Palais Namaskar – Ylellinen keidas Marrakeshissä

Palais Namaskar on yksi Marrakeshin ja koko Marokon loistokkaimpia hotelleja. Tämä hotelli on enemmän kuin majoitus – se on elämys, palatsi kuin salainen keidas. Emme lakanneet huokailemasta ihastuksesta koko aikana.

Palais Namaskar

Lukuisia palkintojakin voittanut hotelli Palais Namaskar sijaitsee Marrakeshin laitamilla, Palmeraie -palmukeitaassa, parinkymmenen minuutin päässä Marrakeshin kaaoksesta.

Rauha ei ole hektisessä Marrakeshissä itsestäänselvyys, mutta Palais Namaskar on kuin kuin salainen, loistokas keidas.

Palais Namaskar on täynnä eleganttia, esteetikon silmää miellyttävää arkkitehtuuria. Upeat holvikäytävät, vesielementit ja kauniit puutarhat palmuineen – kaikki on suunniteltu fengshui -periaatteiden mukaisesti.

Palais Namaskar

Oetker Collectionin hotelleihin kuuluvassa Palais Namaskar on myös vippivieraiden suosikki. Ja siltä meistäkin tuntui, aina hintaan kuuluvasta limusiinikyydistä lähtien. Hotellin täytyy olla hienoimpia, missä matkoilla olemme päässeet majoittumaan. Ihan muina öljysheikkeinä me siemailimme minttuteetä keskellä loisteliasta palatsia arabialaisissa vetimissä.

Marrakesh hotelli

Hotellissa on panostettu vieraiden yksityisyyteen. Ottaessamme alla olevaa kuvaa, joka siis oli ihan hotellin julkisissa tiloissa, mustapukuinen turvamies tuli häätämään meidät paikalta pois. Lähellä olevassa huoneessa oli kenties majoittumassa tärkeämpiä vieraita.

50 000 neliömetrin alueelle on levittäytynyt 41 huonetta, sviittiä, villaa ja palatsia. Me majoituimme deluxe-huoneessa, josta löytyi oma uima-allas. Altaan keskellä oli poreamme. Kylpyhuoneesta löytyi tilava kaksoissuihku ja iso kylpyamme. Illalla henkilökunta tuli sytyttämään takan. En oikein keksi, mitä muuta huoneelta voisi toivoa – voin vain kuvitella, minkälaisia ne palatsit täällä ovat…

Palais Namaskar

Hotellista löytyy myös yhteinen, lämmitetty allas, tasokas kuntosali ja palkintoja voittanut kylpylä. Auringonlaskuun paras paikka on viihtyisä kattobaari, jonka baarimikko ja cocktailit ansaitsevat erikoismaininnan.

Tunnelma on täällä niin rauhallinen, että tuntuu, että puhuakin pitäisi kuiskaten. Usein aterioilla ihmettelimme, missä muut vieraat olivat. En sitten tiedä, oliko se sattumaa vai järjestetty – mies oli kyllä kuiskinut syntymäpäivästäni säännöllisesti viihtyvyyttämme tarkistavalle henkilökunnalle. Mikään toive ei ole täällä liian suuri.

Ruoka oli juuri niin maistuvaa, mitä tämän tason hotellilta voi odottaa.

Jos jotain negatiivista on keksittävä, niin paikka tuntui meille ehkä liiankin loistokkaalta. Saapuessamme hotelliin löysin itseni pohtimasta, olenko pukeutunut tarpeeksi hyvin. Mietin, että enhän minä kaiken maailman torakkaluolissakin reissuilla yöpynyt entinen reppureissaaja kuulu tänne. Siitä huolimatta, että nykyään aika useinkin hemmottelemme itseämme pykälää paremmilla hotelleilla. Tunne oli ohimenevä, sillä henkilökunnan herttaisuus sai meidät nopeasti tuntemaan olomme kotoisaksi.

Palais Namaskar

Palais Namaskarin huoneiden hinnat alkavat noin 500 eurosta.

Lue myös: KAUPUNKIOPAS: MARRAKESH

Mystinen tuhannen ja yhden yön Marrakesh
Riad BE on Marrakeshin söpöimpiä riad -majoituksia
MAROKKO – Tiedä nämä 15 asiaa ennen matkaa