Tuhannen ja yhden yön taikaa Marokossa

Marokossa on huomaamatta vierähtänyt jo kuukausi. Rakkaussuhde Marokkoon ei alkanut ilman alkukankeuksia, mutta ensimmäisten päivien sopeutumisvaikeuksien jälkeen olen korviani myöten rakastunut maahan ja sen ainutlaatuiseen kulttuuriin. Kuukauteen on mahtunut eksymisiä Marrakechin soukiin, ihastuttavia riadeja eli tyypillisiä marokkolaisia majataloja, rantaelämää Essaouirassa ja tietysti sitä tuhannen ja yhden yön tunnelmaa, mitä Marokosta lähdettiin etsimään. Tässä pieni kurkistus viime aikoihin ja siihen, miten elämä Marokossa on lähtenyt rullailemaan.

Marokko kokemuksia

Marokko ei hurmannut ensisilmäyksellä, mutta se oli olosuhteiden ja reissuväsymyksen syytä. Saavuin sateiseen Casablancaan vatsatautisena lennolta, joka oli yksi elämäni kaameimmista. Hotellimme oli ylihinnoiteltu pettymys, taksikuskit vedättivät, ja Casablanca kaukana siitä romanttisesta kaupungista, minkälaiseksi sen mieleni sopukoissa olin maalannut. Kielimuuri rasitti (ensimmäisenä aamuna ostin aamukahviin vahingossa fermentoitua vuohenmaitoa… ei jatkoon). Kaiken kukkuraksi selvisi, että joku reissaa ympäri Eurooppaa luottokortillani.

Alkuaikoihin Marokossa kuului paljon reissuelämän vähemmän hohdokkaita hetkiä. Sopeutuminen uuteen ja niin täysin erilaiseen kulttuuriin otti aikansa, mutta muutamassa viikossa olemme ehtineet kiintyä Marokkoon niin, että päätimme viipyä täällä uuden vuoden yli.

riad marrakeshissa

Casablanca on Marokon suurin kaupunki

Monille tulee Casablancasta mieleen samanniminen vanha klassikkoelokuva. Casablanca -elokuva on kuitenkin kuvattu studiossa eikä ollenkaan kuvaa Casablancaa, ainakaan sellaisena kuin se tänä päivänä on. Casablanca on iso miljoonakaupunki ja moderni kaupallinen keskus. Jos Marokkoon tulee haikaillen elokuvan romanttista tunnelmaa, kannattaa mieluummin suunnata muualle. Casablancassa kuitenkin tykästyimme siihen, että siellä ei ollut hirveästi turisteja. Saimme ihailla yhtä maailman suurimmista moskeijoista, Hassan II:n moskeijaa, kaikessa rauhassa.

moskeija Casablancassa

Marokkolaista arkea Essaouirassa

Olimme odottaneet kovasti Marokon Essaouiraa, sillä täällä oli aika vihdoin ottaa pieni tauko jatkuvasta reissaamisesta ja pysähtyä. Vuokrasimme Essaouirasta kuukaudeksi modernin marokkolaisen kodin.

Essaouira on rento rantakaupunki, josta löytyy loputtoman pitkä ranta sekä medina eli vanha kaupunki, jonka täytyy kuulua Marokon hienoimpiin. Kun näimme ensimmäisenä iltana auringon laskevan palmujen siluettien taakse, tiesimme tulleemme oikeaan paikkaan. Meren läheisyys tekee hyvää. Rohankin totesi, että kyllä sen huomaa tämän tytön naamassa, että ollaan saavuttu sinne minne kuulun – rannalle.

Essaouiran ranta

Asuntomme sijaitsee vain 50 metrin päässä rannalta. Laskuveden aikaan valtavan leveän rannan jaamme muutamien paikallisten, muutaman hassun turistin, joskus kamelien ja hevosten kanssa. Laiskat kissat ja koirat makaavat auringossa kaduilla ja vanhat miehet siemailevat minttuteetä rantakuppiloissa velhomaiset, suippohuppuiset djellaba -kaavut päällään. Elämä Essaouirassa on leppoisaa.

Olemme ihastuneet asuntoomme ja ja Essaouiraan niin kovin, että harmittaa, ettemme varanneet tänne enemmän aikaa.

Lumoava Marrakesh

Olemme piipahtaneet myös Marokon vaaleanpunaisessa kaupungissa Marrakeshissä, joka on myös maan turismin keskus. Marrakeshin medinan kapeilla kujilla seikkaillessa tunsin itseni oman elämäni Aladdiniksi. Marrakeshissä eksyimme soukin sokkeloihin, ihailimme kattoterasseilla auringonlaskuja ja yövyimme yhdessä Marrakeshin söpöimmistä riadeista.

Alkukankeuksien jälkeen mitä enemmän tutustun Marokkoon, sitä enemmän siihen rakastun. Essaouirasta jatkamme matkaa Saharan aavikolle, takaisin Marrakechiin ja sieltä Pohjois-Marokkoon. Marokko on kiehtova maa, enkä malta odottaa, että pääsen näkemään sitä enemmän!

KAIKKI POSTAUKSET MAROKOSTA


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-03-22T09:44:49+03:00marraskuu 27, 2018|Marokko|

9 Comments

 1. Eija kyllönen marraskuu 27, 2018 7:42 pm - Vastaa

  Upea juttu

 2. Susanna marraskuu 27, 2018 11:25 pm - Vastaa

  Hyvät kuvat, hyvä että löysitte loma-asunnon. Se on totta että nykyään varsin monet hotellit ovat ylihinnoiteltuja, pienestä huoneesta pyydetään usein enemmän kuin suuresta huoneistosta jossa on keittiö yms. mukavuudet. Saitko selville sen kortin hakkeroimistapauksen? itse nostan nykyään rahaa vain pankeista jotka on sisätiloissa, olen nähnyt liian monta kertaa kun kaduilla olevia pankkiautomaattea käsitellään

  • Anna marraskuu 28, 2018 1:19 am - Vastaa

   Kiitos Susanna! Marokossa noin yleisesti löytyy kyllä oikein hyvän hintaisia paikkoja, ainakin jos varaa ajoissa. Casablancassa vähän huonommin. Ei mene meilläkään majoitusvalinnat kuitenkaan ihan aina nappiin 🙂 Korttiasia selvisi äkkiä pankin kanssa eli ei hätää, eikä ollut edes eka kerta.kun näin käy. 🙂

 3. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta marraskuu 28, 2018 2:07 pm - Vastaa

  Mahtavuutta! Saharasta tulee varmasti tosi upea kokemus! 😍 Marokko kuume alkaa taas nousemaan 😂

 4. Anni|Rajatapaukset marraskuu 29, 2018 10:33 am - Vastaa

  Ihanan värikkäitä kuvia, tunnelma välittyy hyvin!

 5. Marttiina / Onioni.fi joulukuu 1, 2018 3:12 am - Vastaa

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Ja jälleen kerran ihania kuvia.😍 Marokko on ollut listalla pitkään, ja etenkin Essaouirasta on kuullut paljon hyvää. Toivottavasti tämä on sitten ajankohtaisempi, kun olemme joku päivä takaisin Euroopassa.☺️

 6. Raija viitala joulukuu 1, 2018 9:08 pm - Vastaa

  No mites se luottokortti, mikä seikkailee Euroopassa- ihmettelee huolestunut Naantalin täti?

  • Anna joulukuu 2, 2018 10:55 am - Vastaa

   Ei hätää Raija, näitä sattuu matkaillessa, nopeasti hoitui pankin kanssa 🙂

Jätä kommentti