme ole meressä päässeet paljon uiskentelemaan. Rannan eteen on noussut muutamia resortteja ja alueita aurinkotuoleineen, mutta krääsäkojut tai kaupustelijat loistavat poissaolollaan. Danang kuitenkin kehittyy hurjaa vauhtia, ja rakennustyömaita on siellä täällä.

da nang kokemuksia

danang blogi

Emme ehtineet tutustua Danangin nähtävyyksiin, mikä hieman jäi harmittamaan. Näyttävien siltojen lisäksi täältä olisi löytynyt ainakin sotamuseo, komeita rannikkomaisemia ja läheiset Marmorivuoret eli Marble Mountains. Danang tunnetaan myös mahtavasta katuruoasta, jota olisimme mielellämme enemmänkin maistelleet.

Da nang kokemuksia

Majoitus Danangissa

Hotellivalinta oli täysosuma, tästä ei hinta-laatusuhde parane. Queen’s Finger sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä rannasta, puolentoista kilometrin päässä keskustasta. Hotellin 13. kerroksesta löytyy ääretön uima-allas palmujen katveesta. Kaiken kukkuraksi saimme upgreidin hotellin parhaaseen huoneeseen, josta on ihanat näkymät yli kaupungin. Hintaa tällä oli vain 22 euroa yöltä, ja se sisälsi vielä mahtavan aamiaisbuffan. Jos kiinnostuit, varaa hotelli täältä (affiliate-linkki).

Danang kokemuksia

danang hotelli

Olemme siis viihtyneet Danangissa loistavasti, ja melkein harmittaa jatkaa matkaa. Ensimmäistä kertaa on tullut sellainen tunne, että toivoisin meillä olevan enemmän aikaa Vietnamissa.

Puolentoista kuukauden matkaaminen Vietnamissa kyllä tuntuu. Alan esimerkiksi olla aika kyllästynyt Vietnamin hulluun liikenteeseen ja jatkuvaan korvia särkevään tööttäilyyn. Olimme hiljattain pienessä liikenneonnettomuudessa, kun toinen auto törmäsi risteyksessä taksiimme. Onneksi vauhdit eivät olleet hurjia. En ole koskaan nähnyt vietnamilaista, tai ketään aasialaista niin vihaisena kuin taksikuskimme, joka huusi naama punaisena toisen auton kuskille. Ei näyttänyt siltä, että yhteystietoja olisi vaihdettu. Matka jatkui, pelti vähän rutussa.

danang hotelli

Useimmat turistit porhaltavat suoraan Danangin lentokentältä 30 kilometrin päässä sijaitsevaan Hoi Aniin. Hoi An onkin ehkä Danangia parempi kohde, jos etsii perinteistä lomakohdetta lyhyelle lomamatkalle. Toisaalta jos kaipaa asumiskelpoista kaupunkia tai aikaa Vietnamissa on enemmän, suosittelen ehdottomasti tutustumaan Danangiin. Siitä tuli yksi meidän lemppareita Vietnamissa!

Lue myös: Hoi An on Vietnamin kaunein kaupunki

KAIKKI POSTAUKSET VIETNAMISTA


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.