Matka Marokkoon – Parhaat kohteet ja ikimuistoisimmat elämykset

Kolmen kuukauden Marokon matkaamme mahtui unohtumattomia elämyksiä Saharan tähtitaivaasta Atlantin rannoille ja miljoonakaupungeista syrjäisiin berberikyliin. Tässä matkan ikimuistoisimmat kokemukset ja parhaat kohteet.

Vietimme Marokon matkalla vajaa kolme kuukautta, jonka aikana Marokko onnistui valloittamaan pienen palan sydämiämme. Elimme tavallista arkea Marrakeshin ja Essaouiran kaupungeissa, mutta ehdimme myös kiertämään maata etelästä pohjoiseen, Saharan aavikosta vuoristoon sekä miljoonakaupungeista pieniin tuntemattomiin kyläpahasiin. Tässä matkan suosikkikohteet:

1. Marrakeshin värikkäät soukit ja tunnelmalliset kattoterassit

Marrakesh on kontrastien kaupunki, josta löytyy niin moderneja ostoskeskuksia kuin antiikinaikaisia soukeja, joiden labyrinttiin eksyä kerta toisensa jälkeen. Hektisiä katuja, joita pääsee kuitenkin pakoon lukuisten kattoterassien tunnelmaan, keidasmaisiin rauhallisiin riadeihin tai vaikka ylellisiin kylpylöihin. Marrakesh ei anna aisteille armoa, ja juuri siihen siinä rakastuin.

Lue lisää:
Marrakesh – Tuhannen ja yhden yön taikaa
KAUPUNKIOPAS: MARRAKESH

Marokon matka | Marrakesh

2. Yö Saharan tähtitaivaan alla

En ikinä unohda niitä kahta yötä, mitkä vietimme aavikolla Saharan tähtitaivaan alla. Ratsastimme kamelilla keskellä aavikkoa sijaitsevalle telttaleirille, jossa meitä odottivat Marokon turbaanipäiset berberit rumpuineen ja soihtuineen. Kiipeilimme hiekkadyyneille ja ihailimme uskomatonta tähtitaivasta, jossa tähdenlennot suhahtelivat pitkin taivaankattoa.

Lue lisää: Marokon Saharan tähtitaivaan alla

Saharan autiomaassa

3. Automatka Marokon halki

Automatkaan Marokon hektisillä kaduilla mahtui paikoin stressiä ja jännittäviä hetkiä, mutta en vaihtaisi sitä mihinkään. Automatkoissa parasta on vapaus, ja matkalla Marrakeshistä Atlas-vuoriston halki aina Saharaan asti näimme monia syrjäisiä kyliä, jonne turistit eivät tavallisesti eksy. Maisemat olivat yllättävän monipuoliset aina hiekka-aavikosta etäisesti Tiibetiä muistuttavaan vuoristoon, palmukeitaisiin ja jopa vesiputouksiin ja järvimaisemiin.

Lue lisää:
Marrakeshistä Saharaan – Road trip Marokossa
Autolla Marokkoon – Vinkit ja kokemuksia

Marokon matka autolla

4. Elämää Essaouiran rantakaupungissa

Jos ja kun joskus palaamme Marokkoon, palaamme varmasti Essaouiran ihastuttavaan rantakaupunkiin. Essaouiran komean vanhankaupungin soukeissa on rauhallinen tunnelma eikä kukaan tyrkytä mitään. Merimaisemissa kelpaa siemailla viinilasia kattoterassilla päivän kääntyessä iltaan, ja auringonlaskut loputtoman pitkällä ja leveällä rannalla kamelikaravaaneineen ovat unohtumaton näky.

Lue lisää:
Essaouira on Marokon helmi Atlantin rannalla

essaouira kokemuksia

5. Yö marokkolaisessa riadissa

Marokon matkaan kuuluu vähintään yksi yö perinteisessä riadissa, perinteiseen tyyliin rakennetussa majataloksi muutetussa talossa. Marokkolaiset riadit ovat yleensä kaksikerroksisia, koristeellisesti sisustettuja, ja niistä löytyy viihtyisä sisäpiha. Riadit huokuvat marokkolaista tunnelmaa, ja etenkin isojen kaupunkien kaaoksessa ne tuntuvat usein kuin salaisilta puutarhoilta. Yövyimme matkan varrella lukuisissa riadeissa, mutta Marrakeshin Riad Be jäi niistä suosikiksi.

Marokon matka | riad-majoitus

6. Chefchaouenin lumoava sininen kaupunki

Yksi kohteista, joita odotin eniten Marokon matkalla oli lumoava vuoristokaupunki Chefchaouen. Chefchaouenissa suurin osa taloista on maalattu sinisellä, mikä luo kylään maagisen tunnelman. Chefchaoeun on paitsi valokuvaajan unelma, mutta myös boheemilta tunnelmaltaan Marokon leppoisimpia paikkoja.

Lue lisää: Chefchaouen on Marokon sininen helmi

Marokon matka | Parhaat kohteet | Chefchaouen

7. Casablancan upea Hassan II:n moskeija

Muslimimaassa kun matkattiin, halusin vierailla kerran Marokon matkalla moskeijassa. Useimpiin niistä ei päästetä muita kuin muslimeja. Marokon suurin, Casablancan upea Hassan II:n moskeija on avoinna myös turisteille tiettyihin aikoihin oppaan kanssa. Tämä, maailman seitsemänneksi suurin moskeija on vaikuttava näky.

Marokko - Parhaat kohteet | Casablanca

8. Kokkikurssi marokkolaisen ruoan saloihin

Marokossa on rikas ruokakulttuuri, josta paikalliset ovat ylpeitä. Kuskusia, tagine-pataa ja marokkolaisia mezejä eli alkupaloja, harira-keittoa… Fésin kuninkaallisessa kaupungissa ihastuttava riadimme järjesti meille yksityisen kokkikurssin, jossa kokkailimme perinteistä sardiinitagine-pataa. Oli muuten yksi matkan herkullisimmista elämyksistä!

Lue lisää:
Seikkailijattaret: Marokkolainen ruoka – Maista ainakin näitä!

9. Homestay kauniissa berberikylässä

Syrjäinen, pikkuruinen Fintin kylä oli yksi Marokon matkan yllättäjistä. Fint on kaunis pieni palmukeidas karujen kallioiden ympäröimänä lähellä Ouarzazaten kaupunkia, jossa monet pysähtyvät matkalla aavikolle. Yövyimme täällä paikallisten berberien vieraina, jotka kestitsivät meitä kuin kuninkaallisia. Berberit ovat Pohjois-Saharan alueen alkuperäiskansaa, josta myös suuri osa marokkolaisista polveutuu.

Lue lisää: Marrakeshistä Saharaan – Road trip Marokossa

10. Synttärijuhlintaa marokkolaisessa palatsissa

Synttäreideni kunniaksi upgreidasimme majoituksen Marokon matkan upeimpaan, loisteliaaseen Palais Namaskar -palatsiin Marrakeshissa. Nautin täysillä parin päivän ajan elämästä sulttaanittarena ylellisissä olosuhteissa palatsin kimalluksessa. Voisin tottua tähän!

Lue lisää: Palais Namaskar – Ylellinen keidas Marrakeshissä

Marokon matka jäi meidän sydämiimme varmasti yhtenä rakkaimmista reissuista. Joskus haluan palata, ja tutustua lisää tähän monipuoliseen ja kiehtovaan maahan. Joko olette käyneet?

Lue myös: Vinkit Marokkoon – Tiedä nämä 17 asiaa ennen matkaa

MATKAOPAS: MAROKKO