KUVAHAASTE: Vuosi 2018 kuvina

Vuosi lähestyy loppuaan, ja mikä huikea vuosi se onkaan ollut. Ennen kuin se loppuu olemme viilettäneet 12 eri maassa, tutustuneet eri kulttuureihin ja kokeneet ikimuistoisia hetkiä. Tässä kymmenen kuvan verran tunnelmia tältä vuodelta ja kuvahaaste bloggaajille!

1. Vuoden suosikkikuva

Kappadokia oli unelmien täyttymys. Joka aamu täällä taivaalle nousee 150+ kuumailmapalloa. Se olisi jo itsessään satumainen näky, mutta Kappadokian ihmeelliset luolakaupunkien ja kalliomuodostelmien maisemat tekevät siitä vieläkin huikeamman.

2. Arjen luksusta

Okei, meillä on ollut tänä vuonna aika epätavallinen arki… Vietnamissa nomadielämän arjen luksusta on se, kun pääsee työpäivän päätteeksi pulahtamaan altaaseen kylmän bissen kera.

3. Kesäkuva

Piiitkästä aikaa pääsimme viettämään kesää Suomessa. Kun on monta kesää viettänyt ulkomailla, valoisat lämpimät kesäillat järven rannalla tuntuivat sitäkin täydellisimmiltä.

4. Ihana majapaikka

Vuoteen on mahtunut lukemattomia ihania majoituksia, mutta tässä yksi lemppareista! Santorinilta löysimme ihanan luola-asunnon omalla uima-altaalla ja mielettömillä näkymillä Oían kuvaukselliseen kylään.

5. Hauska muisto

Vietnamin yksisarviskahvilassa pääsin päästämään sisäisen lapseni valloilleen. Voi sitä riemun määrää, kun jaoin sateenkaarikakun ja taikapirtelön yksisarvisystävieni kanssa.

6. Herkullinen hetki

Balilla hotellien uusi villitys ovat kelluvat aamiaiset. Ei ehkä se käytännöllisin tapa nauttia ateriaa, mutta eihän se ole pääasia 😉 Mitähän ne keksivät seuraavaksi?

7. Se ei-niin-hohdokas muisto

Reissuelämään mahtuu myös vähemmän hohdokkaita hetkiä. Tämä oli ehkä se kurjin. Balilla sain kiusaksi ameeban, joka jäi vaivaamaan useammaksi viikoksi. Yhden yön pääsin viettämään myös Ubudin klinikalla, jossa sain onneksi hurjan hyvää hoitoa.

8. Rakkaassa seurassa

Rohan viihtyy paremmin kameran takana. Joskus sentään saan hänet houkuteltua myös mukaan kameran toiselle puolelle. Jatkuva reissaaminen on joskus koetellut parisuhdetta, mutta on se vaan hienoa, että on löytänyt samanlaisen levottoman sielun rinnalle reissuun.

9. Suosikkikuva itsestä

Palmun alla olen elementissäni, ja onneksi niistä on tänä vuonna saatu nauttia melkein kyllästymiseen saakka. Tähän hetkeen liittyy onnellisia muistoja viimeisestä illasta Langkawilla, jonka vietimme hiljaisen rantabaarin edustalla rantahiekalla istuskellen ja auringonlaskua ihaillen.

10. Unohtumaton maisema

Arvoin pitkään valitsenko tähän unohtumattoman näyn Vietnamin Halong Bayn karstikallioiden yllä vai tämän näkymän Indonesian Komodon huipulta. Molemmat ovat tatuoitu verkkokalvoihin. Komodon saarihyppely kuitenkin jäi mieleeni kenties lempparireissuistani koko vuonna.

OHJEET KUVAHAASTEESEEN:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin! Kuviesi ei tarvitse välttämättä olla matkoilta, kunhan ne sopivat annettuihin otsikoihin. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin!