Ouzoudin putoukset – Päiväretki Marrakeshistä

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Tiesitkö, että Marokosta löytyy Pohjois-Afrikan korkein vesiputous? 110 -metriä putoava Ouzoud on mahtipontinen näky. Ouzoud soveltuu hyvin esimerkiksi päiväretkeksi Marrakeshistä.

Marokosta tulee ensimmäisenä useimmille mieleen kuiva, karu aavikko. Mutta erämaan lisäksi Marokosta löytyy kaikkea kanjoneista järviin ja lumihuippuisiin vuoriin, vihreään metsään ja jopa vesiputouksiin. Marokon vesiputouksista näyttävin on majesteettinen Ouzoud, Marokon ja koko Pohjois-Afrikan korkein vesiputous.

Ouzoudin putoukset sijaitsevat 2,5-3 tunnin ajomatkan päässä Marrakeshistä Atlasvuorten juurella. Ouzoud on suosittu kohde päiväretkelle.

Ouzoudin putouksia ympäröivät kauniit kukkulat ja laaksot. Täältä löytyy myös vaellusreittejä upeissa maisemissa. Näimme täällä myös Marokon kuuluisia vuohia puissa, ihan itsekseen luonnossa hyppelehtimässä ilman minkäänlaista rahastusta, toisin kuin monessa muussa paikassa Marokossa.

Ouzoud Marokko

Ouzoud on Marokon suosituimpia nähtävyyksiä

Ouzoud -vesiputous on yksi Marokon suosituimpia turistinähtävyyksiä, joten varaudu ryysikseen. Me yövyimme hotellissa suoraan putouksen huipulla, ja pamautimme paikalle kahdeksalta aamulla, eikä putouksella ollut ristin sielua. Ehkä siksi Ouzoud meidät hurmasikin. Väkijoukkojen keskellä kokemus olisi varmasti ollut aika erilainen. Aamukymmenen jälkeen turistibussit alkavat saapua, ja etenkin kesäaikaan putouksella voi olla aikamoinen ryysis.

Riad Cascades d’Ouzoud* tarjoaa edullista majoitusta suoraan putouksen huipulla. Riad on melko vaatimaton mutta kotoisa, ja näkymät kattoterassilta laaksoon ovat komeat. Talvella huoneesta löytyi myös lämmitys, mikä oli meille tärkeää. Toinen hyvältä näyttävä, pykälää tasokkaampi riad putouksen tuntumassa on La Kasbah d’Ouzoud*, josta löytyy myös uima-allas.

Miten sinne pääsee?

Helpoin ja suosituin tapa päästä Ouzoud -vesiputoukselle on päiväretki Marrakeshistä. Päiväretkiä bussilla tai minibussilla löytyy noin 20-40 eurolla, ja niitä on tarjolla Marrakeshissä joka puolella. Hintaan kuuluu yleensä opas, mutta heillä saattaa kuulemma olla tapana kinuta lisämaksua paikan päällä palveluistaan. Varmista siis, että hintaan kuuluu kaikki palvelut.

Ouzoudin vesiputouksille on mahdollista myös matkata omatoimisesti. Julkisilla paikalle pääsee bussi + grand taxi eli jaettu taksi -kombolla Beni-Mellalin kautta, tai kahdella jaetulla taksilla Azilalin kautta. Tämä on todennäköisesti halvin, mutta vaivalloisempi ja aikaa vievä vaihtoehto.

Me yhdistimme Ouzoudin putoukset isompaan road trippiin Marokossa vuokra-autolla. Näin pääsimme ihailemaan putouksia täysin itseksemme ilman turistiarmeijoita tai kaupustelijoita. Pysäköimisestä alueella veloitetaan pieni parin euron maksu.

Lue lisää:
Marrakeshistä Saharaan – Road trip Marokossa
Autolla Marokossa – Vinkit

Vaellus alas Ouzoud -vesiputoukselle

Ouzoud -putouksen huipulla on näköalapaikka, mutta mahdollisuuksien mukaan kannattaa tarpoa myös alas vesiputoukselle, josta sitä pääsee ihailemaan lähempää. Alas vesiputoukselle kulkee noin 600 rappusta. Parkkipaikalta alas putoukselle aikaa menee noin tunti. Lenkkarit ja vesipullo tulevat tarpeeseen.

Matkan varrella on turistikrääsäkojuja ja kaupustelijoita, ravintoloita huikeilla vesiputousnäkymillä, näköalatasanteita ja paljon apinoita. Polkua alas vesiputoukselle on vaikea missata, joten opas ei ole tälle retkelle tarpeellinen. Kuvia ottaessa vältä liukkaita kallioita.

Kesäaikaan putouksen alla voi ilmeisesti myös uida. Näin keskitalvella pulahtaminen ei kuitenkaan houkutellut yhtään. Ole varovainen, sillä virtaukset voivat olla voimakkaita, ja kalliot liukkaita.

Alhaalla vesiputouksella on tarjolla myös venekyytejä vesiputouksen juurelle muutamalla eurolla. Valmistaudu kastumaan!

Ouzoud

Paras aika matkustaa

Ouzoud -putoukselle voi tehdä retken ympäri vuoden. Talvella putouksessa on enemmän vettä. Kesällä turistiarmeijat ovat armottomampia, kun taas talvella putouksella on hiukan rauhallisempaa.

*Varaamalla hotellit Booking.com -kumppanuuslinkkien kautta Muuttolintu saa pienen provision, mutta itse et maksa ylimääräistä. Kiitos, että tuet sivuston ylläpitoa!

Lue myös: MAROKKO – MATKAOPAS